Класичний рецепт млинчиків на воді з яйцями і содою
Смачні, тонкі, дуже апетитні млинці можна приготувати на воді. Додамо в тісто трохи соди і яйця, щоб зробити їх більш пишними і поживними. Такі млинці не рвуться і підходять для різних солодких і м’ясних начинок. Просто смакота!
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 1 л
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Лимонна кислота – ½ ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Розділимо воду на дві частини, половину води потрібно підігріти, щоб вона була теплою. В окремій ємності розбиваємо яйця і збиваємо їх віночком.
2. Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її киснем.
3. Додаємо в борошно соду, лимонну кислоту і цукровий пісок. Поступово вливаємо яєчну масу і теплу воду, постійно помішуючи.
4. Залишилася воду кип’ятимо і вливаємо в майже готове тісто. Добре перемішуємо й даємо настоятися 15-20 хв.
5. Сковороду змащуємо рослинним маслом і розігріваємо її. Вливаємо тісто для першого млинця, знадобитися 3-4 ст. л. або трохи більше половини черпака. Розподіляємо його по всьому дну сковороди, трохи нахиляючи її в сторони.
6. Обсмажуємо кожен млинець з усіх боків 3-4 хв. до рум’яного стану.
Порада: Якщо яйця маленькі візьміть 3-4 шт., головне, щоб консистенція тесту була не занадто рідкою. Щоб зробити млинці ще смачніше, пропустіть тісто через ситечко після того, як воно настоялося. Так ви позбавитеся він грудок і зробите його більш однорідним.
Приємного апетиту!