Як приготувати пишний і повітряний маннік на молоці?
Легка і ніжна випічка для тих, хто не любить довго возитися з тестом. Процес дуже простий: змішали інгредієнти, виклали тісто у форму і поставили в духовку. Через кілька хвилин у вас на столі буде рум’яний повітряний пиріг.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Крупа манна – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Масло рослинне – 20 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Яйця збийте з цукром. Потім додайте в збиту масу рослинне масло і ванільний цукор.
2. Молоко підігрійте до 33-36 градусів, далі додайте вершкове масло і перемішайте ці інгредієнти. Змішайте молочну та яєчну масу.
3. Всипте в миску манку і перемішайте масу до однорідного стану. Дайте тісту постояти 20-30 хвилин.
4. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і просійте цю суміш прямо в миску з тестом, перемішайте.
5. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів.
6. Поставте форму в духовку, запікайте манник 40-50 хвилин. Готовий пиріг остудіть і потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!