Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування мідій в вершково-часниковому соусі в каструлі

Мідії в нежнейшем вершково-часниковому соусі – це не тільки дуже смачна страва, але і красива оригінальна подача. Ще більш особливим закуску зробить приготування в каструлі. Здивуйте домашніх і гостей!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мідії у стулках – 1 кг
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Вершки – 170 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Мідії у стулках отмачиваем в холодній воді, а потім ретельно промиваємо їх.

2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і подрібнюємо.

3. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, а потім на ньому обсмажуємо подрібнений часник. Готуємо 1-2 хвилини, постійно перемішуючи.

4. Викладаємо до часнику мідії і заливаємо їх вершками. Додаємо чорний мелений перець і готуємо морепродукти 10-15 хвилин на повільному вогні.

5. Посипаємо блюдо подрібненою петрушкою і подаємо до столу. Приємного апетиту!