Мариновані яблука на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Яблука з часником в банках

Яблука з часником в банках – оригінальна ідея для ваших домашніх заготовок на тривале зберігання. Частування вийде цікавим за смаком і ароматним. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом. Порадуйте себе і рідних!

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста середній – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість яблук і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Очищаємо яблука від шкірки і насіння. Ріжемо часточками або четвертинками.

Крок 3. Складаємо яблука в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води і варимо на повільному вогні близько 30 хвилин. Залишаємо остигати до наступного дня.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і відправляємо його до яблук.

Крок 5. Також дрібно ріжемо часник і викладаємо в загальну масу. Додаємо сіль, цукор. Тушкуємо 30 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. В стерилізовані банки додаємо сухі спеції і викладаємо яблучну заготовку. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Яблука з часником в банках готові. Прибирайте заготовки на зберігання!