Мариновані лисички на зиму – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Мариновані лисички з часником

Мариновані лисички з часником неможливо зіпсувати, навіть якщо ви збираєтеся зайнятися заготівлею грибів на холодний період року вперше. На відміну від інших грибів, лисички не вимагають вимочування і тривалого варіння, що значно спрощує процес приготування і скорочує витрачений час.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Цибулина – 1 шт.
  • Лисички – 1 кг
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Уважно перебираємо лисички, видаляючи весь сміття і фракції землі. Промиваємо.

Крок 2. Для маринаду кип’ятимо воду і закидаємо горошини перцю, сіль, цукор, лаврушку, нарізку часнику і цибулі, а також оцет – проварюємо кілька хвилин і прибираємо з конфорки.

Крок 3. В окремій вогнетривкому посуді гриби варимо близько 15 хвилин у воді з додаванням солі.

Крок 4. Після закінчення часу, викладаємо їх в сито і даємо стекти.

Крок 5. Розподіляємо гриби по заздалегідь простерилизованным банкам і заливаємо розсолом, маринадом, закорковуємо і переносимо в льох. Приємного апетиту!