Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Гострі зелені помідори по-корейськи на зиму

Мариновані зелені помідори по-корейськи відрізняються особливим ароматом і більшою гостротою. Якщо ви любите цікаві пікантні заготовки, то цей рецепт не можна обходити стороною.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник 7 зуб.
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9 % – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Помідори вимийте, часник очистіть від лушпиння. Залийте окропом на 5-10 хвилин, щоб прибрати гіркоту.

Крок 2. Помідори наріжте тонкими часточками, зручними для вживання.

Крок 3. Перекладіть овочі у велику ємність, додайте подрібнений часник.

Крок 4. Гіркий перець очистіть від насіння і наріжте тонкими кільцями.

Крок 5. Додайте до помідорів гіркий перець, сіль, цукор і оцет, перемішайте. Залиште помідори на 2-3 години при кімнатній температурі.

Крок 6. Потім зелені помідори по-корейськи розкладіть по стерилізованим банкам. Помістіть банки з салатом в глибоку каструлю і стерилізуйте їх протягом 10-15 хвилин в киплячій воді. Потім загорніть банки металевими кришками, остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в прохолодному місці.

Приємного апетиту!