Манник на кефірі з варенням у духовці
Манник на кефірі з варенням у духовці – це оригінальна випічка, яка допоможе вам здивувати не лише членів своєї сім’ї, але й найвитонченіших гостей, бо про цей рецепт знає далеко не кожен кулінар-аматор. Обов’язково зверніть увагу на варіант незвичайного манника, і ви не пошкодуєте!
Час приготування – 75 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 1 ст.
- Кефір – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Варення – 250 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – для змащування
Процес приготування:
Крок 1. Для набухання манки заливаємо її кефіром і перемішуємо, наполягаємо протягом 30 хвилин.

Крок 2. Далі в іншу чашу розбиваємо яйця та насипаємо цукровий пісок.

Крок 3. З допомогою міксера збиваємо в піну.

Крок 4. У яєчну суміш, невеликими порціями, втручаємо просіяне пшеничне борошно.

Крок 5. В отриманий склад, додаємо набухлу манку, варення та соду – замішуємо тісто.

Крок 6. Глибоку форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо манкою, переливаємо масу і прибираємо в духовку: 190 градусів 35-40 хвилин.

Крок 7. Теплий десерт нарізаємо порційними скибочками і починаємо трапезувати. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!













