Млинці на воді з яйцями – це універсальний продукт для домашнього меню. М’які і тонкі млинці можна подавати як самостійне блюдо, доповнивши вершковим маслом, варенням або іншими продуктами за смаком. Також їх можна начинити сиром, сиром, м’ясом або грибами. Застосування борошняному частування ви точно знайдете!
Тонкі ажурні млинці на воді з яйцем
Великі ажурні млинці можна приготувати на воді. Завдяки додаванню в тісто яєць вони виходить щільними і поживними. Такі млинці стануть смачним сніданком для всієї родини!
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Яйце куряче 2 шт.
- Вода-1.5 склянки
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Масло вершкове 30 гр.
Процес приготування:
- Як спекти смачні млинці на воді з яйцями? Пшеничне борошно просіваємо з допомогою ситечка. Так вона наповнитися киснем, а млинці будуть більш повітряними.
- Тепер невеликими порціями додаємо борошно в воду, щоб тісто вийшло без грудочок. І заважаємо суміш віночком або вилкою.
- В окремій ємності злегка збиваємо яйця.
- Додаємо їх в борошняну суміш. Також засипаємо цукровий пісок, сіль і вливаємо 2 ст. л. рослинного масла. Готове тісто для млинчиків добре розмішуємо. По густоті воно повинно нагадувати рідку сметану.
- Беремо сковороду, промазуємо її рослинною олією, щоб вони не пригоріли. На один млинець знадобитися трохи менше ополоника тесту. Розподіляємо тісто по всій сковороді. Для цього трохи нахиляємо її в сторони, даючи тесту розтектися.
- Випікаємо кожен млинець з обох боків до рум’яного кольору приблизно 3 хв.
- Готові млинчики змащуємо вершковим маслом для смаку.
Приємного апетиту!
Як приготувати тонкі млинці на воді з яйцем та борошном зробив?
Тонкі, апетитні, шалено смачні млинці можна приготувати з води, борошна та яєць. Таке блюдо можна подати на сніданок до чаю, доповнивши його варенням, медом або згущеним молоком. Те що потрібно для гарного початку дня!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода питна – 500 мл
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибоку ємність заливаємо 2 ст. води, а також убиваємо 3 яйця. Добре розмішуємо рідкі інгредієнти за допомогою віночка.
2. Тепер беремо ситечко і просіваємо через нього борошно. Це потрібно для того, щоб наповнити її повітрям і зробити млинці пишними.
3. Додаємо борошно в рідку суміш. Краще додавати її поступово, при цьому розмішуючи масу, щоб тісто вийшло однорідним, без грудок. Засипаємо цукровий пісок, дрібку солі і 1 ст. л. рослинного масла. Добре розмішуємо.
4. Розігріваємо сковороду, промазану рослинним маслом на помірному вогні. Беремо приблизно ½ ополоника тіста і виливаємо на сковороду. Розподіляємо його по всій поверхні, злегка нахиляючи в сторони.
5. Смажимо млинці 3-4 хв. з обох боків до рум’яного стану.
Приємного апетиту!
Повітряні млинці на воді з яйцями і розпушувачем
Пишні, повітряні, дуже апетитні млинці, приготовані на воді з додаванням розпушувача. Це приголомшливо смачне ласощі, яке можна подати до чаю з варенням або медом, або ж загорнути в них начинку з сиру. Просто смакота!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода питна – 500 мл
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукровий-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Пшеничне борошно просіваємо через ситечко, щоб збагатити його киснем. Додаємо в неї розпушувач і перемішуємо.
2. Яйце розбиваємо в миску і збиваємо виделкою в легку пінку.
3. Додаємо до яйцю воду і поступово вводимо муку. Додаємо її потроху, добре розмішуючи, щоб тісто вийшло однорідним і не з’явилися грудочки.
4. Засипаємо цукровий пісок і сіль. Тепер тісто готове і можна розігрівати сковороду, попередньо промазав її рослинним маслом.
5. Беремо тісто ложкою або ополоником і розподіляємо її по всій поверхні сковороду. Обсмажуємо кожен млинець з обох сторін, поки він не зарум’яниться.
Приємного апетиту!
Тонкі млинці з дірочками на мінеральній воді з яйцями
Млинці, приготовані на мінеральній воді і яйцях, виходять особливо смачними і ароматними. Тонкі, рум’яні, з красивими дірочками, так і хочеться подати їх на стіл. Справжні ласощі для всієї родини!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Мінеральна вода – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Олія – для смаження
Процес приготування:
1. В окремій ємності розбиваємо яйця і збиваємо їх у невелику піну з допомогою віночка.
2. Тепер додаємо до них мінеральну воду і розмішуємо. Також засипаємо цукровий пісок.
3. Борошно просіваємо через ситечко. Якщо ємність для замішування тіста досить широка, можна просіяти відразу в неї і поступово перемішувати тісто.
4. Якщо ні, то додайте борошно в рідку масу невеликими порціями і добре перемішайте, позбавляючись від грудочок.
5. Беремо сковороду, промазуємо її рослинним маслом в тому числі стінки, щоб млинці не прилипали. Розігріваємо його на помірному вогні і вливаємо першу порцію тіста (на 1 млинець знадобитися приблизно ½ ополоника).
6. Обсмажуємо млинці з усіх боків до золотистого кольору і бульбашок.
Приємного апетиту!
Як посмажити пишні дріжджові млинці на воді з яйцями?
Знайомі всім тонкі млинці на дріжджах виходять особливо пишними і смачними! Їх можна подати з медом або варенням, а також зробити для них апетитну начинку. Дуже ситно і поживно!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо з допомогою ситечка, щоб наповнити її повітрям і зробити млинці ще більш легким.
2. Додаємо в неї цукровий пісок і дріжджі.
3. Тепер розбиваємо одне яйце.
4. Воду підігріваємо до температури 30-40 градусів, не більше, інакше дріжджі не підійдуть.
5. Вливаємо воду до борошна і ретельно розмішуємо, щоб не утворилися грудочки і тісто було однорідним. Накриваємо його рушником і залишаємо підійти на 40-50 хв. Найкраще залишити теплом, але не гарячому місці.
6. Розігріваємо сковороду, промазану рослинним маслом і виливаємо одну порцію тіста (кілька столових ложок або половину черпака). Розрівнюємо тісто по всій поверхні сковороди, злегка нахиляючи її в сторони.
7. Обсмажуємо кожен млинець з обох боків 3-4 хв.
Приємного апетиту!
Простий рецепт млинчиків на воді з яйцями без дріжджів
Це дуже простий, але неймовірно апетитний рецепт великих, тонких млинчиків. В ньому не використовуються дріжджі, за рахунок чого готувати млинці швидко і легко. Щільні, ароматні і ситні, їх вони підходять для різних начинок, також дуже смачно подати їх із звичайним варенням або згущеним молоком. Пальчики оближеш!
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- Яйця – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 300-350 гр.
- Цукор-пісок – 1-1,5 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Воду профильтруем, щоб млинці вийшли смачними і ароматними.
2. Пшеничне борошно просіваємо через ситечко, засипаємо в неї цукровий пісок.
3. В окремій мисці розбиваємо і збиваємо яйця.
4. Тепер додаємо яйця до сипучих продуктів і поступово вливаємо воду, постійно перемішуючи тісто, щоб воно не склеювалося і не було грудок.
5. Готове тісто проціджують через ситечко, так воно буде ще однорідніше.
6. Сковороду змащуємо рослинним маслом і розігріваємо на помірному вогні. Беремо ½ черпака тіста, виливаємо і розрівнюємо по всій поверхні сковороди. Для цього потрібно злегка нахиляти її в різні боки.
7. Смажимо таким чином всі млинці з обох боків до рум’яного кольору близько 3-4 хв.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування заварних млинців на окропі з яйцями
Заварні млинці – це дуже смачний рецепт приготування всім знайомих тонких млинців. У ньому використовується крутий окріп і сода, а завдяки пшеничного борошна і яйця, млинці виходять поживними і щільними. Смачно і апетитно!
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 330 мл
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1/3 ч. ложки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо через ситечко, щоб розбити грудочки і наповнити її повітрям.
2. Половину води підігріваємо і тепло вливаємо в борошно, також розбиваємо яйця і розмішуємо віночком. Для простоти можна також використовувати міксер.
3. Решту води кип’ятимо, розчиняємо в ній соду і цукровий пісок, вливаємо в готову масу і розмішуємо. Даємо тісту настоятися 20 хв.
4. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом. Беремо ½ черпака тіста і виливаємо на сковороду, рівномірно розподіляючи тісто по її поверхні.
5. Обсмажуємо млинець з обох сторін на помірному вогні близько 3-4 хв. Таким же чином смажимо всі млинці.
Приємного апетиту!
Класичний рецепт млинчиків на воді з яйцями і содою
Смачні, тонкі, дуже апетитні млинці можна приготувати на воді. Додамо в тісто трохи соди і яйця, щоб зробити їх більш пишними і поживними. Такі млинці не рвуться і підходять для різних солодких і м’ясних начинок. Просто смакота!
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 1 л
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Лимонна кислота – ½ ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Розділимо воду на дві частини, половину води потрібно підігріти, щоб вона була теплою. В окремій ємності розбиваємо яйця і збиваємо їх віночком.
2. Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її киснем.
3. Додаємо в борошно соду, лимонну кислоту і цукровий пісок. Поступово вливаємо яєчну масу і теплу воду, постійно помішуючи.
4. Залишилася воду кип’ятимо і вливаємо в майже готове тісто. Добре перемішуємо й даємо настоятися 15-20 хв.
5. Сковороду змащуємо рослинним маслом і розігріваємо її. Вливаємо тісто для першого млинця, знадобитися 3-4 ст. л. або трохи більше половини черпака. Розподіляємо його по всьому дну сковороди, трохи нахиляючи її в сторони.
6. Обсмажуємо кожен млинець з усіх боків 3-4 хв. до рум’яного стану.
Порада: Якщо яйця маленькі візьміть 3-4 шт., головне, щоб консистенція тесту була не занадто рідкою. Щоб зробити млинці ще смачніше, пропустіть тісто через ситечко після того, як воно настоялося. Так ви позбавитеся він грудок і зробите його більш однорідним.
Приємного апетиту!
Дуже смачні і поживні житні млинці на воді
Дуже смачні, корисні і поживні житні млинці стануть гарним сніданком для всієї родини. Їх можна подати зі сметаною або змастити вершковим маслом. Також їх можна готувати апетитні закуски з м’ясною або грибною начинкою. Просто пальчики оближеш!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- Борошно житнє – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – ½ ч. л.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Воду злегка підігріваємо, щоб вона була теплою. Розчиняємо в ній соду, сіль та цукровий пісок.
2. Житнє борошно просіваємо через ситечко, щоб збагатити його киснем.
3. Додаємо в неї яйце і поступово вливаємо воду. При цьому тісто постійно помішуємо, щоб борошно не злипалися і не утворювалися грудочки.
4. Готове тісто проціджують через ситечко, роблячи його ще однорідніше, а млинці смачніше.
5. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом і беремо приблизно половину ополоника тесту на один млинець. Рівномірно розподіляємо його по всій сковороді, нахиляючи її в різні боки.
6. Випікаємо кожен млинець з обох боків 3-4 хв. на помірному вогні до приємного рум’яного кольору.
Приємного апетиту!
ПП вівсяні млинці на воді з яйцями
Всі люблять млинці, але звичайні млинці не підходять для правильного сніданку. ПП млинці на воді з вівсяним борошном і яйцями стануть корисним ласощі для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Вони виходять дуже смачними, смачними та поживними. Просто смакота!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 250 гр.
- Борошно вівсяна – 180 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Вівсяне борошно просіваємо, щоб наповнити її киснем. Так млинці вийдуть красивими і повітряними.
2. Розбиваємо яйце і збиваємо його з допомогою віночка в легку пінку.
3. Тепер додаємо до нього воду і поступово водимо борошно. Вівсяну муку краще додавати невеликими порціями, постійно розмішуючи виделкою або вінчиком. Інакше борошно склеиться і тісто не буде однорідним.
4. Якщо мед твердий розтоплюємо його на слабкому вогні або на водяній бані. Кладемо 1 ст. л. меду в тісто і перемішуємо.
5. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом. Беремо ½ ополоника тіста і виливаємо на сковороду, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні, щоб вийшов великий, тонкий млинець.
6. Таким чином готуємо всі млинці, обсмажуємо кожен з обох сторін приблизно 3-4 хв. При смаженні орієнтуємося на рум’яний колір млинців.
Приємного апетиту!