Масляний крем для квітів на торті
Приготувати красивий і смачний торт – це одне, а ось ефектно прикрасити і подати його – зовсім інша, однак, рішення дуже просте: готуємо стабільний крем з якого можна з легкістю відсадити красиві квіти для декору, які не будуть розповзатися і текти.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 350 мл
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 150-200 гр.
- Білки курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо білки від двох великих курячих яєць і цукровий пісок.
Крок 2. Ставимо посуд на водяну баню і при постійному помішуванні віночком розчиняємо солодкі кристали.
Крок 3. Злегка збиваємо масу, але не до пишноти.
Крок 4. Для перевірки на готовність, капаємо трохи маси на робочу поверхню і у випадку, якщо цукор не відчувається між пальцями – знімаємо з вогню.
Крок 5. Приступаємо до взбиванню білків міксером до утворення стійкої піни.
Крок 6. Поступово починаємо вводити кубики вершкового масла і продовжуємо працювати міксером.
Крок 7. При додаванні практично всього масла, маса спочатку трохи розріджується, однак, залишається тягучою.
Крок 8. Відправляємо в крем залишки розм’якшеного масла. Все це час міксер не припиняє свою роботу.
Крок 9. Збиваємо масу до тих пір, поки маса не загусне.
Крок 10. Залишаємо крем білим або ж фарбуємо будь-якими харчовими барвниками для висадки різнокольорових квітів. Приємного апетиту!