Млинці з сиром – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Це прекрасне і корисне блюдо, яке можна подати до будь-якого прийому їжі, а також зробити солодким або солоним в залежності від уподобань. Тому пропонуємо вам 10 варіантів його приготування.

Фаршировані млинці з сирною начинкою

В готові млинці загортається начинка з родзинок, сиру, ванільного цукру і сметани. Потім все обсмажується до рум’яності на рослинному маслі і подається до столу разом з джемом або варенням. Виходить дуже смачне блюдо до сніданку.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для начинки:
  • Родзинки 50 гр.
  • Сир 250 гр. 5-18%
  • Ванільний цукор 50 гр.
  • Сметана 50 гр.
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Сода харчова ⅓ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Вода 350 мл
  • Молоко коров’яче 150 мл. 3.5%
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні млинці з сиром? Починаємо з приготування сирної начинки. Родзинки перекладаємо в невелику ємність, заливаємо його гарячою водою і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім відкидаємо його на друшляк, після чого перекладаємо на паперовий рушник і обсушуємо. У глибоку ємність відправляємо сир, додаємо до нього сметану, ванільний цукор і все добре збиваємо за допомогою заглибного блендера. Потім додаємо туди родзинки, перемішуємо і відправляємо в холодильник.
  2. Тепер готуємо тісто для млинців. У велику ємність просіваємо борошно з содою і сіллю через сито. Потім додаємо туди цукровий пісок і все перемішуємо. Далі беремо віночок і, не перестаючи помішувати, вливаємо молоко і 250 мл теплої води.
  3. Залишок воду кип’ятимо і вливаємо до борошна. Ретельно все перемішуємо за допомогою віночка до отримання однорідної маси.
  4. Окремо збиваємо куряче яйце з рослинним маслом і вливаємо отриману суміш до борошняної маси. Добре все перемішуємо і даємо готовому тісту постояти при кімнатній температурі приблизно 10 хвилин.
  5. Тепер печемо тонкі млинці, час від часу змащуючи сковорідку невеликою кількістю рослинного масла. Підрум’янюємо їх тільки з однієї сторони, а друга сторона повинна бути повністю сухий. Готові млинці складаємо стопкою на тарілку.
  6. Після того як вони охолонуть, викладаємо кожен з них рум’яної стороною вгору, розподіляємо по них сирну начинку і звертаємо конвертиком.
  7. Обсмажуємо наші заготовки на невеликій кількості олії до рум’яної скоринки, після чого перекладаємо їх на тарілку і подаємо до столу з джемом, варенням, сметаною та ін Приємного апетиту!

Тонкі млинці на молоці з сиром

В тонкі млинці загортається начинка з сиру, цукрової пудри, яйця і ваніліну. Потім все обсмажується на вершковому маслі до золотистого кольору і подається до столу разом з джемом, сметаною і ін. Виходить дуже смачне і корисне блюдо.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 1 год.

Порції – 3.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 9 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Сир – 250-300 гр.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Ванілін – 1 пачка.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування тіста для млинців. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них цукровий пісок, щіпку солі і ретельно все перемішуємо вінчиком. Тепер частинами додаємо до яєчної суміші пшеничне борошно, помішуючи віночком, поки не розчиняться всі грудки.

2. Далі вливаємо тонким струменем молоко і ретельно перемішуємо, поки не вийде рідке тісто. Далі прикриваємо його кришкою або рушником і даємо постояти протягом 5 хвилин.

3. Сковороду добре прогріваємо, потім вливаємо на неї кілька крапель рослинної олії і починаємо пекти млинці. Обсмажуємо з двох боків до рум’яності. Після перших двох млинців, можна додати 2-3 ст. л. рослинного масла в тісто і добре перемішати. Таким чином, не доведеться щоразу змащувати сковороду.

4. Тепер готуємо сирну начинку. Сир кладемо в підходящу ємність, додаємо до нього цукрову пудру, ванілін, розбиваємо одне куряче яйце і перемішуємо до отримання однорідної маси. При бажанні в начинку можна додати родзинки або лимонну цедру.

5. Готові млинці складаємо стопкою на тарілку, після чого даємо їм трохи охолонути і починаємо викладати на них сирну начинку, загортаючи кожен млинець на конвертик. Можна відразу ж подавати до столу зі сметаною, джемом або для початку злегка обсмажити їх на вершковому маслі. Приємного апетиту!

Як спекти смачні млинці з сиром в духовці?

млинці загортається начинка з сиру, сметани, цукру, кураги і ваніліну. Потім усе перекладається у форму для запікання, залити соусом з масла, сметани і цукру, після чого відправляється в духовку на 20-25 хвилин. Виходить дуже смачний і ситний десерт.

Час готування: 1 ч. 30 хв.

Час приготування: 1 год.

Порції – 4.

Склад:

  • Млинці – 18 шт.

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Сметана – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Курага – 10-15 шт.
  • Ванілін – за смаком.

Для соусу:

  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Сметана – 330 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

1. Курагу перекладаємо в невелику ємність, заливаємо її окропом, після чого даємо їй постояти, поки вона не розмокне. Потім промиваємо під проточною водою.

2. Тепер беремо чашу блендера, відправляємо туди сир, сметану, цукор-пісок, ванілін за смаком і нарізану невеликими шматочками курагу. Збиваємо все, поки не отримаємо однорідну сирну масу.

3. Далі беремо млинці, на кожен намазуємо шар начинки і звертаємо їх у трубочку. Якщо вона виходить досить довгою, то розрізаємо її навпіл.

4. Готуємо соус. У сковороді на невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло. Потім додаємо до нього нежирну сметану, цукровий пісок і добре прогріваємо, постійно помішуючи лопаткою, поки цукор повністю не розчиниться.

5. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо туди трубочки з млинців і заливаємо готовим соусом. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і запікаємо все в протягом 20-25 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з несолодким чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт млинців з сиром та родзинками

В тонкі млинці на молоці загортається начинка з сиру, родзинок, цукру і ваніліну. Потім вони розрізають навпіл, поливаються сметаною і подаються до столу. Виходить дуже смачний і корисний сніданок або десерт.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 1 ч. 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 250 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Для начинки:

  • Сир – 300 гр.
  • Родзинки – 1 жменя.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Ванілін – щіпка.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність розбиваємо два яйця, додаємо до них цукровий пісок, сіль і збиваємо до утворення легкої піни.

2. Тепер вливаємо в отриману яєчну суміш молоко кімнатної температури і добре перемішуємо.

3. Борошно попередньо просіваємо через сито і поступово вводимо її до молочно-яєчної суміші. Ретельно все вимішуємо за допомогою віночка, поки не вийде однорідне рідке тісто без грудочок. Накриваємо його харчовою плівкою і даємо постояти, таким чином, протягом 20 хвилин. Через це час додаємо рослинне масло і ще раз перемішуємо.

4. Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом тільки один раз і випікаємо млинці до рум’яності. Складаємо їх стопкою на тарілку, після чого накриваємо їх кришкою.

5. В цей час готуємо начинку. Сир перекладаємо в підходящу ємність, додаємо до нього цукровий пісок і розтираємо все разом. Далі додаємо ванілін, промитий ізюм і перемішуємо.

6. Тепер беремо млинець, викладаємо на нього рівний шар сирної начинки і загортаємо його в трубочку. Робимо цей крок з усіма млинцями.

7. Трубочки з сиром розрізаємо навпіл, перекладаємо на тарілку, поливаємо сметаною і подаємо до столу з чашкою чаю або кави. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування млинців на кефірі з сиром

Готові млинці змазують розтопленим вершковим маслом, потім на них начинку з сиру, цукру і родзинок. Далі все згорнути трубочкою і подається до столу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо до сніданку.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Кефір переливаємо в глибоку ємність, розбиваємо туди одне яйце, додаємо просіяне через сито борошно і ретельно перемішуємо.

2. Тепер вливаємо олію, додаємо столову ложку цукру, щіпку солі і збиваємо, поки не вийде тісто, схожа на рідку сметану.

3. Добре розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній млинці з двох боків до рум’яності без додавання олії.

4. Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо їм кожен гарячий млинець.

5. Тепер готуємо начинку. В підходящу ємність відправляємо сир, додаємо до нього столову ложку цукру, промитий ізюм і ретельно все перемішуємо.

6. На частину млинця викладаємо сирну начинку і звертаємо його трубочкою. Робимо цей крок з усіма іншими млинцями, поки не закінчиться начинка.

7. Подаємо їх до столу разом зі сметаною, джемом, варенням, медом і чашкою чаю або кави. Приємного апетиту!

Дуже смачні млинці на сироватці з сиром

В готові млинці загортається начинка з сиру, яєць і сметани. Далі все обсмажується на рослинному маслі з двох сторін до рум’яної скоринки, після чого подається до столу з улюбленими добавками. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Сироватка – 400 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Для начинки:

  • Сир – 200 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Сироватку переливаємо в глибоку ємність, потім розбиваємо туди яйця і все добре збиваємо. Далі додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло і перемішуємо. Слідом засипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо, поки не вийде однорідне тісто без грудок.

2. Сковороду добре прогріваємо, змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла і смажимо на ньому млинці тільки з одного боку до рум’яності. Знімаємо їх на тарілку обсмаженої стороною догори.

3. Тепер готуємо начинку. Сир перекладаємо в підходящу ємність, розбиваємо туди яйце, додаємо цукор за смаком і сметану. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.

4. Викладаємо сирну начинку на прожарену бік млинців і загортаємо кожен конвертик.

5. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому конвертики з сиром до рум’яної скоринки.

6. Потім перекладаємо гарячі млинці на тарілку і відразу ж подаємо до столу зі сметаною, джемом і чашкою чаю або кави. Приємного апетиту!

Як спекти млинці з кабачків з сиром?

В готові кабачкові млинці загортається начинка з сиру, твердого сиру, сметани та зелені. Потім все обсмажується на рослинному маслі і подається до столу. Виходить просте, але дуже смачне блюдо, яке ідеально підійде до сніданку чи обіду.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 4-5 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 150 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Кабачок добре промиваємо під проточною водою, при необхідності очищаємо, натираємо на крупній або середній тертці і перекладаємо в глибоку ємність.

2. Далі натираємо на дрібній тертці цибулю, відправляємо його до кабачка і розбиваємо туди яйця. Потім додаємо 2 ст. л. рослинного масла, сіль за смаком і добре перемішуємо.

3. Тепер вливаємо холодну воду і порціями додаємо просіяне борошно, починаємо замішувати тісто. Воно повинно вийти трохи рідша, ніж на оладки. При необхідності додаємо ще води або борошна, щоб отримати необхідну консистенцію.

4. Готуємо начинку. Твердий сир натираємо на крупній тертці, додаємо до нього сир і поросяти, ягняти кріп. Потім додаємо сметану і все добре перемішуємо.

5. Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом і випікаємо на ньому млинці з двох боків до рум’яності.

6. У центр кожного готового млинця викладаємо столову ложку сирної начинки і загортаємо все в конвертики.

7. На останньому рослинному маслі обсмажуємо фаршировані конвертики з двох сторін, після чого перекладаємо їх на тарілку і подаємо до столу разом зі сметаною. Приємного апетиту!

Як приготувати млинці з сиром і бананом?

Гарячі млинці змащуються маслом, після чого на них начинку з сиру, яйця, цукру, ваніліну та нарізаного банана. Все згортається в трубочки і обсмажується на олії до рум’яності. Виходить дуже смачне і корисне блюдо до сніданку.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 45 хв.

Порції – 5.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.3 ч. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Сир – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розбиваємо 3 яйця в глибоку ємність, додаємо до них цукровий пісок, сіль і все добре збиваємо. Далі вливаємо 100 мл. молока, засипаємо борошно і ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Потім вливаємо молоко, що залишилося, додаємо рослинне масло і збиваємо.

2. Добре прогріваємо сковороду і обсмажуємо на ній млинці по 1 хвилині з кожного боку до рум’яності. Гарячі млинці змащуємо вершковим маслом.

3. Далі готуємо начинку. У чашу блендера відправляємо сир, розбиваємо одне яйце, додаємо цукровий пісок, ванілін і збиваємо до однорідної маси.

4. Кожен млинець змащуємо вийшла сирною начинкою, додаємо трохи нарізаного банана і звертаємо все в трубочки.

5. Обсмажуємо наші заготовки на рослинному маслі по 2 хвилини з кожного боку.

6. Готові млинці з сиром і бананом перекладаємо на тарілку і подаємо до столу разом зі сметаною або іншими доповненнями. Приємного апетиту!

Млинці з сиром і сиром

В глибокій ємності змішується сир з молоком, яйцями, борошном, натертим сиром, сіллю, перцем і подрібненим кропом. Далі все обсмажується до готовності на рослинному маслі і подається до столу. Виходить смачне і ситне блюдо.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир 5% – 100 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Для початку твердий сир натираємо на дрібній тертці.

2. У глибоку ємність відправляємо сир і розбиваємо туди два курячих яйця.

3. За допомогою віночка добре все перемішуємо до отримання однорідної маси.

4. Далі вливаємо в суміш молоко, всипаємо борошно пшеничне і знову все перемішуємо віночком до однорідності.

5. Тепер додаємо натертий на дрібній тертці твердий сир, подрібнений свіжий кріп, сіль з чорним меленим перцем за смаком і добре все перемішуємо ложкою, поки у нас не вийде однорідне тісто.

6. Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо туди 2 столові ложки тіста. Розподіляємо його в невеликий млинець і обсмажуємо з двох боків до готовності.

7. Готові млинці з сиром і сиром перекладаємо на тарілку і подаємо до столу гарячими, в якості закуски або основної страви. Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт млинців з сиром і зеленню

Млинці обсмажуються з одного боку, після чого в них загортається начинка з сиру, кропу, часнику і все смажиться ще пару хвилин до рум’яності на рослинному маслі. Виходить просте, але дуже смачне блюдо.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Молоко – 500 мл
  • Сир – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування тіста. В підходящу ємність розбиваємо два яйця, додаємо сіль, цукровий пісок і збиваємо все віночком.

2. Потім вливаємо молоко, додаємо просіяне через сито борошно і розмішуємо до однорідного стану. Готовому тісту бажано даємо постояти при кімнатній температурі близько 30 хвилин.

3. Тепер добре розігріваємо сковороду, змащуємо її невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо на ньому млинці тільки з одного боку.

4. Далі готуємо начинку. Сир перекладаємо в підходящу ємність і розминаємо його виделкою.

5. Кріп добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, подрібнюємо ножем і відправляємо до сиру. Також додаємо пропущений через прес часник, додаємо сіль і все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.

6. Викладаємо сирну начинку на рум’яну сторону млинця і загортаємо все в рулетики.

7. Далі обсмажуємо наші заготовки на рослинному маслі з двох боків до рум’яності і подаємо до столу в якості основної страви або закуски. Приємного апетиту!