Як приготувати меренговый рулет з полуницею та бананом?
Смачний і простий у приготуванні рулет з полуницею та бананом вийде краще, ніж будь-бісквітний рулет, а приготувати його можна всього за півгодини. Десерт виходить дуже легким, а поєднання кислуватою полуниці і солодкого банана не залишить нікого байдужим.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Білок яєчний – 4 шт.
- Вершки 33% – 400 мл
- Цукор – 190 гр.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Полуниця – 250 гр.
- Банан – 1 шт.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Вливаємо білки в чашу міксера.
2. Збиваємо їх на високій швидкості міксера до високою стійкою піни.
3. Потім починаємо поступово вводити в білки цукор.
4. Продовжуємо збивати білки до стійкої меренги, яка буде триматися на віночку.
5. Застеляємо деко пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо на нього меренгу.
6. Розподіляємо її по листу рівномірним шаром.
7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо меренгу випікатися протягом 16 хвилин до золотистої скоринки.
8. Меренгу покриваємо пергаментом і перевертаємо. Другий пергамент знімаємо з коржа, а меренге даємо охолонути.
9. Ріжемо дрібними шматочками полуниці та банан.
10. Заливаємо в чашу міксера попередньо охолоджені вершки.
11. Збиваємо вершки до густоти сметани.
12. Додаємо в вершки, цукрову пудру і ванільний екстракт.
13. Продовжуємо збивати вершки до стійкого малюнка від віночка.
14. Відокремлюємо більшу частину вершків і розподіляємо її по коржу.
15. На вершковий крем накладаємо банани з полуницею.
16. Згортаємо рулет, обережно відрізаємо краю.
17. Прикрашаємо залишилися кремом і ягодами і подаємо. Приємного апетиту!