Ніжна мойва, запечена в сметані
Приготуємо ніжну і тане в роті рибку – мойву в сметані в духовій шафі. Це блюдо готується дуже швидко і просто, тому чудово підійде для вечері або обіду, коли час на готування обмежена.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Мойва – 500 гр.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Спеції для риби або морепродуктів – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожену мойву ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо, готуємо інші компоненти за списком.
Крок 2. Укладаємо рибу в глибоку тарілку, присипаємо спеціями (якщо в складі приправи немає солі, то підсипаємо самостійно) і додаємо сметану – перемішуємо і ставимо в холод приблизно на 20 хвилин для просочення.
Крок 3. Форму змащуємо маслом.
Крок 4. Викладаємо цибулю, нарізану півкільцями.
Крок 5. Зверху розподіляємо мариновану мойву в один шар.
Крок 6. Випікаємо морепродукти при 200 градусах протягом півгодини, для рум’яності, за 5-7 хвилин до закінчення термічної обробки включаємо гриль.
Крок 7. Приємного апетиту!