Мариновані лисички з часником
Мариновані лисички з часником неможливо зіпсувати, навіть якщо ви збираєтеся зайнятися заготівлею грибів на холодний період року вперше. На відміну від інших грибів, лисички не вимагають вимочування і тривалого варіння, що значно спрощує процес приготування і скорочує витрачений час.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Цибулина – 1 шт.
- Лисички – 1 кг
- Часник – 2-3 зуб.
- Лист лавра – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Гвоздика – 3 бутона.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Уважно перебираємо лисички, видаляючи весь сміття і фракції землі. Промиваємо.
Крок 2. Для маринаду кип’ятимо воду і закидаємо горошини перцю, сіль, цукор, лаврушку, нарізку часнику і цибулі, а також оцет – проварюємо кілька хвилин і прибираємо з конфорки.
Крок 3. В окремій вогнетривкому посуді гриби варимо близько 15 хвилин у воді з додаванням солі.
Крок 4. Після закінчення часу, викладаємо їх в сито і даємо стекти.
Крок 5. Розподіляємо гриби по заздалегідь простерилизованным банкам і заливаємо розсолом, маринадом, закорковуємо і переносимо в льох. Приємного апетиту!