Мариновані зелені помідори з лимонною кислотою на зиму
Мариновані зелені помідори є прекрасним доповненням до різних гарячих страв. Заготовити на зиму таку закуску можна швидко і просто. В якості консерванту в цьому рецепті буде використана лимонна кислота.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 80 хв
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,6 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошком – 4-5 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Зелені помідори ретельно вимийте під проточною водою.
Крок 2. Кожен помідор розрізати навпіл, плодоніжку виріжте.
Крок 3. Банки для закаток промийте з содою і стерилізуйте. Металеві кришки прокип’ятіть.
Крок 4. Розкладіть По банках спеції: перець горошком, французьку гірчицю, лавровий лист, коріандр і зубчики часнику. Потім розкладіть помідори по банкам.
Крок 5. У каструлю влийте воду, додайте лимонну кислоту, цукор і сіль. Доведіть маринад до кипіння і влийте його в банки. Потім банки необхідно простерилізувати в окропі протягом 10 хвилин. Далі загорніть кришки і закачування із зелених помідорів готові.
Приємного апетиту!