Мацоні в домашніх умовах – 4 рецепти з покроковими фото

Мацоні з сметани і молока

Мацоні з сметани і молока виходить густим і дуже смачним. Якщо ви любите кисломолочні продукти, настійно рекомендую реалізувати цей простий і апетитний рецепт. Універсальний смак продукту дозволяє його використовувати як в солодкому, так і солоному варіанті.

Час готування – 10 год 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Сметана домашня – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо літр молока і домашню сметану. Молоко то ж може бути домашнім, так навіть буде краще.

Крок 2. Молоко проціджують крізь сито, застелене марлею, складеною в кілька шарів. Виливаємо в товстостінну каструлю, гусятницю або казанок. Розміщуємо на вогні. Довівши до появи бульбашок, відключаємо нагрівання.

Крок 3. Остуджуємо підігріте молоко. За допомогою термометра вимірюємо температуру. Оптимальна температура 40-50 градусів. Даємо прогрітися сметані при кімнатній температурі.

Крок 4. Сметану викладаємо у склянку наливаємо остигле молоко і добре розмішуємо до однорідності.

Крок 5. Отриману масу виливаємо в молоко і вимішуємо.

Крок 6. Прикривши, ставимо у тепле місце. Розмістити біля теплої батареї або закутати і розмістити у місці без протягів. Забуваємо на 8-10 годин.

Крок 7. Ось що вийшло через час.

Крок 8. Мацоні розкладаємо на порції.

Крок 9. Щоб приготувати мацоні або мацун наступного разу, залишаємо 2 ложки зробленого продукту і використовуємо замість сметани. Таку процедуру можна робити до десяти разів. Але смак кожен раз буде кисліше. Приємного апетиту!