Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Як приготувати пишний і повітряний маннік на молоці?

Легка і ніжна випічка для тих, хто не любить довго возитися з тестом. Процес дуже простий: змішали інгредієнти, виклали тісто у форму і поставили в духовку. Через кілька хвилин у вас на столі буде рум’яний повітряний пиріг.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Яйця збийте з цукром. Потім додайте в збиту масу рослинне масло і ванільний цукор.

2. Молоко підігрійте до 33-36 градусів, далі додайте вершкове масло і перемішайте ці інгредієнти. Змішайте молочну та яєчну масу.

3. Всипте в миску манку і перемішайте масу до однорідного стану. Дайте тісту постояти 20-30 хвилин.

4. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і просійте цю суміш прямо в миску з тестом, перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів.

6. Поставте форму в духовку, запікайте манник 40-50 хвилин. Готовий пиріг остудіть і потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!