Маринований морква на зиму в банках – 5 рецептів з покроковими фото

Терта морква маринована на зиму

Терта морква маринована на зиму виглядає яскраво і виходить досить апетитною. У підготовці овочів допоможе овощечистка і комбайн. Використовуючи кухонні прилади, ми значно економимо час. Закуску їмо просто так або додаємо в улюблені салати.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти для морквяної консервації.

Крок 2. Промиту моркву очищаємо, повторно промиваємо, після чого подрібнюємо на тертці. Посипаємо сіллю і вимішуємо. Баночки добре вимиваємо і стерилізуємо, щоб вбити мікроби. З кришками поступаємо таким же чином.

Крок 3. Розподіляємо терту морквину по стерилізованим банкам, в кожну банку вливаємо оцет.

Крок 4. На дно каструлі для стерилізації кладемо рушник або дрантя. Розміщуємо заготовки, наливаємо воду по плечики банок. Прикриваємо стерильними кришками. Довівши до кипіння, мінімізуємо нагрівання. Стерилізуємо закрутки 40 хвилин.

Крок 5. Після чого обережно виймаємо з окропу. Закатуємо кришками. Остуджуємо під теплою ковдрою. Після прибираємо в місце з зимовими запасами. Приємного апетиту!