Тонкі млинці на дріжджах з дірочками
Здається, що млинці на дріжджах – це складно і довго, але це абсолютно не так. Варто один раз спробувати самостійно приготувати тонкі дріжджові млинці і цей рецепт стане одним з ваших улюблених. Випічка виходить м’якою, ніжною і ажурною.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Молоко – 500 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 250-300 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Півсклянки молока підігрійте до 37-38 градусів. У молоці розчиніть дріжджі, додати столову ложку цукру, перемішайте і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
2. В окремій мисці збийте яйця з цукром і сіллю.
3. В яєчну масу влийте остигле розтоплене вершкове масло, перемішайте.
4. Коли опара підійде, влийте її в основне тісто.
5. Залишилося молоко підігрійте, влийте в тісто, всипте просіяне борошно і вимісити тісто. Накрийте Миску рушником і залиште на 1-1,5 години в теплому місці.
6. Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте і можна приступати до випічки.
7. Перед першим млинцем змастіть сковороду рослинною олією. Смажте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини. Млинці виходять тонкими з дрібними дірочками.
8. Подавайте їх відразу на стіл з варенням, медом або сметаною.
Приємного апетиту!