Гостра маринована капуста з буряком швидкого приготування
Завдяки тандему з буряком капуста набуває красивого бордовий відтінок і привертає до себе увагу гостей. Обов’язково спробуйте приготувати сочнейшую гостру мариновану капусту по цьому рецепту.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 1,5 л
- Оцет – 70 мл
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець гострий горошком – 30 шт.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, зніміть верхні листки, вирізати качан. Наріжте капусту кубиками.
2. Моркву і буряк помийте і очистіть. Моркву наріжте кружечками, буряк – часточками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.
3. Нарізані овочі та часник складіть в каструлю шарами.
4. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, додайте лавровий лист і гострий перець горошком. Доведіть маринад до кипіння, додайте оцет і зніміть каструлю з вогню.
5. Гарячим маринадом залийте овочі, встановіть на них гніт і залиште на 2-3 дні. Готову мариновану капусту перекладіть в стерилізовані банки і поставте на зберігання в холодильник.
6. Крім того, банки з маринованою капустою можна закатати металевими кришками і зберігати всю зиму.
Приємного апетиту!