Покроковий рецепт приготування заварних млинців на окропі з яйцями
Заварні млинці – це дуже смачний рецепт приготування всім знайомих тонких млинців. У ньому використовується крутий окріп і сода, а завдяки пшеничного борошна і яйця, млинці виходять поживними і щільними. Смачно і апетитно!
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 330 мл
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 1/3 ч. ложки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо через ситечко, щоб розбити грудочки і наповнити її повітрям.
2. Половину води підігріваємо і тепло вливаємо в борошно, також розбиваємо яйця і розмішуємо віночком. Для простоти можна також використовувати міксер.
3. Решту води кип’ятимо, розчиняємо в ній соду і цукровий пісок, вливаємо в готову масу і розмішуємо. Даємо тісту настоятися 20 хв.
4. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом. Беремо ½ черпака тіста і виливаємо на сковороду, рівномірно розподіляючи тісто по її поверхні.
5. Обсмажуємо млинець з обох сторін на помірному вогні близько 3-4 хв. Таким же чином смажимо всі млинці.
Приємного апетиту!