Маринована капуста з буряком швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Гостра маринована капуста з буряком швидкого приготування

Завдяки тандему з буряком капуста набуває красивого бордовий відтінок і привертає до себе увагу гостей. Обов’язково спробуйте приготувати сочнейшую гостру мариновану капусту по цьому рецепту.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Вода – 1,5 л
  • Оцет – 70 мл
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець гострий горошком – 30 шт.

Процес приготування:

1. Капусту помийте, зніміть верхні листки, вирізати качан. Наріжте капусту кубиками.

2. Моркву і буряк помийте і очистіть. Моркву наріжте кружечками, буряк – часточками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.

3. Нарізані овочі та часник складіть в каструлю шарами.

4. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, додайте лавровий лист і гострий перець горошком. Доведіть маринад до кипіння, додайте оцет і зніміть каструлю з вогню.

5. Гарячим маринадом залийте овочі, встановіть на них гніт і залиште на 2-3 дні. Готову мариновану капусту перекладіть в стерилізовані банки і поставте на зберігання в холодильник.

6. Крім того, банки з маринованою капустою можна закатати металевими кришками і зберігати всю зиму.

Приємного апетиту!