Гострі зелені помідори по-корейськи на зиму
Мариновані зелені помідори по-корейськи відрізняються особливим ароматом і більшою гостротою. Якщо ви любите цікаві пікантні заготовки, то цей рецепт не можна обходити стороною.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник 7 зуб.
- Перець гіркий – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9 % – 70 мл
Процес приготування:
Крок 1. Помідори вимийте, часник очистіть від лушпиння. Залийте окропом на 5-10 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Крок 2. Помідори наріжте тонкими часточками, зручними для вживання.
Крок 3. Перекладіть овочі у велику ємність, додайте подрібнений часник.
Крок 4. Гіркий перець очистіть від насіння і наріжте тонкими кільцями.
Крок 5. Додайте до помідорів гіркий перець, сіль, цукор і оцет, перемішайте. Залиште помідори на 2-3 години при кімнатній температурі.
Крок 6. Потім зелені помідори по-корейськи розкладіть по стерилізованим банкам. Помістіть банки з салатом в глибоку каструлю і стерилізуйте їх протягом 10-15 хвилин в киплячій воді. Потім загорніть банки металевими кришками, остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!