Маринований часник на зиму – 10 рецептів з покроковими фото

Маринований часник головками з буряком на зиму

Оригінальний спосіб заготовити часник на зиму – це замаринувати пекучі головки разом з буряком. Рецепт дуже швидкий і простий, а в результаті ми отримуємо дуже красиву, смачну, а головне корисну закуску!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 0,5 л.

Склад:

  • Часник – 4 головки.
  • Вода – 500 мл
  • Оцет 9% — 50 мл
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Буряк – 50 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо основний продукт – часник. Обережно очищаємо його від надлишків лушпиння, але обов’язково залишаємо один шар для того, щоб головка не розпалася, а тримала форму.

2. Очищений часник, ретельно промиваємо під струменем води і відварюємо в окропі близько 30 секунд. Після, поміщаємо головки в крижану воду для максимально швидкого охолодження.

3. Буряк нарізаємо часточками невеликого розміру.

4. У заздалегідь простерилизованную банку викладаємо бурякові слайсы і головки часнику.

5. Займемося маринадом. У каструлі змішуємо воду, спеції, сіль та цукровий пісок – кип’ятимо приблизно 5 хвилин і перед тим, як зняти з вогню – вливаємо оцет.

6. Вміст банки заливаємо киплячим розсолом і закриваємо кришкою. Накриваємо ковдрою до повного охолодження.

7. Коли розсіл стане кімнатної температури – переміщуємо тару в холодильник. Закуска буде готова через кілька днів, а зберігати її в холоді можна довгі місяці. Приємного апетиту!