Меренговый рулет з полуницею – 5 рецептів приготування з фото покроково

Як приготувати меренговый рулет з полуницею та бананом?

Смачний і простий у приготуванні рулет з полуницею та бананом вийде краще, ніж будь-бісквітний рулет, а приготувати його можна всього за півгодини. Десерт виходить дуже легким, а поєднання кислуватою полуниці і солодкого банана не залишить нікого байдужим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Цукор – 190 гр.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Полуниця – 250 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Вливаємо білки в чашу міксера.

2. Збиваємо їх на високій швидкості міксера до високою стійкою піни.

3. Потім починаємо поступово вводити в білки цукор.

4. Продовжуємо збивати білки до стійкої меренги, яка буде триматися на віночку.

5. Застеляємо деко пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо на нього меренгу.

6. Розподіляємо її по листу рівномірним шаром.

7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо меренгу випікатися протягом 16 хвилин до золотистої скоринки.

8. Меренгу покриваємо пергаментом і перевертаємо. Другий пергамент знімаємо з коржа, а меренге даємо охолонути.

9. Ріжемо дрібними шматочками полуниці та банан.

10. Заливаємо в чашу міксера попередньо охолоджені вершки.

11. Збиваємо вершки до густоти сметани.

12. Додаємо в вершки, цукрову пудру і ванільний екстракт.

13. Продовжуємо збивати вершки до стійкого малюнка від віночка.

14. Відокремлюємо більшу частину вершків і розподіляємо її по коржу.

15. На вершковий крем накладаємо банани з полуницею.

16. Згортаємо рулет, обережно відрізаємо краю.

17. Прикрашаємо залишилися кремом і ягодами і подаємо. Приємного апетиту!