Молочний коктейль з полуницею – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Полуничний молочний коктейль можна назвати класикою з деяким відтінком ретро. Вони стануть чудовою альтернативою купівельними сокам і цукровий лимонадам, а з часом і зовсім витісняють їх з вашого раціону. А різні варіації приготування не дозволять вам нудьгувати в жарку пору року.

Молочний коктейль з полуницею в блендері в домашніх умовах

Дуже корисний білковий коктейль з м’яким ванільним смаком, який відмінно розбавляє легка і ненав’язлива кислинка полуниці.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Полуниця 250 гр.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Екстракт ванілі 1 ч. л.
  • Морозиво 400 мл
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Молоко сухе 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати молочний коктейль з полуницею в домашніх умовах? Після того як ягоди ретельно промили і обсушили, довільно нарізаємо їх на часточки. Потім додаємо цукровий пісок і екстракт ванілі, все добре перемішуємо, перекладаємо в спеціальний контейнер і відправляємо злегка подморозиться протягом однієї години в морозильній камері.
  2. Через 60 хвилин виймаємо полуницю з морозильної камери і перекладаємо в чашу блендера, де в наслідок збиваємо з молоком до однорідного стану.
  3. В однорідну полуничну масу додаємо трохи сухого молока і продовжуємо збивати до повного розчинення всіх кристалів сухого молока.
  4. Продовжуємо збирати всі компоненти коктейлю разом. Додаємо в однорідну масу морозиво і добре збиваємо. Можна використовувати будь згідно вашим перевагам, але головне, щоб воно не перебивало смак полуниці.
  5. Як тільки рідина стане однорідною і злегка загусла, коктейль можна розливати по охолодженим склянках і подавати до столу в доповненні до улюбленого літнього десерту.

Бажаємо приємного апетиту!

Смачний молочний коктейль з морозивом та полуницею

Наближається той самий настрій, коли хочеться легкості і свіжості в напоях. Рецепт класичного молочного коктейлю якраз один з тих, що відповідає даним вимогам.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Полуниця – 80 гр.
  • Пломбір – 3 ст. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • цукрова Пудра – 30 гр.

Процес приготування:

1. Якість коктейлю безпосередньо залежить від вхідних в нього компонентів. Важливою частиною є підготовка полуниці. Дуже ретельно вимиваємо її в холодній воді і просушуємо, позбавляючись від зайвої вологи з допомогою паперового рушника.

2. Крім миття видаляємо з ягід хвостики.

3. Підготовлені ягоди полуниці довільно нарізаємо і відправляємо подрібнюватися в блендер.

4. Вливаємо в чашу з полуницею молоко, слідом морозиво пломбір і цукровий пісок. Інгредієнти не має сенсу перемішувати вручну, так як з цим впоратися блендер.

5. Все збиваємо до того моменту, поки не отримаємо однорідну рідину з безліччю дрібних бульбашок на поверхні молочного коктейлю.

6. Молочний коктейль розливаємо по склянках і прикрашаємо шматочками свіжої полуниці. В якості декору також можна вдатися до використання збитих вершків, різних ягід та іншої атрибутики.

Приємного вам апетиту!

Як приготувати домашній молочний коктейль з полуницею та бананом?

Такий напій можна віднести до категорії смузі, адже він виходить більш щільним і густий по консистенції, почасти нагадує дуже м’яке і вітамінне морозиво. А натуральна солодкість банана позбавить вас від необхідності додавання великої кількості цукрового піску.

Час готування: 8 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Полуниця – 200 гр.
  • Молоко – 500 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • швидкорозчинний Кави – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Якщо для приготування коктейлю ви будете використовувати заморожені ягоди полуниці, їх варто попередньо розморозити.

2. Банан очищаємо від шкірки і нарізаємо на кілька невеликих частин.

3. Поєднуємо в чаші блендера полуницю, подрібнені банани і 100 грамів молока.

4. Все збиваємо в блендері до однорідного стану і всипаємо розчинну каву, ще раз збиваємо і вливаємо молоко, що залишилося. Продовжуємо збивати до повного розчинення кристалів цукру.

5. Готовий коктейль подаємо в охолодженому вигляді, прикрасивши свіжими фруктами і ягодами.

Бажаємо приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт молочного коктейлю з замороженою полуницею

Чим більше замороженими будуть ягоди, тим більше охолодженим вийде коктейль. А доступність заморожених ягід здатна дарувати чудовий настрій на цілий рік.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Полуниця заморожена – 300 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Вершки – 50 мл
  • Морозиво – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Процес приготування:

1. Полуницю дістаємо з морозилки за 20-30 хвилин до початку приготування, але повністю не розморожуємо.

2. Потім перекладаємо полуницю в чашу блендера, вливаємо охолоджені вершки і для солодощі додаємо трохи цукрового піску. Вміст ретельно перебиваємо в блендері.

3. В подрібнену полуницю вливаємо молоко і додаємо розм’якшене вершкове морозиво.

4. Весь вміст збиваємо кілька разів до освіти густий і пишної піни. Саме за цими ознаками визначаємо готовність полуничного коктейлю.

5. Готовий коктейль розливаємо по склянках і подаємо в охолодженому вигляді.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Домашній полунично-м’ятний молочний коктейль блендером

На випадок, якщо вам захотілося не тільки холодного, але і освіжаючого напою, сміливо додавайте листочки м’яти.

Час готування: 10-20 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Полуниця – 150 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • М’ята – за смаком.
  • Мед – 1-2 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку потрібно підготувати необхідні компоненти. Дуже ретельно вимиваємо ягоди полуниці в холодній воді, видаливши весь пісок з брудом, і просушуємо з допомогою паперового рушника. Потім обрізаємо все хвостики. З гілочкою м’яти робимо так само.

2. Підготовлену полуницю викладаємо в чашу блендера і збиваємо в однорідну масу.

3. Додаємо подрібнені листочки свіжої м’яти і ще раз збиваємо.

4. Вливаємо охолоджене молоко і перемішуємо.

5. В якості підсолоджувача будемо використовувати натуральний мед, який додаємо до основних інгредієнтів.

6. Все ще раз добре збиваємо і коктейль можна розливати по стаканчиках, прикрасивши листочками свіжої м’яти, шматочками полуниці та іншими атрибутами.

Бажаємо приємного апетиту!