Мариновані корнішони на зиму – 6 рецептів хрумких огірків в банках з покроковими фото

Солодкі мариновані корнішони з оцтом на зиму

Солодкі мариновані корнішони з оцтом на зиму підкорять своїм смаком всіх без винятку. Хрустка закуска гарна, як самостійне частування, так і для приготування соусів, салатів, бургерів, бутербродів. Корнішони моментально зникають, тому рекомендую консервувати їх у великих кількостях.

Час готування – 3 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Склад:

На 1-літрову банку:

  • Огірки – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 дес.л.
  • Вода – 500 мл
  • Листя дуба – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп з парасольками – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Перець стручковий чилі – ¼ шт.
  • Гвоздика – 2 бутона.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Промивши корнішони, вимочуємо і даємо насититися вологою. Знадобиться мінімум 3 години. Не забуваємо міняти воду щогодини. Огірочки вберуть воду і будуть хрусткими.

Крок 3. Банки і кришки промиваємо з содою. Краще замочити в содовому розчині і залишити на деякий час. Після чого необхідно прополоскати під проточною водою. Стерилізуємо ємності. Метод стерилізації у кожного свій – водяна баня, мікрохвильова піч або духовку.

Крок 4. Промивши гілочки і листя, подрібнюємо їх. Очистивши часник, рубаємо часточки на частини. Нарізку укладаємо на дно простерилізованих баночок. Додаємо гвоздику і горошки перцю.

Крок 5. Вимочені огірки обполіскуємо. Просушивши на рушник, зрізаємо кінчики.

Крок 6. Заповнюємо баночки корнішонами. Невеликі плоди розміщуються щільно без особливих зусиль.

Крок 7. Кладемо зелень і укладаємо другий ряд. За бажанням додаємо пекучий перець. Багато не потрібно. Досить четвертинки.

Крок 8. Заливаємо гарячою водою. Прикриваємо прокип’яченими кришками і прогріваємо 10 хвилин. Виливаємо рідину і вдруге її кип’ятимо. Повторюємо процедуру. Знову зливаємо воду. Додаємо сіль і цукор. Прокип’ятити до повного розчинення, заливаємо баночки і додаємо в кожну банку оцет.

Крок 9. Загвинчуємо кришками. Встановлюємо на кришки. Даємо охолонути під “шубою” з ковдр. Переміщаємо в льох, охолоджені закачування. Коли захочеться покуштувати апетитною закуски або ось-ось прийдуть гості, дістаємо і відкорковуємо консервацію. Приємного апетиту!