Мідії в вершково-часниковому соусі з сиром в духовці
Хочете здивувати гостей оригінальною і смачною закускою? Спробуйте рецепт запечених в духовці мідій в вершково-часниковому соусі під сиром. Блюдо швидко і легко готується в домашніх умовах і стане справжньою прикрасою вашого столу.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 8 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мідії в панцирі – 500 гр.
- Вершки – 100 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лайм – 1 шт.
Процес приготування:
1. За допомогою ножа з кожної черепашки акуратно виймаємо м’ясо мідій. Важливо не пошкодити ні саму оболонку, ні м’ясо.
2. Далі кожну мушлю промиваємо під водою з обох сторін. Даємо їм обсохнути.
3. Тепер приступимо до приготування соусу. Змішуємо розтоплене вершкове масло з оливковою.
4. Вливаємо до масляної суміші вершки. Додаємо подрібнений часник і петрушку, солимо і ретельно перемішуємо.
5. У кожну чисту мушлю повертаємо м’ясо.
6. На м’ясо мідій акуратно викладаємо соус. Викладаємо наповнені черепашки на деко.
7. Натираємо сир на тертці і також розподіляємо продукт за мідіям. Випікаємо 6-8 хвилин при температурі 160 градусів.
8. Запечені мідії з соусом і сиром подаємо до столу разом з лаймом. Приємного апетиту!