Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Мариновані зелені помідори з лимонною кислотою на зиму

Мариновані зелені помідори є прекрасним доповненням до різних гарячих страв. Заготовити на зиму таку закуску можна швидко і просто. В якості консерванту в цьому рецепті буде використана лимонна кислота.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 80 хв

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 0,6 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зелені помідори ретельно вимийте під проточною водою.

Крок 2. Кожен помідор розрізати навпіл, плодоніжку виріжте.

Крок 3. Банки для закаток промийте з содою і стерилізуйте. Металеві кришки прокип’ятіть.

Крок 4. Розкладіть По банках спеції: перець горошком, французьку гірчицю, лавровий лист, коріандр і зубчики часнику. Потім розкладіть помідори по банкам.

Крок 5. У каструлю влийте воду, додайте лимонну кислоту, цукор і сіль. Доведіть маринад до кипіння і влийте його в банки. Потім банки необхідно простерилізувати в окропі протягом 10 хвилин. Далі загорніть кришки і закачування із зелених помідорів готові.

Приємного апетиту!