Як заготовити помідори в солодкому маринаді на зиму?
Мариновані зелені помідори в солодкому маринаді – це дуже смачно, просто пальчики оближеш. Поки ще сезон зимових заготовок не підійшов до кінця, обов’язково приготуйте пару баночок цієї чудової закачування.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Помідори зелені – 1,3 кг
- Часник 8 зуб.
- Гвоздика – 4 шт.
- Перець запашний горошком – 12 шт.
- Перець чорний горошком – 16 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Вода – 750 мл
- Оцет 9 % – 100 мл
- Цукор – 3-4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промийте і розріжте кожен овоч на 4 частини, видаліть плодоніжку.
Крок 2. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.
Крок 3. Банки промийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. На дно банок розкладіть на рівній кількості гвоздику і перець горошком. Потім розкладіть по банках помідори і часник.
Крок 4. Підготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль і лавровий лист, доведіть до кипіння. Варіть маринад 3-4 хвилини, потім додайте оцет і зніміть каструлю з вогню.
Крок 5. На дно каструлі покладіть рушник, встановіть зверху банки з заготовками. Влийте в банки гарячий маринад і прикрийте їх кришками. У каструлю влийте воду, щоб вона доходила до «плічок» банок. Стерилізуйте заготовки в киплячій воді 15 хвилин.
Крок 6. Після стерилізації загорніть кришки і остудіть загортання при кімнатній температурі. Зберігайте чудові мариновані помідори в солодкому маринаді в холодному місці.
Приємного апетиту!