Млинці на дріжджах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тонкі млинці на дріжджах з дірочками

Здається, що млинці на дріжджах – це складно і довго, але це абсолютно не так. Варто один раз спробувати самостійно приготувати тонкі дріжджові млинці і цей рецепт стане одним з ваших улюблених. Випічка виходить м’якою, ніжною і ажурною.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Молоко – 500 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – 250-300 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Півсклянки молока підігрійте до 37-38 градусів. У молоці розчиніть дріжджі, додати столову ложку цукру, перемішайте і залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.

2. В окремій мисці збийте яйця з цукром і сіллю.

3. В яєчну масу влийте остигле розтоплене вершкове масло, перемішайте.

4. Коли опара підійде, влийте її в основне тісто.

5. Залишилося молоко підігрійте, влийте в тісто, всипте просіяне борошно і вимісити тісто. Накрийте Миску рушником і залиште на 1-1,5 години в теплому місці.

6. Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте і можна приступати до випічки.

7. Перед першим млинцем змастіть сковороду рослинною олією. Смажте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини. Млинці виходять тонкими з дрібними дірочками.

8. Подавайте їх відразу на стіл з варенням, медом або сметаною.

Приємного апетиту!