Молода картопля часточками в духовці
Молода картопля часточками в духовці – це яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте до столу зі свіжими овочами, соліннями або гарячими м’ясними стравами. Для швидкого і простого приготування молодої картоплі використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля молода – 0,5 кг
- Часник – 1 зубчик
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Орегано сушений – 1 ч. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо молоду картоплю. Добре промиваємо її під водою, шкірку знімати необов’язково.
Крок 2. Підготовлений овоч ріжемо акуратними шматочками.
Крок 3. Часточки опускаємо в киплячу воду на три хвилини, після перекладаємо їх на паперовий рушник. Даємо охолонути і обсохнути.
Крок 4. У глибокій мисці ретельно розмішуємо рослинне масло, розтоплене вершкове масло, подрібнений часник, сіль і всі спеції із списку.
Крок 5. В ароматну суміш кладемо картоплю. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
Крок 6. Перекладаємо часточки картоплі на деко з пергаментом. Запікаємо близько 25-30 хвилин при температурі 210 градусів.
Крок 7. Молода картопля часточками в духовці готова. Пригощайтеся ароматним частуванням!