Млинці на воді з яйцями – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Класичний рецепт млинчиків на воді з яйцями і содою

Смачні, тонкі, дуже апетитні млинці можна приготувати на воді. Додамо в тісто трохи соди і яйця, щоб зробити їх більш пишними і поживними. Такі млинці не рвуться і підходять для різних солодких і м’ясних начинок. Просто смакота!

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Вода – 1 л
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Розділимо воду на дві частини, половину води потрібно підігріти, щоб вона була теплою. В окремій ємності розбиваємо яйця і збиваємо їх віночком.

2. Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її киснем.

3. Додаємо в борошно соду, лимонну кислоту і цукровий пісок. Поступово вливаємо яєчну масу і теплу воду, постійно помішуючи.

4. Залишилася воду кип’ятимо і вливаємо в майже готове тісто. Добре перемішуємо й даємо настоятися 15-20 хв.

5. Сковороду змащуємо рослинним маслом і розігріваємо її. Вливаємо тісто для першого млинця, знадобитися 3-4 ст. л. або трохи більше половини черпака. Розподіляємо його по всьому дну сковороди, трохи нахиляючи її в сторони.

6. Обсмажуємо кожен млинець з усіх боків 3-4 хв. до рум’яного стану.

Порада: Якщо яйця маленькі візьміть 3-4 шт., головне, щоб консистенція тесту була не занадто рідкою. Щоб зробити млинці ще смачніше, пропустіть тісто через ситечко після того, як воно настоялося. Так ви позбавитеся він грудок і зробите його більш однорідним.

Приємного апетиту!