Мариновані баклажани швидкого приготування – це цікавий і смачний варіант овочевої закуски з баклажанів, поряд з ікрою, рагу, рулетами та іншими стравами. Готуються вони з термічною обробкою баклажан і подальшим маринуванням від декількох годин до декількох діб. Баклажани доповнюються різними овочами, а маринад доповнюється спеціями і прянощами, що можна вибрати в пропонованих рецептах.
Мариновані баклажани швидкого приготування з часником
Мариновані баклажани швидкого приготування з часником в цьому рецепті готуємо з класичного та найпростішого варіанту. Їх відварюємо, нарізаємо шматочками і витримуємо в маринаді 8 годин. Смак доповнюємо часником із зеленню, що зробить закуску ароматною і дуже смачною.
Інгредієнти на
10 порц.
- Баклажан 1 кг
- Часник 5 зуб.
- Петрушка 30 гр.
- Кріп 30 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 50 мл
- Масло рослинне 50 мл
Процес приготування:
- Смак маринованих баклажан швидкого приготування з часником залежить від обраного овоча і правильній пропорції інгредієнтів маринаду, тому потрібно вибрати невеликі свіжі баклажани і добре їх промити. Очистити і дрібно нарубати часникові зубки з зеленню.
- Помістити баклажани в каструлю, залити холодною водою і відварити на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин від початку закипання.
- Відварені баклажани вийняти з відвару і трохи остудити.
- Потім акуратно зняти шкірку з овочів.
- баклажани Нарізати досить товстими кружальцями.
- Потім половину нарізки баклажанів викласти в посуд для маринування.
- Рівномірно посипати їх частиною нарізаної зелені з часником.
- В окремому посуді приготувати маринад із вказаного в рецепті кількості оцту, солі, цукру і рослинної олії.
- Шар баклажанів рівномірно полити маринадом.
- Потім укласти другий шар баклажанів з часником, зеленню і полити рештою маринадом.
- Посуд закрити шматочком харчової плівки і поставити баклажани на 8 годин в холодильник для маринування.
- За закінчення цього часу мариновані баклажани швидкого приготування з часником накривати до столу. Приємного апетиту!
Швидкі мариновані баклажани з часником, зеленню і болгарським перцем
Швидкі мариновані баклажани відмінно поєднуються смаком з часником, болгарським перцем і зеленню. У цьому рецепті доповнимо їх цибулею. Кількість овочів можна змінити, але пропорція інгредієнтів маринаду повинна відповідати вазі овочів згідно з рецептом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 10.
Склад:
- Баклажани – 1 кг
- Перець болгарський – 3 шт.
- Перець чилі – ½ шт.
- Часник – 5 зубків.
- Петрушка – 1 пучок.
- Цибуля – 2 шт.
- Базилік – ½ пучка.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте згідно з рецептом всі інгредієнти для цієї закуски. Овочі промийте і видаліть хвостики.
Крок 2. Баклажани наріжте великими шматочками будь-якої форми, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин, щоб пішла гіркота.
Крок 3. Потім перекладіть їх у каструлю, залийте холодною водою, зверху покладіть невелику кришку, щоб шматочки не спливли і відваріть протягом 7-10 хвилин.
Крок 4. Наріжте тонкою соломкою солодкий перець.
Крок 5. Цибулини наріжте тонкими півкільцями.
Крок 6. Подрібніть базилік.
Крок 7. Потім наріжте петрушку.
Крок 8. Часник і гострий перець ножем дрібно нарубаєте.
Крок 9. Нарізку всіх цих інгредієнтів перекладіть в окремий посуд.
Крок 10. Насипте до них сіль з цукром і налийте оцет з рослинним маслом.
Крок 11. Ложкою все ретельно перемішайте.
Крок 12. У посуд для маринування пошарово укладіть відварені баклажани, перекладаючи кожен овочевим маринадом.
Крок 13. Посуд прикрийте плівкою або кришкою і залиште на 1 годину для маринування при кімнатній температурі. За цей час кілька разів баклажани добре струсіть.
Крок 14. Через годину швидкі мариновані баклажани з часником, зеленню і болгарським перцем можна сервірувати до столу, але перед подачею закуску краще охолодити. Приємного апетиту!
Мариновані баклажани по-корейськи
Для любителів гострих корейських страв в цьому рецепті пропонується приготувати мариновані баклажани по-корейськи. Маринуємо баклажани тільки з додаванням часнику, цибулі і зелені, а набір прянощів беремо класичний корейський. Для маринування таким баклажанів потрібні добу і закуска вийде гострою.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 9.
Склад:
- Баклажани середні – 3 шт.
- Часник – 3 зубки.
- Цибуля – 2 шт.
- Гострий перець – ½ шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани промити, видалити кінчики і відварити у воді з додаванням солі 7-10 хвилин. Їх можна і запекти в духовці. При термічній обробці гіркоту овоча йде сама.
Крок 2. За цей час очистити цибулю з часником і зелень промити.
Крок 3. Цибулини нарізати тонкими півкільцями.
Крок 4. Зелень дрібно нарізати.
Крок 5. Гострий перець подрібнити ножем дуже дрібно.
Крок 6. Часник подрібнити через часникодавку.
Крок 7. У посуд для маринування перекласти нарізку цибулі, перцю, часнику і зелені. Додати до них зазначені в рецепті спеції і налити соєвий соус з рослинним маслом і оцтом.
Крок 8. Ці інгредієнти добре перемішати і залишити на 5-10 хвилин для настоювання.
Крок 9. Відварені баклажани нарізати невеликими шматочками будь-якої форми, перекласти в корейський маринад, добре перемішати і на добу поставити в холодильник для маринування.
Крок 10. Через добу мариновані баклажани по-корейськи можна накривати до столу. Приємного апетиту!
Як швидко маринувати баклажани як гриби
Запропонований покроковий рецепт допоможе вам швидко замаринувати баклажани з назвою – «як гриби». Будь-яка термічна обробка баклажан, колір і текстуру цього овоча, робить подібної грибів, чим і пояснюється популярність закуски. У цьому рецепті баклажани запечемо в духовці і замаринуем з часником, цибулею і зеленню.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Баклажани – 500 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Цибуля – 1 шт.
- Гострий перець – ½ шт.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани промийте, насухо витріть серветкою і разом з шкіркою розріжте на половинки. Увімкніть Духовку на 190°С. Деко застеліть папером і покладіть на нього половинки баклажанів. На кожен шматок пензликом нанесіть олію. Запечіть баклажани протягом 20-25 хвилин.
Крок 2. В окремому посуді добре змішайте вказане в рецепті кількість рослинної олії, оцту, цукру і солі.
Крок 3. Очищену цибулину наріжте тонкими півкільцями. Часник дрібно нарубайте або подрібніть через часникодавку. Петрушку наріжте шматочками. Ці інгредієнти перекладіть в маринад і добре перемішайте.
Крок 4. Запечені і охолоджені баклажани наріжте невеликими кубиками, покладіть в маринад, ще раз все перемішайте і на одну добу поставте в холодильник для маринування.
Крок 5. Через добу швидкі мариновані баклажани «як гриби» можете накривати до столу. Приємного апетиту!
Мариновані баклажани швидкого приготування з морквою
Мариновані баклажани швидкого приготування з морквою готують у різних варіантах, додаючи моркву в маринад або фаршируя нею синенькі. Блюдо відрізняється приємним кисло-солодким смаком і буде відмінною закускою до будь-якого м’яса і особливо до шашлику. У цьому рецепті баклажани фаршируємо подрібненою морквою з цибулею, часником і петрушкою.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 1 годину.
Порції: 5.
Склад:
- Баклажани – 5 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 5 зубків.
- Цибуля – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани відварити до м’якості протягом декількох хвилин, готовність перевірити сірником. Потім їх перекласти в друшляк і на 10-15 хвилин притиснути вантажем для видалення зайвої рідини. Потім баклажани поздовжньо надрізати.
Крок 2. Почистити інші овочі. Моркву подрібнити соломкою або на корейській тертці. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Нарізку овочів перекласти в окремий посуд.
Крок 3. Із вказаного в рецепті кількості води і спецій зварити маринад. Дрібно подрібнити часник з петрушкою, додати до моркви, залити все киплячим маринадом, добре перемішати і остудити протягом 10 хвилин.
Крок 4. Приготовленої морквяної начинкою нафарширувати баклажани і перекласти їх в посуд для маринування. Залити овочі залишками маринаду. Зверху покласти плоску тарілку і будь-який вантаж. Дати баклажанам 3 години на маринування.
Крок 5. Після закінчення цього часу мариновані баклажани швидкого приготування з морквою можна накривати до столу. Приємного апетиту!
Смажені, мариновані баклажани
Смажені, мариновані баклажани смачні самі по собі, але їх можна замаринувати, що зробить закуску ще смачніше. Для маринування потрібні добу. Смак смажених баклажанів багато в чому визначається маринадом, і в цьому рецепті готуємо з додаванням кунжутного масла, гірчиці і прянощів.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 1 годину.
Порції: 4.
Склад:
- Баклажани – 4 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
Для маринаду:
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Часник – 4 зубки.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Гвоздика – 2 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець запашний мелений – 1 ч. л.
Для подачі:
- Кінза свіжа – 1 жменя.
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани промийте. Овочечисткою зніміть шкірку. Наріжте овочі поздовжніми пластинами, посипте сіллю і залиште на 20 хвилин для видалення гіркоти.
Крок 2. Потім серветкою весь солоний сік видаліть.
Крок 3. У сковороді розігрійте олію. Обсмажте на ньому пластини баклажан до рум’яного кольору з обох сторін.
Крок 4. Ще раз серветками видаліть зайве олію і дайте їм охолонути.
Крок 5. В піалі змішайте зазначені в рецепті інгредієнти для маринаду.
Крок 6. Обсмажені пластини баклажан пошарово укладіть в посуд для маринування, перекладаючи кожен шар слайсами часнику.
Крок 7. Потім баклажани повністю залийте маринадом. Посуд закрийте плівкою або кришкою і на добу поставте в холодильник для маринування.
Крок 8. Після закінчення цього часу смажені, мариновані баклажани перекладіть на блюдо, посипте нарізаною зеленню кінзи з кунжутним насінням і страва сервіруйте до столу. Приємного апетиту!
Швидкі мариновані баклажани в томатному соусі
Тандем баклажани і помідори використовується найчастіше в зимових заготовках, але на основі його можна приготувати швидкі мариновані баклажани в томатному соусі, що буде відмінною закускою до будь-якого столу. У цьому рецепті баклажани печемо. Томатний маринад готуємо з кетчупом, кінзою і часником.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 1 годину.
Порції: 8.
Склад:
- Баклажани – 800 гр.
- Кінза свіжа – 1 пучок.
- Масло рослинне – 300 мл
Для маринаду:
- Кетчуп томатний – 200 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
- Часник – за смаком.
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани добре промийте, насухо витріть серветкою і наріжте кружальцями товщиною в 1 см. Якщо овоч гірчить, на 20 хвилин його посоліть і промийте.
Крок 2. Нарізку баклажан обсмажте до золотистого кольору з обох сторін на розігрітій олії.
Крок 3. Зайве масло з обсмажених баклажанів видаліть через друшляк або серветками.
Крок 4. Пучок кінзи промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте. Із зазначених інгредієнтів зваріть томатний маринад і додайте подрібнений часник з нарізкою кінзи. Смак маринаду повинен у вас вийде яскравим і концентрованим, щоб добре відчувалися і кислота, і насолода, і солоність.
Крок 5. Руками кожен гурток обсмаженого баклажана акуратно умочіть в маринад, адже вони дуже м’які і легко втрачають форму. Укладіть їх в посуд для маринування і зверху залийте залишком маринаду.
Крок 6. Посуд прикрийте кришкою і поставте на 3 години в холодильник, але краще залишить на ніч. Після закінчення цього часу швидкі мариновані баклажани в томатному соусі сервіруйте до столу. Приємного апетиту!
Гострі мариновані баклажани
Для любителів гострих овочевих закусок у цьому рецепті пропонується приготувати гострі мариновані баклажани. Маринад готується без цукру і тільки з води, оцту і рослинної олії. Гострота визначається великою кількістю свіжого часнику, а доповнити її можна червоним перцем. Рецепт простий і швидкий. Закуска буде готова через 15 хвилин, але краще залишити на пару годин.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Баклажани середні – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Петрушка – 1 пучок.
Для маринаду:
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – ½ ч. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Баклажани добре промийте, видаливши кінчики. Обсушіть їх серветкою і наріжте кружальцями товщиною до 0,5 см. Деко застеліть папером і змастіть рослинною олією. Рівним шаром розкладіть на ньому нарізку баклажан.
Крок 2. Увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть баклажани протягом 20-25 хвилин до легкого рум’яного кольору. Потім остудіть.
Крок 3. В піалі добре перемішайте всі інгредієнти для маринаду.
Крок 4. Промиту петрушку дрібно нашаткуйте. Часник очистіть, подрібніть через землянку і додайте в маринад.
Крок 5. Запечені баклажани пошарово укладіть в посуд для маринування, посипаючи кожен шар петрушкою і поливаючи маринадом.
Крок 6. Таким способом укладіть всі баклажани, залийте маринадом і залиште на 15 хвилин, але буде смачніше, якщо на кілька годин. Після закінчення цього часу гострі мариновані баклажани можете подавати до столу. Приємного апетиту!