Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Як заготовити помідори в солодкому маринаді на зиму?

Мариновані зелені помідори в солодкому маринаді – це дуже смачно, просто пальчики оближеш. Поки ще сезон зимових заготовок не підійшов до кінця, обов’язково приготуйте пару баночок цієї чудової закачування.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Помідори зелені – 1,3 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець запашний горошком – 12 шт.
  • Перець чорний горошком – 16 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Оцет 9 % – 100 мл
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори промийте і розріжте кожен овоч на 4 частини, видаліть плодоніжку.

Крок 2. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.

Крок 3. Банки промийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. На дно банок розкладіть на рівній кількості гвоздику і перець горошком. Потім розкладіть по банках помідори і часник.

Крок 4. Підготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль і лавровий лист, доведіть до кипіння. Варіть маринад 3-4 хвилини, потім додайте оцет і зніміть каструлю з вогню.

Крок 5. На дно каструлі покладіть рушник, встановіть зверху банки з заготовками. Влийте в банки гарячий маринад і прикрийте їх кришками. У каструлю влийте воду, щоб вона доходила до «плічок» банок. Стерилізуйте заготовки в киплячій воді 15 хвилин.

Крок 6. Після стерилізації загорніть кришки і остудіть загортання при кімнатній температурі. Зберігайте чудові мариновані помідори в солодкому маринаді в холодному місці.

Приємного апетиту!