Маннік на кефірі класичний – 10 дуже смачних рецептів пишного, повітряного та розсипчастого манника в духовці з покроковими фото

Розсипчастий манник на кефірі з борошном

Розсипчастий манник на кефірі з борошном – це ароматна і дуже смачна випічка, перед якою неможливо встояти, навіть дотримуючись дієти або правильного харчування. Це частування приваблює себе за рахунок м’якої та повітряної текстури, а також у міру солодкого смаку.

Час приготування – 70 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Крупа манна – 150 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч.л.
  • Пудра цукрова для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір та вершкове масло попередньо витягаємо з холодильника, ці продукти мають бути кімнатної температури. Просіюємо муку через сито з дрібними отворами.

Крок 2. Яйця збиваємо з цукром-піском та ванільним цукром, а манку змішуємо з кефіром і наполягаємо півгодини.

Крок 3. Далі об’єднуємо набряклу крупу зі збитими яйцями, розтопленим і охолодженим вершковим маслом, втручаємо борошно і розпушувач.

Крок 4. Форму застеляємо пекарським папером або змащуємо олією і перекладаємо тісто.

Крок 5 Випікаємо при 180 градусах протягом 40 хвилин. У теплому вигляді присипаємо пудрою із перемеленого цукру. Смачного!