Сливи як оливки, мариновані на зиму
Сливи як оливки, мариновані на зиму – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового меню. Цікава закуска нікого не залишить байдужим і швидко розлетиться зі столу. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
На одну літрову банку:
- Зливу – 0,8-0.9 кг
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 5 ч. л.
- Цукор – 8 ч. л.
- Оцет 6% – 5 ч. л.
- Гвоздика – 6 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, які знадобляться, щоб приготувати сливи як оливки, мариновані на зиму.
Крок 2. Сливи перебираємо і добре промиваємо під водою. Проколюємо їх зубочисткою у кількох місцях для кращого маринування.
Крок 3. Стерилізуємо банки і на дно розкладаємо половину спецій.
Крок 4. Викладаємо сюди сливи і залишилися спеції.
Крок 5. Заливаємо вміст банок киплячою водою.
Крок 6. Прикриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин. Воду зливаємо і повторюємо процедуру.
Крок 7. Другий раз воду зливаємо в металеву миску або сотейник.
Крок 8. Додаємо сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.
Крок 9. Вливаємо оцет і прибираємо з вогню.
Крок 10. У кожну банку вливаємо олію.
Крок 11. Вливаємо маринад з оцтом. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Сливи як оливки, мариновані на зиму готові. Прибирайте на зберігання.












