Хрустка, маринована капуста свіжа – що може бути краще? Тільки маринована капуста, на приготування якої йде зовсім небагато часу. Досягти цього можна за рахунок оцтового маринаду, і саме такі рецепти та надані в нашій статті.
Маринована капуста з оцтом швидкого приготування в банках
Смачна, корисна і дуже легка у приготуванні маринована капуста. Таке блюдо виходить неймовірно ситним і апетитним, незважаючи на те, що на маринування йде зовсім небагато часу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Капуста білокачанна 1 кг
- Морква 1 шт.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% 5 ст. л.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець духм’яний 5 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Вода ½ л.
Процес приготування:
- Як зробити мариновану капусту з оцтом швидкого приготування? Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
- Максимально тонко шаткуємо капусту.
- у воду Засипаємо цукор з сіллю, доводимо її до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімального. Додаємо лавровий лист і перець. Вимикаємо вогонь, додаємо в маринад оцет і олію.
- Вливаємо маринад в капусту.
- Додаємо до капусти моркву і гарненько перемішуємо.
- Залишаємо капусту маринуватися протягом 1,5 годин.
- За бажання, готову капусту можна залишити далі маринуватися в холодильнику, проте через 1,5 години вона вже повністю готова. Приємного апетиту!
Швидка маринована капуста з яблучним оцтом
Дуже легкий рецепт маринованої капусти, яка готується буквально за півгодини і буде готова вже на наступний день. Додавання ж імбиру, додасть капусті пряну нотку, а також додасть користі і без того здорового страви.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2,8 кг
- Морква – 1 шт.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Оцет яблучний – 150 мл
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Імбир свіжий – 70 гр.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Дрібно шаткуємо капусту, моркву натираємо на крупній тертці і часник пропускаємо через прес. Імбир нарізаємо тонкими пластинами і змішуємо всі інгредієнти.
2. Для маринаду додаємо у воду сіль з цукром, рослинне масло, перець і лавровий лист. Доводимо воду до кипіння і варимо все протягом 6 хвилин.
3. Витягаємо лавровий лист і заливаємо в маринад оцет. Знімаємо каструлю з вогню.
4. Ще киплячим маринадом заливаємо капусту.
5. Гарненько приминаем її.
6. Придавлюємо капусту вантажем і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі до повного охолодження.
7. Остигнула капусту розкладаємо по банках і залишаємо на добу в холодильнику.
8. Готова капуста буде зберігатися ще протягом місяця. Приємного апетиту!
Як приготувати мариновану капусту шматочками з оцтом?
Капуста, маринована великими шматками, – універсальна закуска до будь-якої страви. Готується вона легко і неймовірно швидко, а на смак виходить дуже пікантною і соковитою.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Часник – 3 зубчики.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і нарізаємо великими шматками.
2. Часник нарізаємо дрібними шматочками, а морква – середніми. Змішуємо овочі, додаємо до них рубаний перець чилі.
3. Додаємо у воду перець, сіль, цукор і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і вимикаємо вогонь. Додаємо оцет.
4. Капусту перекладаємо в стерильну банку, заливаємо маринадом.
5. Залишаємо капусту остигати до кімнатної температури, потім переміщаємо його в холодильник на добу. Приємного апетиту!
Маринована капуста з оцтом і часником в домашніх умовах
Легка кисло-солодка маринована капуста ніколи не буває зайвою на столі. Готується така ніжна закуска швидко, просто і в будь-який час року, а додавання в рецепт часнику гарантує, що смак буде цікавим.
Час готування: 14 годин.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста білоголова 3 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет 6% – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
1. Дрібно нашинковываем капусту, моркву подрібнюємо на тертці, а часник пропускаємо через прес.
2. Змішуємо всі інгредієнти. Далі приступаємо до маринаду: засипаємо в воду сіль з цукром, наливаємо олію, доводимо суміш до кипіння і додаємо оцет.
3. Маринад вливаємо до капусти, утрамбовуємо її і ставимо остигати під прес на ніч.
4. Розкладаємо капусту по банкам і відправляємо в холодильник ще на кілька годин.
5. Маринована капуста готова. Приємного апетиту!
Маринована капуста швидкого приготування з оцтом і олією
Смачна, хрустка і ніжна маринована капуста, на приготування якої потрібні всього лише добу. По цьому рецепту капуста виходить пряна і чудово доповнить будь-яку страву.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Часник – 2 зубчики.
- Гвоздика – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 4 шт.
- Перець чорний горошком – 4 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
1. Шаткуємо капусту, обжимаем її, щоб вона пустила сік.
2. Натираємо моркву на крупній тертці і шарами викладаємо її з капустою у заздалегідь підготовлений посуд.
3. Коли половина ємності заповниться, додаємо цукор з сіллю часник і спеції.
4. Доповідаємо овочі, що залишилися, заливаємо все рослинним маслом.
5. Воду доводимо до кипіння і вимикаємо і вливаємо оцет, заливаємо в капусту.
6. Залишаємо капусту на 6 годин при кімнатній температурі, потім поміщаємо її в холодильник.
7. Після ще 15 годин в холодильнику, капуста буде повністю готова. Приємного апетиту!
Смачна маринована капуста гарячим розсолом з оцтом
Дуже швидкий рецепт маринованої капусти. Всього через 4 години після приготування ви зможете поласувати прекрасною закускою: хрусткою, ароматною і дуже смачною.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 шт.(2-2,5 кг).
- Морква – 1 шт.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Очищаємо капусту від верхніх листків, промиваємо її і нашинковываем тонкими короткими смужками.
2. Також очищаємо і промиваємо моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до капусти.
3. Гарненько перемішуємо капусту з морквою.
4. У киплячу воду додаємо сіль з цукром, розмішуємо.
5. Вливаємо в воду рослинне масло і кип’ятимо, суміш близько 2 хвилин. Знімаємо маринад з вогню і вливаємо в нього оцет.
6. Заливаємо капусту ще гарячим маринадом, ретельно все перемішуємо і утрамбовується.
7. Накриваємо капусту, притискаємо її зверху вантажем. Маринуємо капусту при кімнатній температурі близько 3 годин.
8. Перед подачею ще раз перемішуємо капусту і залишаємо в холодильнику на 15 хвилин.
9. Капуста готова, приємного апетиту!
Простий рецепт маринованої капусти з оцтом і буряком
Незвичайний варіант маринованої капусти, який готується з буряком. Таке блюдо буде незвичайним не тільки за рахунок кисло-солодкого поєднання буряків з капустою, але і за рахунок гарного кольору.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 250 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет яблучний – 150 мл
- Часник – 5 зубчиків.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 5 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Нарізаємо помиту капусту великими шматками.
2. Буряк натираємо на крупній тертці.
3. Очищаємо часник і ріжемо його невеликими шматочками.
4. Шарами викладаємо в банку капусту з буряком.
5. Розчиняємо у воді цукор з сіллю, додаємо перець і лавровий лист. Кип’ятимо, суміш приблизно 10 хвилин. Знімаємо маринад з вогню і додаємо оцет.
6. Заливаємо капусту маринадом і залишаємо остигати. Переносимо банку в холодильник. Протягом доби капуста буде готова. Приємного апетиту!
Як замаринувати капусту з оцтом, олією, морквою і часником?
Свіжий, пряний варіант маринованої капусти. Чимось нагадує відому капусту по-корейськи, однак має більш яскраво вираженою кислинкою.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1,2 кг
- Морква – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Часник – 3 зубчики.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець білий мелений – ½ ч. л.
- Перець червоний мелений – ½ ч.л.
- Кмин – ½ ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Нарізаємо вимите листя капусти великими шматками.
2. Капусту солимо, посипаємо цукром, перемішуємо і перетираємо руками до появи соку.
3. Нарізаємо тонкою соломкою моркву, натираємо часник і все перемішуємо.
4. Раскаливаем сковороду на сильному вогні, вливаємо олію і прогріваємо його протягом 30 секунд.
5. Додаємо в олія коріандр, перець і кмин, перемішуємо. Додаємо суміш в моркву і гарненько перемішуємо.
6. Засипаємо моркву капусту, заливаємо оцтом і змішуємо все руками.
7. Накриваємо капусту тарілкою і придавлюємо вантажем. Залишаємо капусту маринуватися при кімнатній температурі приблизно на 12 годин. Приємного апетиту!
Як швидко приготувати капусту з оцтом і цукром?
Соковита і ніжна закуска, яка готується швидко і просто. Така капуста, виходить, дуже свіжою і пікантною і за смаком не поступається всіма улюбленої квашеній капусті.
Час готування: 3,5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Перець болгарський – ½ шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 75 мл
Процес приготування:
1. Тонко шаткуємо капусту за допомогою ножа або спеціальної терки.
2. Очищаємо моркву і нарізаємо її тоненькими брусочками.
3. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
4. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем.
5. Засипаємо капусту цукром.
6. Потім додаємо сіль.
7. Капусту обминаємо руками до виділення соку.
8. Додаємо до капусти болгарський перець.
9. Далі додаємо моркву.
10. І посипаємо все часником.
11. Ретельно все перемішуємо.
12. Кип’ятимо воду, змішуємо її з оцтом і заливаємо капусту.
13. Крім цього, додаємо рослинне масло.
14. Перемішуємо всі інгредієнти.
15. Утрамбовуємо капусту, накриваємо її і притискаємо вантажем. Залишаємо капусту маринуватися в прохолодному місці близько 3 годин.
16. Готову капусту перед подачею краще охолодити. Приємного апетиту!