Маринад для свинини – це важлива складова в приготуванні м’яса, яка безпосередньо впливає на смак, аромат і структуру готового страви. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете підібрати собі рецепт з оцтом або майонезом. Головний секрет успіху полягає в тому, щоб дати м’ясу повністю просочитися добавками, відповідно, маринадом слід займатися мінімум за кілька годин до початку процесу приготування. У цій статті зібрані кращі варіанти для свинини, які підходять як для готування на вугіллі, так і на сковорідці.
Класичний маринад для шашлику з свинини з цибулею та оцтом
Класичний маринад для шашлику з свинини з цибулею і укусом – це рецепт, знайомий всім ще з часів СРСР, який не втрачає свою популярність і в 21 столітті. Головним плюсом цього маринаду є простота складу і чудовий смак м’яса, одержуваний в результаті.
Інгредієнти на
5 порц.
- Свиняча шия 2.5 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Коріандр 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% 5 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Маринад для свинини готується дуже швидко і просто. Викладаємо все необхідне на робочий стіл.
- Злегка подмороженную свинину ріжемо на досить великі сегменти.
- Цибулини «звільняємо» від лушпиння, нарізаємо кільцями.
- У глибоку ємність закидаємо м’ясо і цибулю.
- Посипаємо компоненти свіжомеленим в ступці коріандром і сіллю.
- Збризкуємо свинину яблучним оцтом і гарненько перемішуємо.
- Склад залишаємо при кімнатній температурі не менш, ніж на 3 години.
- Просочене добавками нанизуємо м’ясо на шампури разом з цибулею і готуємо на вугіллі.
- Шашлик подаємо до столу з пилу, з жару і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Маринад для свинини з соєвим соусом
Маринад для свинини з соєвим соусом має якісь кисло-солодкі нотки, які чудово гармонують з м’ясними эскалопами. Для просочення свинини таким продуктом достатньо всього лише півгодини, відповідно, цей рецепт відмінно підходить для швидкого обіду або вечері.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Ескалоп свинячий – 4 шт.
- Соус соєвий – 90 мл
- Коріандр мелений – ½ ч. л.
- Імбир мелений – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Часник – 5 зуб.
- Масло рослинне – 30 мл + для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування маринаду в піалу видавлюємо часник і додаємо мелений імбир, коріандр і чорний перець.
Крок 2. Пряну суміш доповнюємо соєвим соусом і 30 мл рослинного масла.
Крок 3. М’ясо обполіскуємо, обсушуємо і занурюємо в маринад. Прибираємо в холодильник на годину.
Крок 4. У сковорідці розжарюємо рослинне масло і швидко підрум’янюємо ескалопи, паралельно прогріваємо духовку до 220 градусів.
Крок 5. Золотисту свинину викладаємо у форму, заливаємо маринадом і вкриваємо фольгою – запікаємо протягом півгодини.
Крок 6. Приємного апетиту!
Маринад з кефіру для м’яса свинини
Маринад з кефіру для м’яса свинини – це простий і дуже смачний спосіб приготування, який підкорить вас після першої проби. У цьому рецепті не використовується рослинна олія, а в якості основного компонента виступає нежирна свинина, яка гаситься в ніжному і дуже апетитному соусі.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина (нежирна) – 300 гр.
- Кефір – 130 мл
- Кріп – 5 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо під струменем води м’ясо, даємо час обсохнути і ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 2. Максимально дрібно шаткуємо гілочки свіжого кропу.
Крок 3. Знявши лушпиння з часнику розрізаємо зубці на пластини.
Крок 4. У глибокій мисці змішуємо кефір з зеленню, меленим перцем і сіллю.
Крок 5. В отриману суміш викладаємо свинину, додавши часник – затягуємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
Крок 6. Шматочки м’яса кладемо на гарячу сковорідку, підлив частина маринаду.
Крок 7. Тушкуємо страву на повільному вогні 20-25 хвилин, поступово вливаючи весь кефірний маринад. Приємного апетиту!
Маринад для свинини з майонезом
Маринад для свинини з майонезом – це ідеальне доповнення до м’яса, яке розм’якшує і робить смак неймовірно ніжним, буквально тане в роті. Також для пікантності нам потрібно ріпчаста цибуля і спеції, маринувати свинину слід за ніч до початку готування на вугіллі.
Час готування – 9 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 750 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Сумах – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. 750 грам цибулі очищаємо від лушпиння, близько 200 грам прибираємо в бік, а основну частину ріжемо на досить товсті кільця.
Крок 2. Цілісні головки цибулі пробиваємо в блендері до консистенції кашки.
Крок 3. Об’єднуємо цибульне пюре з майонезом.
Крок 4. Обполіскуємо і м’ясо обсушуємо, ріжемо на порційні квадратні шматки.
Крок 5. Засипаємо свинину приправами і заважаємо.
Крок 6. Викладаємо цибульну кашку з соусом, знову перемішуємо.
Крок 7. На дно ємності для маринування кладемо шар цибулі.
Крок 8. Зверху викладаємо свинину.
Крок 9. Подібним чином заповнюємо весь посуд і прибираємо м’ясо в холодильник на 5-8 годин для просочення.
Крок 10. Нанизуємо на шампури, чергуючи свинину з цибулею. Смажимо до готовності, періодично повертаючи. Приємного апетиту!
найсмачніший маринад для свинячих реберець
найсмачніший маринад для свинячих реберець готується з суміші рідкого меду, гірчиці і соєвого соусу. Таке поєднання компонентів не просочує тільки м’ясо, але і утворює і апетитну рум’яну скоринку, перед якою не зможуть встояти навіть вегетаріанці!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Реберця свинячі – 500 гр.
- Соус соєвий – 30 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1-1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для власної зручності, готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Змішуємо в піалі наступні компоненти: мед, гірчицю, кетчуп і соєвий соус.
Крок 3. Пласт реберець з м’ясом активно натираємо чорним перцем і сіллю з усіх боків, кладемо у вогнетривку форму, застелене фольгою і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 4. За допомогою кулінарної кисті, змащуємо свинину маринадом.
Крок 5. Заготівлю також накриваємо фольгою зверху і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу, фольгу розгортаємо і промазуємо реберця соусом ще раз. Запікаємо ще 20-30 хвилин (за 10 хвилин до готовності в черговий раз присмачую маринадом).
Крок 7. Ароматні і апетитні реберця подаємо до столу відразу ж з духовки і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Маринад для запікання свинини в духовці
Маринад для запікання свинини в духовці – це важливий компонент, який дуже сильно впливає на смак і аромат обраного м’яса. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт маринаду, приготованого на основі аджики, копченої паприки і соєвого соусу.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- гостра Аджика – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
- копчена Паприка мелена – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Приправа для мяса – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками висипаємо цукровий пісок, сіль і приправи.
Крок 2. До прянощів відправляємо цитрусовий сік, аджику, гірчицю, соєвий соус і рослинне масло.
Крок 3. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 4. Занурюємо шматок м’яса в маринад так, щоб суміш повністю покривав свинину – прибираємо в холод для просочення на 4-8 годин.
Крок 5. Потім обертаємо напівфабрикат у фольгу і ставимо в духовку на 50-60 хвилин при температурної позначки 180 градусів.
Крок 6. Ніжну свинину подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Маринад для стейка свинини на мангалі
Маринад для стейка свинини на мангалі готується досить просто і швидко, для його приготування кулінару потрібні лише ті компоненти, які є під рукою у кожного. За рахунок додавання французької гірчиці і томатного соусу, свинина виходить пікантною і шалено ароматною.
Час готування – 11 год
Час приготування – 20 хв.
Порції – 9.
Інгредієнти:
- свинячі Стейки – 9 шт.
- Соус томатний – 4 ст. л.
- Гірчиця французька – 2 ч. л.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Сіль – 1-2 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Аджика суха – 1 ч. л.
- Цибуля – 4 шт.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину обполіскуємо водою і насухо витираємо паперовими рушниками.
Крок 2. Кожен шматочок відбиваємо за допомогою кухонного молоточка і хаотично наколюємо «носиком» ножа.
Крок 3. В чаші об’єднуємо складові маринаду: соєвий соус, рослинна олія, аджику, лимонний сік, гірчицю, томатний соус, а також спеції.
Крок 4. Розмішуємо.
Крок 5. Цибулини ріжемо півкільцями, частина кладемо на дно каструлі в один шар.
Крок 6. Стейки з обох сторін змащуємо маринадом.
Крок 7. Чергуючи м’ясо і цибулю, заповнюємо весь посуд – затягуємо вкриваємо плівкою або кришкою, переміщаємо в холодильну камеру на 10-12 хвилин.
Крок 8. Просочені спеціями стейки готуємо на решітці. Готуйте і отримуйте задоволення!
Маринад з лимоном для м’якого шашлику з свинини
Маринад з лимоном для м’якого шашлику – це перевірений спосіб приготування ароматної і неймовірного смачного страви з м’яса. Крім цитруса, нам також потрібно ріпчасту цибулю, ці компоненти прекрасно розм’якшують свинину і насичують її солодкуватим ароматом.
Час готування – 5 ч.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- М’якоть свиняча – 1 кг
- Цибуля – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- мелена Зіра – 1 ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений лук ріжемо тонкими півкільцями.
Крок 2. Свинину нарізаємо шматочками зі сторонами приблизно три на три сантиметри.
Крок 3. У тарілку з високими бортиками висипаємо цибулю, зіру, паприку і сіль – активно розминаємо руками.
Крок 4. В отриманий маринад відправляємо м’ясо, перемішуємо.
Крок 5. Цитрус розрізаємо навпіл, одну частину нарізаємо шматочками і закидаємо в основний склад, а з другої видавлюємо сік прямо до напівфабрикату.
Крок 6. Компоненти ще раз перемішуємо і затягуємо плівкою, прибираємо в холодильник на 4-6 годин для просочення.
Крок 7. Після закінчення часу, нанизуємо м’ясо на шампури і готуємо на вугіллі.
Крок 8. Приємного апетиту!
Маринад для шашлику з свинини з гірчицею і медом
Маринад для шашлику з свинини з гірчицею і медом – це перевірений і неймовірно ароматний спосіб приготування м’яса. Для повної просочення підготовленою сумішшю, свинині досить близько чотирьох годин, шматочки насичуються злегка пряними і кисло-солодкими нотками.
Час готування – 5 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
- Цибуля – 1-3 шт.
- Спеції для шашлику – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину обполіскуємо і обсушуємо будь-яким зручним способом, ріжемо на порційні шматки і викладаємо в глибоку ємність.
Крок 2. Лук очищаємо і нарізаємо досить товстими кільцями.
Крок 3. До м’яса висипаємо цибульну нарізку, також додаємо гірчицю, приправи, сіль і мед.
Крок 4. Складові ретельно перемішуємо і відправляємо в холод мінімум на 3-4 години.
Крок 5. Після закінчення часу, нанизуємо на шампури шматочки або викладаємо на решітку, смажимо на розжареному вугіллі до готовності.
Крок 6. Приємного апетиту!
Маринад з мінералкою для шашлику з свинини
Маринад з мінералкою для шашлику – це один з найбільш простих і легких способів підготувати м’ясо до смаження. Крім газованої води, нам також буде потрібно досить багато цибулі, який своїм соком чудово доповнює насичений смак свинини.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 500 гр.
- Мінералка – 1 л
- Зіра – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для шашлику – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і нарізаємо довільно цибулю, розминаємо долонями до виділення соку.
Крок 2. Промите і обсушенное м’ясо ріжемо на порційні шматочки і викладаємо до цибулі, разом з зірою, спеціями для шашлику і сіллю – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Склад заливаємо мінералкою і прибираємо в холодильник мінімум на годину, а краще на всю ніч.
Крок 4. Просочене спеціями і цибульним соком м’ясо, нанизуємо на шампури.
Крок 5. Смажимо шашлик близько 12-15 хвилин. Готуйте і отримуйте задоволення!