Маринована капуста з оцтом швидкого приготування – 9 рецептів з покроковими фото

Хрустка, маринована капуста свіжа – що може бути краще? Тільки маринована капуста, на приготування якої йде зовсім небагато часу. Досягти цього можна за рахунок оцтового маринаду, і саме такі рецепти та надані в нашій статті.

Маринована капуста з оцтом швидкого приготування в банках

Смачна, корисна і дуже легка у приготуванні маринована капуста. Таке блюдо виходить неймовірно ситним і апетитним, незважаючи на те, що на маринування йде зовсім небагато часу.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Морква 1 шт.
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 5 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Вода ½ л.

Процес приготування:

  1. Як зробити мариновану капусту з оцтом швидкого приготування? Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
  2. Максимально тонко шаткуємо капусту.
  3. у воду Засипаємо цукор з сіллю, доводимо її до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімального. Додаємо лавровий лист і перець. Вимикаємо вогонь, додаємо в маринад оцет і олію.
  4. Вливаємо маринад в капусту.
  5. Додаємо до капусти моркву і гарненько перемішуємо.
  6. Залишаємо капусту маринуватися протягом 1,5 годин.
  7. За бажання, готову капусту можна залишити далі маринуватися в холодильнику, проте через 1,5 години вона вже повністю готова. Приємного апетиту!

Швидка маринована капуста з яблучним оцтом

Дуже легкий рецепт маринованої капусти, яка готується буквально за півгодини і буде готова вже на наступний день. Додавання ж імбиру, додасть капусті пряну нотку, а також додасть користі і без того здорового страви.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2,8 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Оцет яблучний – 150 мл
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Імбир свіжий – 70 гр.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Дрібно шаткуємо капусту, моркву натираємо на крупній тертці і часник пропускаємо через прес. Імбир нарізаємо тонкими пластинами і змішуємо всі інгредієнти.

2. Для маринаду додаємо у воду сіль з цукром, рослинне масло, перець і лавровий лист. Доводимо воду до кипіння і варимо все протягом 6 хвилин.

3. Витягаємо лавровий лист і заливаємо в маринад оцет. Знімаємо каструлю з вогню.

4. Ще киплячим маринадом заливаємо капусту.

5. Гарненько приминаем її.

6. Придавлюємо капусту вантажем і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі до повного охолодження.

7. Остигнула капусту розкладаємо по банках і залишаємо на добу в холодильнику.

8. Готова капуста буде зберігатися ще протягом місяця. Приємного апетиту!

Як приготувати мариновану капусту шматочками з оцтом?

Капуста, маринована великими шматками, – універсальна закуска до будь-якої страви. Готується вона легко і неймовірно швидко, а на смак виходить дуже пікантною і соковитою.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і нарізаємо великими шматками.

2. Часник нарізаємо дрібними шматочками, а морква – середніми. Змішуємо овочі, додаємо до них рубаний перець чилі.

3. Додаємо у воду перець, сіль, цукор і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і вимикаємо вогонь. Додаємо оцет.

4. Капусту перекладаємо в стерильну банку, заливаємо маринадом.

5. Залишаємо капусту остигати до кімнатної температури, потім переміщаємо його в холодильник на добу. Приємного апетиту!

Маринована капуста з оцтом і часником в домашніх умовах

Легка кисло-солодка маринована капуста ніколи не буває зайвою на столі. Готується така ніжна закуска швидко, просто і в будь-який час року, а додавання в рецепт часнику гарантує, що смак буде цікавим.

Час готування: 14 годин.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет 6% – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

1. Дрібно нашинковываем капусту, моркву подрібнюємо на тертці, а часник пропускаємо через прес.

2. Змішуємо всі інгредієнти. Далі приступаємо до маринаду: засипаємо в воду сіль з цукром, наливаємо олію, доводимо суміш до кипіння і додаємо оцет.

3. Маринад вливаємо до капусти, утрамбовуємо її і ставимо остигати під прес на ніч.

4. Розкладаємо капусту по банкам і відправляємо в холодильник ще на кілька годин.

5. Маринована капуста готова. Приємного апетиту!

Маринована капуста швидкого приготування з оцтом і олією

Смачна, хрустка і ніжна маринована капуста, на приготування якої потрібні всього лише добу. По цьому рецепту капуста виходить пряна і чудово доповнить будь-яку страву.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 4 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Шаткуємо капусту, обжимаем її, щоб вона пустила сік.

2. Натираємо моркву на крупній тертці і шарами викладаємо її з капустою у заздалегідь підготовлений посуд.

3. Коли половина ємності заповниться, додаємо цукор з сіллю часник і спеції.

4. Доповідаємо овочі, що залишилися, заливаємо все рослинним маслом.

5. Воду доводимо до кипіння і вимикаємо і вливаємо оцет, заливаємо в капусту.

6. Залишаємо капусту на 6 годин при кімнатній температурі, потім поміщаємо її в холодильник.

7. Після ще 15 годин в холодильнику, капуста буде повністю готова. Приємного апетиту!

Смачна маринована капуста гарячим розсолом з оцтом

Дуже швидкий рецепт маринованої капусти. Всього через 4 години після приготування ви зможете поласувати прекрасною закускою: хрусткою, ароматною і дуже смачною.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.(2-2,5 кг).
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Очищаємо капусту від верхніх листків, промиваємо її і нашинковываем тонкими короткими смужками.

2. Також очищаємо і промиваємо моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до капусти.

3. Гарненько перемішуємо капусту з морквою.

4. У киплячу воду додаємо сіль з цукром, розмішуємо.

5. Вливаємо в воду рослинне масло і кип’ятимо, суміш близько 2 хвилин. Знімаємо маринад з вогню і вливаємо в нього оцет.

6. Заливаємо капусту ще гарячим маринадом, ретельно все перемішуємо і утрамбовується.

7. Накриваємо капусту, притискаємо її зверху вантажем. Маринуємо капусту при кімнатній температурі близько 3 годин.

8. Перед подачею ще раз перемішуємо капусту і залишаємо в холодильнику на 15 хвилин.

9. Капуста готова, приємного апетиту!

Простий рецепт маринованої капусти з оцтом і буряком

Незвичайний варіант маринованої капусти, який готується з буряком. Таке блюдо буде незвичайним не тільки за рахунок кисло-солодкого поєднання буряків з капустою, але і за рахунок гарного кольору.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет яблучний – 150 мл
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Нарізаємо помиту капусту великими шматками.

2. Буряк натираємо на крупній тертці.

3. Очищаємо часник і ріжемо його невеликими шматочками.

4. Шарами викладаємо в банку капусту з буряком.

5. Розчиняємо у воді цукор з сіллю, додаємо перець і лавровий лист. Кип’ятимо, суміш приблизно 10 хвилин. Знімаємо маринад з вогню і додаємо оцет.

6. Заливаємо капусту маринадом і залишаємо остигати. Переносимо банку в холодильник. Протягом доби капуста буде готова. Приємного апетиту!

Як замаринувати капусту з оцтом, олією, морквою і часником?

Свіжий, пряний варіант маринованої капусти. Чимось нагадує відому капусту по-корейськи, однак має більш яскраво вираженою кислинкою.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1,2 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 3 зубчики.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець білий мелений – ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений – ½ ч.л.
  • Кмин – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Нарізаємо вимите листя капусти великими шматками.

2. Капусту солимо, посипаємо цукром, перемішуємо і перетираємо руками до появи соку.

3. Нарізаємо тонкою соломкою моркву, натираємо часник і все перемішуємо.

4. Раскаливаем сковороду на сильному вогні, вливаємо олію і прогріваємо його протягом 30 секунд.

5. Додаємо в олія коріандр, перець і кмин, перемішуємо. Додаємо суміш в моркву і гарненько перемішуємо.

6. Засипаємо моркву капусту, заливаємо оцтом і змішуємо все руками.

7. Накриваємо капусту тарілкою і придавлюємо вантажем. Залишаємо капусту маринуватися при кімнатній температурі приблизно на 12 годин. Приємного апетиту!

Як швидко приготувати капусту з оцтом і цукром?

Соковита і ніжна закуска, яка готується швидко і просто. Така капуста, виходить, дуже свіжою і пікантною і за смаком не поступається всіма улюбленої квашеній капусті.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 75 мл

Процес приготування:

1. Тонко шаткуємо капусту за допомогою ножа або спеціальної терки.

2. Очищаємо моркву і нарізаємо її тоненькими брусочками.

3. Болгарський перець нарізаємо соломкою.

4. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем.

5. Засипаємо капусту цукром.

6. Потім додаємо сіль.

7. Капусту обминаємо руками до виділення соку.

8. Додаємо до капусти болгарський перець.

9. Далі додаємо моркву.

10. І посипаємо все часником.

11. Ретельно все перемішуємо.

12. Кип’ятимо воду, змішуємо її з оцтом і заливаємо капусту.

13. Крім цього, додаємо рослинне масло.

14. Перемішуємо всі інгредієнти.

15. Утрамбовуємо капусту, накриваємо її і притискаємо вантажем. Залишаємо капусту маринуватися в прохолодному місці близько 3 годин.

16. Готову капусту перед подачею краще охолодити. Приємного апетиту!