Молода картопля, запечена в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Молода картопля часточками в духовці

Молода картопля часточками в духовці – це яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте до столу зі свіжими овочами, соліннями або гарячими м’ясними стравами. Для швидкого і простого приготування молодої картоплі використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля молода – 0,5 кг
  • Часник – 1 зубчик
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо молоду картоплю. Добре промиваємо її під водою, шкірку знімати необов’язково.

Крок 2. Підготовлений овоч ріжемо акуратними шматочками.

Крок 3. Часточки опускаємо в киплячу воду на три хвилини, після перекладаємо їх на паперовий рушник. Даємо охолонути і обсохнути.

Крок 4. У глибокій мисці ретельно розмішуємо рослинне масло, розтоплене вершкове масло, подрібнений часник, сіль і всі спеції із списку.

Крок 5. В ароматну суміш кладемо картоплю. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.

Крок 6. Перекладаємо часточки картоплі на деко з пергаментом. Запікаємо близько 25-30 хвилин при температурі 210 градусів.

Крок 7. Молода картопля часточками в духовці готова. Пригощайтеся ароматним частуванням!