Розсипчастий манник на кефірі з борошном
Розсипчастий манник на кефірі з борошном – це ароматна і дуже смачна випічка, перед якою неможливо встояти, навіть дотримуючись дієти або правильного харчування. Це частування приваблює себе за рахунок м’якої та повітряної текстури, а також у міру солодкого смаку.
Час приготування – 70 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Крупа манна – 150 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч.л.
- Пудра цукрова для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір та вершкове масло попередньо витягаємо з холодильника, ці продукти мають бути кімнатної температури. Просіюємо муку через сито з дрібними отворами.
Крок 2. Яйця збиваємо з цукром-піском та ванільним цукром, а манку змішуємо з кефіром і наполягаємо півгодини.
Крок 3. Далі об’єднуємо набряклу крупу зі збитими яйцями, розтопленим і охолодженим вершковим маслом, втручаємо борошно і розпушувач.
Крок 4. Форму застеляємо пекарським папером або змащуємо олією і перекладаємо тісто.
Крок 5 Випікаємо при 180 градусах протягом 40 хвилин. У теплому вигляді присипаємо пудрою із перемеленого цукру. Смачного!