Полуничний молочний коктейль можна назвати класикою з деяким відтінком ретро. Вони стануть чудовою альтернативою купівельними сокам і цукровий лимонадам, а з часом і зовсім витісняють їх з вашого раціону. А різні варіації приготування не дозволять вам нудьгувати в жарку пору року.
Молочний коктейль з полуницею в блендері в домашніх умовах
Дуже корисний білковий коктейль з м’яким ванільним смаком, який відмінно розбавляє легка і ненав’язлива кислинка полуниці.
Інгредієнти на
3 порц.
- Полуниця 250 гр.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Екстракт ванілі 1 ч. л.
- Морозиво 400 мл
- Молоко коров’яче 1 склянка
- Молоко сухе 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати молочний коктейль з полуницею в домашніх умовах? Після того як ягоди ретельно промили і обсушили, довільно нарізаємо їх на часточки. Потім додаємо цукровий пісок і екстракт ванілі, все добре перемішуємо, перекладаємо в спеціальний контейнер і відправляємо злегка подморозиться протягом однієї години в морозильній камері.
- Через 60 хвилин виймаємо полуницю з морозильної камери і перекладаємо в чашу блендера, де в наслідок збиваємо з молоком до однорідного стану.
- В однорідну полуничну масу додаємо трохи сухого молока і продовжуємо збивати до повного розчинення всіх кристалів сухого молока.
- Продовжуємо збирати всі компоненти коктейлю разом. Додаємо в однорідну масу морозиво і добре збиваємо. Можна використовувати будь згідно вашим перевагам, але головне, щоб воно не перебивало смак полуниці.
- Як тільки рідина стане однорідною і злегка загусла, коктейль можна розливати по охолодженим склянках і подавати до столу в доповненні до улюбленого літнього десерту.
Бажаємо приємного апетиту!
Смачний молочний коктейль з морозивом та полуницею
Наближається той самий настрій, коли хочеться легкості і свіжості в напоях. Рецепт класичного молочного коктейлю якраз один з тих, що відповідає даним вимогам.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Полуниця – 80 гр.
- Пломбір – 3 ст. л.
- Молоко – 1 склянка
- цукрова Пудра – 30 гр.
Процес приготування:
1. Якість коктейлю безпосередньо залежить від вхідних в нього компонентів. Важливою частиною є підготовка полуниці. Дуже ретельно вимиваємо її в холодній воді і просушуємо, позбавляючись від зайвої вологи з допомогою паперового рушника.
2. Крім миття видаляємо з ягід хвостики.
3. Підготовлені ягоди полуниці довільно нарізаємо і відправляємо подрібнюватися в блендер.
4. Вливаємо в чашу з полуницею молоко, слідом морозиво пломбір і цукровий пісок. Інгредієнти не має сенсу перемішувати вручну, так як з цим впоратися блендер.
5. Все збиваємо до того моменту, поки не отримаємо однорідну рідину з безліччю дрібних бульбашок на поверхні молочного коктейлю.
6. Молочний коктейль розливаємо по склянках і прикрашаємо шматочками свіжої полуниці. В якості декору також можна вдатися до використання збитих вершків, різних ягід та іншої атрибутики.
Приємного вам апетиту!
Як приготувати домашній молочний коктейль з полуницею та бананом?
Такий напій можна віднести до категорії смузі, адже він виходить більш щільним і густий по консистенції, почасти нагадує дуже м’яке і вітамінне морозиво. А натуральна солодкість банана позбавить вас від необхідності додавання великої кількості цукрового піску.
Час готування: 8 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Полуниця – 200 гр.
- Молоко – 500 гр.
- Банан – 1 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- швидкорозчинний Кави – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Якщо для приготування коктейлю ви будете використовувати заморожені ягоди полуниці, їх варто попередньо розморозити.
2. Банан очищаємо від шкірки і нарізаємо на кілька невеликих частин.
3. Поєднуємо в чаші блендера полуницю, подрібнені банани і 100 грамів молока.
4. Все збиваємо в блендері до однорідного стану і всипаємо розчинну каву, ще раз збиваємо і вливаємо молоко, що залишилося. Продовжуємо збивати до повного розчинення кристалів цукру.
5. Готовий коктейль подаємо в охолодженому вигляді, прикрасивши свіжими фруктами і ягодами.
Бажаємо приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт молочного коктейлю з замороженою полуницею
Чим більше замороженими будуть ягоди, тим більше охолодженим вийде коктейль. А доступність заморожених ягід здатна дарувати чудовий настрій на цілий рік.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2-4.
Склад:
- Полуниця заморожена – 300 гр.
- Молоко – 250 мл
- Вершки – 50 мл
- Морозиво – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
1. Полуницю дістаємо з морозилки за 20-30 хвилин до початку приготування, але повністю не розморожуємо.
2. Потім перекладаємо полуницю в чашу блендера, вливаємо охолоджені вершки і для солодощі додаємо трохи цукрового піску. Вміст ретельно перебиваємо в блендері.
3. В подрібнену полуницю вливаємо молоко і додаємо розм’якшене вершкове морозиво.
4. Весь вміст збиваємо кілька разів до освіти густий і пишної піни. Саме за цими ознаками визначаємо готовність полуничного коктейлю.
5. Готовий коктейль розливаємо по склянках і подаємо в охолодженому вигляді.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Домашній полунично-м’ятний молочний коктейль блендером
На випадок, якщо вам захотілося не тільки холодного, але і освіжаючого напою, сміливо додавайте листочки м’яти.
Час готування: 10-20 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Полуниця – 150 гр.
- Молоко – 150 мл
- М’ята – за смаком.
- Мед – 1-2 ч. л.
Процес приготування:
1. Спочатку потрібно підготувати необхідні компоненти. Дуже ретельно вимиваємо ягоди полуниці в холодній воді, видаливши весь пісок з брудом, і просушуємо з допомогою паперового рушника. Потім обрізаємо все хвостики. З гілочкою м’яти робимо так само.
2. Підготовлену полуницю викладаємо в чашу блендера і збиваємо в однорідну масу.
3. Додаємо подрібнені листочки свіжої м’яти і ще раз збиваємо.
4. Вливаємо охолоджене молоко і перемішуємо.
5. В якості підсолоджувача будемо використовувати натуральний мед, який додаємо до основних інгредієнтів.
6. Все ще раз добре збиваємо і коктейль можна розливати по стаканчиках, прикрасивши листочками свіжої м’яти, шматочками полуниці та іншими атрибутами.
Бажаємо приємного апетиту!