Млинці на воді з яйцями – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування заварних млинців на окропі з яйцями

Заварні млинці – це дуже смачний рецепт приготування всім знайомих тонких млинців. У ньому використовується крутий окріп і сода, а завдяки пшеничного борошна і яйця, млинці виходять поживними і щільними. Смачно і апетитно!

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Вода – 330 мл
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо через ситечко, щоб розбити грудочки і наповнити її повітрям.

2. Половину води підігріваємо і тепло вливаємо в борошно, також розбиваємо яйця і розмішуємо віночком. Для простоти можна також використовувати міксер.

3. Решту води кип’ятимо, розчиняємо в ній соду і цукровий пісок, вливаємо в готову масу і розмішуємо. Даємо тісту настоятися 20 хв.

4. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом. Беремо ½ черпака тіста і виливаємо на сковороду, рівномірно розподіляючи тісто по її поверхні.

5. Обсмажуємо млинець з обох сторін на помірному вогні близько 3-4 хв. Таким же чином смажимо всі млинці.

Приємного апетиту!