Мойва в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжна мойва, запечена в сметані

Приготуємо ніжну і тане в роті рибку – мойву в сметані в духовій шафі. Це блюдо готується дуже швидко і просто, тому чудово підійде для вечері або обіду, коли час на готування обмежена.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Мойва – 500 гр.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Спеції для риби або морепродуктів – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену мойву ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо, готуємо інші компоненти за списком.

Крок 2. Укладаємо рибу в глибоку тарілку, присипаємо спеціями (якщо в складі приправи немає солі, то підсипаємо самостійно) і додаємо сметану – перемішуємо і ставимо в холод приблизно на 20 хвилин для просочення.

Крок 3. Форму змащуємо маслом.

Крок 4. Викладаємо цибулю, нарізану півкільцями.

Крок 5. Зверху розподіляємо мариновану мойву в один шар.

Крок 6. Випікаємо морепродукти при 200 градусах протягом півгодини, для рум’яності, за 5-7 хвилин до закінчення термічної обробки включаємо гриль.

Крок 7. Приємного апетиту!