Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром в духовці

Хочете здивувати гостей оригінальною і смачною закускою? Спробуйте рецепт запечених в духовці мідій в вершково-часниковому соусі під сиром. Блюдо швидко і легко готується в домашніх умовах і стане справжньою прикрасою вашого столу.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 8 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мідії в панцирі – 500 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лайм – 1 шт.

Процес приготування:

1. За допомогою ножа з кожної черепашки акуратно виймаємо м’ясо мідій. Важливо не пошкодити ні саму оболонку, ні м’ясо.

2. Далі кожну мушлю промиваємо під водою з обох сторін. Даємо їм обсохнути.

3. Тепер приступимо до приготування соусу. Змішуємо розтоплене вершкове масло з оливковою.

4. Вливаємо до масляної суміші вершки. Додаємо подрібнений часник і петрушку, солимо і ретельно перемішуємо.

5. У кожну чисту мушлю повертаємо м’ясо.

6. На м’ясо мідій акуратно викладаємо соус. Викладаємо наповнені черепашки на деко.

7. Натираємо сир на тертці і також розподіляємо продукт за мідіям. Випікаємо 6-8 хвилин при температурі 160 градусів.

8. Запечені мідії з соусом і сиром подаємо до столу разом з лаймом. Приємного апетиту!