Масляний крем – 10 рецептів для торта з покроковими фото

Масляний крем для квітів на торті

Приготувати красивий і смачний торт – це одне, а ось ефектно прикрасити і подати його – зовсім інша, однак, рішення дуже просте: готуємо стабільний крем з якого можна з легкістю відсадити красиві квіти для декору, які не будуть розповзатися і текти.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 350 мл

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150-200 гр.
  • Білки курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо білки від двох великих курячих яєць і цукровий пісок.

Крок 2. Ставимо посуд на водяну баню і при постійному помішуванні віночком розчиняємо солодкі кристали.

Крок 3. Злегка збиваємо масу, але не до пишноти.

Крок 4. Для перевірки на готовність, капаємо трохи маси на робочу поверхню і у випадку, якщо цукор не відчувається між пальцями – знімаємо з вогню.

Крок 5. Приступаємо до взбиванню білків міксером до утворення стійкої піни.

Крок 6. Поступово починаємо вводити кубики вершкового масла і продовжуємо працювати міксером.

Крок 7. При додаванні практично всього масла, маса спочатку трохи розріджується, однак, залишається тягучою.

Крок 8. Відправляємо в крем залишки розм’якшеного масла. Все це час міксер не припиняє свою роботу.

Крок 9. Збиваємо масу до тих пір, поки маса не загусне.

Крок 10. Залишаємо крем білим або ж фарбуємо будь-якими харчовими барвниками для висадки різнокольорових квітів. Приємного апетиту!