Молода картопля, запечена в духовці – це просте і ситне блюдо для вашого домашнього столу. У сезон таке частування люблять готувати в багатьох сім’ях. Пропонуємо вибрати підходящий для себе рецепт з нашої кулінарної збірки. Готувати з покроковими фотографіями легко і просто. Спробуйте!
Молода картопля, запечена цілком у шкірці
Молода картопля, запечена цілком у шкірці, виходить неймовірно апетитною і смачною. Подавайте її до м’ясних гарячих страв, разом з овочевими салатами або соліннями. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
6 порц.
- Картопля 1 кг (молодий)
- Сіль ½ ч. л.
- Базилік сушений 1 ст. л.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Часник 3 зуб.
Процес приготування:
- Гарненько промиваємо молоду картоплю, очистити шкірку не потрібно.
- Викладаємо бульби в зручну миску. Посипаємо їх сіллю і сушеним базиліком.
- Сюди ж додаємо подрібнений часник.
- Поливаємо заготівлю рослинним маслом. Перемішуємо.
- Перекладаємо картоплю в спеціях у форму для запікання.
- Запікаємо 20 хвилин при температурі 220 градусів.
- Перевертаємо овоч і запікаємо ще 20 хвилин при такій же температурі.
- Молода картопля, запечена цілком у шкірці готова. Подавайте до столу!
Молода картопля в духовці з часником
Молода картопля в духовці з часником виходить неймовірно ароматною і насиченим смаком. Таке частування яскраво різноманітить ваше домашнє меню і нікого не залишить байдужим. Приготувати страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля молода – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Розмарин – 1 гілка.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 3 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Добре промиваємо картоплю. Найкраще її вимочити в холодній воді протягом 10-15 хвилин. Шкірку не знімаємо.
Крок 3. Дрібно нарізаємо очищений часник і кладемо його в глибоку миску.
Крок 4. До часнику відправляємо подрібнений розмарин.
Крок 5. Розламуємо лавровий лист і відправляємо його до решти продуктів разом з сіллю, перцем і рослинним маслом.
Крок 6. В ароматну заготівлю викладаємо промитий молода картопля.
Крок 7. Добре все перемішуємо. Якщо є час, то залишаємо для маринування.
Крок 8. Викладаємо картоплю на деко з пергаментом.
Крок 9. Запікаємо близько 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 10. Молода картопля в духовці з часником готова. Подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню!
Молода картопля по-селянськи в духовці
Молода картопля по-селянськи в духовці порадує вас своїм апетитним виглядом, поживністю і смаком. Подавайте її до м’ясних гарячих страв або разом з іншими овочами. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля молода – 1 кг
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Трави прованські – 0,5 ч. л.
- Паприка солодка – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо молода картопля, шкірку не знімаємо.
Крок 2. Розрізаємо овоч на акуратні скибочки.
Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо сіль, сухі спеції.
Крок 4. Заливаємо ароматну суміш рослинним маслом. Перемішуємо.
Крок 5. Вимішуємо в цій заготівлі підготовлений овоч.
Крок 6. Картопляні часточки перекладаємо на деко з пергаментом. Запікаємо частування близько 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Подрібнюємо промитий і обсушенный кріп.
Крок 8. Також подрібнюємо зубчики часнику.
Крок 9. З’єднуємо часник з зеленню і ретельно все перемішуємо.
Крок 10. За 5 хвилин до готовності обмазуємо картоплю сумішшю з кропу і часнику.
Крок 11. Молода картопля по-селянськи в духовці готова. Подавайте до столу!
Як смачно запекти молоду картоплю в рукаві
Як смачно запекти молоду картоплю в рукаві, ми докладно описали в нашому перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Готове частування послужить дуже смачним, ароматним і поживним гарніром для вашого домашнього столу. Обов’язково беріть на замітку!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля молода – 1 кг
- Сіль морська – 2 ч. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гарненько промиваємо молода картопля під водою. Можна вимочити його протягом 15 хвилин.
Крок 2. Шкірку знімати не потрібно. Даємо овочу обсохнути.
Крок 3. У глибокій мисці розмішуємо рослинне масло з морською сіллю і прованськими травами.
Крок 4. Переливаємо суміш до картоплі. Перемішуємо все для рівномірного розподілу ароматних спецій.
Крок 5. Якщо є час, картоплю залишаємо для маринування на час.
Крок 6. Перекладаємо продукт в рукав для запікання.
Крок 7. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Перекладаємо заготовку на деко і відправляємо в духовку.
Крок 8. Запікаємо 50 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 9. Смачна молода картопля, запечена в рукаві, готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Молода картопля в олії в духовці
Молода картопля в олії в духовці виходить неймовірно ароматною, апетитною і смачною. Подавайте її до м’ясних гарячих страв, зі свіжими овочами або соліннями. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля молода – 1 кг
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю ретельно промиваємо під водою. Шкірку можна не знімати.
Крок 2. Перекладаємо овоч в глибоку миску. Солимо його і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо.
Крок 3. Продавлюємо сюди зубчики часнику і відправляємо розм’якшене вершкове масло. Знову перемішуємо.
Крок 4. Форму для запікання устеляємо фольгою. Викладаємо сюди картоплю в маслі.
Крок 5. Щільно закриваємо овоч краями фольги.
Крок 6. Прибираємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Після розкриваємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Перед подачею посипаємо частування подрібненою петрушкою.
Крок 8. Молода картопля в олії в духовці готова. Пригощайтеся!
Молода картопля, запечена у фользі
Молода картопля, запечена у фользі, порадує вас яскравим смаком, ароматом і поживними властивостями. Таке частування можна подавати як апетитного гарнір до других обідніх страв. Спробуйте приготувати молоду картоплю в духовці на нашу покрокового рецептом.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Картопля молода – 350 гр.
- італійські Трави – 1 ст. л.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Сіль – 3 гр.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Картопля добре промиваємо. Вимиваємо жорсткої стороною губки.
Крок 2. Далі овоч ріжемо кружальцями.
Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо сіль і сушені спеції зі списку.
Крок 4. Доповнюємо їх подрібненими зубчиками часнику.
Крок 5. Поливаємо продукти рослинним маслом і ретельно перемішуємо.
Крок 6. Викладаємо сюди кружечки молодої картоплі. Перемішуємо для рівномірного розподілу спецій.
Крок 7. Викладаємо заготовку на деко з фольгою.
Крок 8. Закриваємо картоплю краями фольги і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після розкриваємо фольгу і готуємо ще 10 хвилин.
Крок 9. Молода картопля, запечена у фользі, готова. Подавайте до столу!
Молода картопля часточками в духовці
Молода картопля часточками в духовці – це яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте до столу зі свіжими овочами, соліннями або гарячими м’ясними стравами. Для швидкого і простого приготування молодої картоплі використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля молода – 0,5 кг
- Часник – 1 зубчик
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Орегано сушений – 1 ч. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо молоду картоплю. Добре промиваємо її під водою, шкірку знімати необов’язково.
Крок 2. Підготовлений овоч ріжемо акуратними шматочками.
Крок 3. Часточки опускаємо в киплячу воду на три хвилини, після перекладаємо їх на паперовий рушник. Даємо охолонути і обсохнути.
Крок 4. У глибокій мисці ретельно розмішуємо рослинне масло, розтоплене вершкове масло, подрібнений часник, сіль і всі спеції із списку.
Крок 5. В ароматну суміш кладемо картоплю. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
Крок 6. Перекладаємо часточки картоплі на деко з пергаментом. Запікаємо близько 25-30 хвилин при температурі 210 градусів.
Крок 7. Молода картопля часточками в духовці готова. Пригощайтеся ароматним частуванням!
Молода картопля з шампіньйонами в духовці
Молода картопля з шампіньйонами в духовці порадує вас яскравим смаком і апетитним ароматом. Таке частування можна подавати в якості поживного гарнір або як самостійне обідня страва. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля молода 8 шт.
- Гриби шампіньйони (печериці) – 9 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Приправа для картоплі – 1 ч. л.
- Помідори сушені – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Картоплю і гриби добре промиваємо під водою.
Крок 2. Овоч розбираємо часточками і відправляємо їх в глибоку миску. Знімаємо шкірку за бажанням.
Крок 3. Засипаємо картопляні часточки сіллю, паприкою, перцем, приправою для картоплі і сушеними помідорами. Заливаємо олією і перемішуємо.
Крок 4. Печериці ріжемо четвертинками, солимо їх і перемішуємо.
Крок 5. Далі перемішуємо картоплю з грибами і перекладаємо у форму для запікання.
Крок 6. Готуємо страву при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.
Крок 7. Молода картопля з шампіньйонами в духовці готова. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!
Молода картопля, запечена з салом
Молода картопля, запечена з салом – це яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте до столу зі свіжими овочами, салатами або соліннями. Для швидкого і простого приготування апетитного страви використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля молода – 1 кг
- Сало – 350 гр.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Картоплю промиваємо і очищаємо.
Крок 2. Сало ріжемо тонкими пластинками.
Крок 3. У кожній картоплині робимо надріз, але не розрізаємо овоч повністю. У центр кладемо пластинки сала.
Крок 4. Перекладаємо заготовки у форму для запікання. Солимо і перчимо, доповнюємо подрібненим часником. Прикриваємо частування фольгою і відправляємо на 40 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.
Крок 5. Після закінчення зазначеного часу знімаємо фольгу і запікаємо ще 20 хвилин.
Крок 6. Подрібнюємо зелену цибулю і посипаємо їм страву перед подачею.
Крок 7. Молода картопля, запечена з салом, готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Молода картопля з беконом в духовці
Молода картопля з беконом в духовці виходить неймовірно апетитною, ситна і смачна. Подавайте як самостійне блюдо або як оригінального гарніру. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля молода 8 шт.
- Бекон – 8 скибочок.
- Сир – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Відварюємо картоплю в шкірці до напівготовності. Солимо воду за смаком.
Крок 3. Остуджуємо продукт, очищаємо від шкірки, розрізаємо на половинки.
Крок 4. На одну половинку картоплі кладемо тонкий шматочок сиру. Закриваємо його другою половинкою овоча.
Крок 5. Щільно обмотуємо заготовки тонкими скибочками бекону.
Крок 6. Перекладаємо їх у форму для запікання. На кожну картоплю в беконі кладемо шматочок вершкового масла. Запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Молода картопля з беконом в духовці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся. Можна прикрасити ароматною зеленню.