Яблука з часником в банках
Яблука з часником в банках – оригінальна ідея для ваших домашніх заготовок на тривале зберігання. Частування вийде цікавим за смаком і ароматним. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом. Порадуйте себе і рідних!
Час готування – 1 добу
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Цибуля ріпчаста середній – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 1 ст. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість яблук і промиваємо їх під водою.
Крок 2. Очищаємо яблука від шкірки і насіння. Ріжемо часточками або четвертинками.
Крок 3. Складаємо яблука в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо на повільному вогні близько 30 хвилин. Залишаємо остигати до наступного дня.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і відправляємо його до яблук.
Крок 5. Також дрібно ріжемо часник і викладаємо в загальну масу. Додаємо сіль, цукор. Тушкуємо 30 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. В стерилізовані банки додаємо сухі спеції і викладаємо яблучну заготовку. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Яблука з часником в банках готові. Прибирайте заготовки на зберігання!