Як смачно замочити яблука в банках з житнім борошном?
Швидко і смачно заготовити мочені яблука на зиму можна з допомогою житнього борошна. Сухий продукт прискорить процес бродіння і зробить готове частування ще більш соковитим і насиченим смаком.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 10 шт.
- Борошно житнє – 40 гр.
- Листя малини – за смаком.
- Листя вишні – за смаком.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
1. В чисту суху скляну банку укладаємо частина промиті листя.
2. На листя щільно укладаємо підготовлені яблука.
3. Між фруктовими шарами порційно розміщуємо житнє борошно.
4. Продовжуємо укладати до самого горлечка тари.
5. Закриваємо інгредієнти в банку залишилися листям.
6. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Коли сухі інгредієнти розчинятися, прибираємо маринад з плити і вливаємо його в заготовку.
7. Закриваємо тару з вмістом кришкою, остуджуємо її і ставимо на зберігання. Мочені яблука з житнім борошном готові!