Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Салат з маринованих зелених помідорів на зиму

Незважаючи на свою простоту, салат із зелених помідорів виходить соковитим, яскравим і апетитним. Те, що потрібно, щоб урізноманітнити своє зимове меню, додавши в нього більше закусок.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 30 гр.
  • Оцет столовий – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре промийте і наріжте невеликими шматочками.

Крок 2. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, наріжте соломкою.

Крок 3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, часник натріть на дрібній тертці. Зелень дрібно порубаєте ножем.

Крок 4. Викладіть В каструлю зелені помідори. Додайте до них нарізані цибулю, болгарський перець, подрібнений часник і зелень.

Крок 5. Всипте сіль і цукор, влийте оцет. Добре перемішайте інгредієнти і залиште при кімнатній температурі на годину.

Крок 6. Потім перекладіть салат в стерилізовану банку, прикрийте кришкою. Заготовки з салатом необхідно простерилізувати у киплячій воді протягом 15 хвилин.

Крок 7. Після стерилізації загорніть кришки на банках, остудіть загортання при кімнатній температурі і перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!