Мариновані сливи на зиму – 7 простих рецептів з покроковими фото

Сливи як оливки, мариновані на зиму

Сливи як оливки, мариновані на зиму – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового меню. Цікава закуска нікого не залишить байдужим і швидко розлетиться зі столу. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Склад:

На одну літрову банку:

  • Зливу – 0,8-0.9 кг
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Цукор – 8 ч. л.
  • Оцет 6% – 5 ч. л.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, які знадобляться, щоб приготувати сливи як оливки, мариновані на зиму.

Крок 2. Сливи перебираємо і добре промиваємо під водою. Проколюємо їх зубочисткою у кількох місцях для кращого маринування.

Крок 3. Стерилізуємо банки і на дно розкладаємо половину спецій.

Крок 4. Викладаємо сюди сливи і залишилися спеції.

Крок 5. Заливаємо вміст банок киплячою водою.

Крок 6. Прикриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин. Воду зливаємо і повторюємо процедуру.

Крок 7. Другий раз воду зливаємо в металеву миску або сотейник.

Крок 8. Додаємо сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.

Крок 9. Вливаємо оцет і прибираємо з вогню.

Крок 10. У кожну банку вливаємо олію.

Крок 11. Вливаємо маринад з оцтом. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Сливи як оливки, мариновані на зиму готові. Прибирайте на зберігання.