Морквяна ікра з томатною пастою на зиму
Морквяна ікра з томатною пастою на зиму володіє насиченим кольором і смаком. Густа консистенція дозволяє намазувати ікру на хліб. Це відмінний варіант смачного і ситного перекусу. Петрушка і часник гармонійно вписуються в блюдо і надають чудовий аромат.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Морква – 6 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Часник – 1 головка.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Гострий перець стручковий – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Петрушка – 10 гр.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Для втілення оригінального рецепту складаємо необхідні компоненти. Добре вимивши невеликі баночки, прожарюємо їх, щоб вбити мікроби. Простерилізований, оглядаємо банки на подряпини і пошкодження. Кришки кип’ятимо окремо.
Крок 2. З ріпчастої цибулі і часнику прибираємо лушпиння. Морквину промиваємо і очищаємо. Промитий гострий перець звільняємо від плодоніжки, насіння залишаємо за бажанням. Овочі нарізаємо і пропускаємо через м’ясорубку. Кількість гостроти контролюємо самостійно.
Крок 3. На розпеченій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо перекручені овочі.
Крок 4. Присмачую якісної томатною пастою і розмішуємо. Проварюємо на середній температурі при регулярному помішуванні.
Крок 5. Через півгодини пробуємо на смак, солимо і перчимо, попередньо розтерши горошини перцю в ступці. Перетертий перець більш запашний, ніж мелений. Промиту петрушку подрібнюємо і злегка посипаємо ікру.
Крок 6. Доготавливаем овочеву масу, проварюючи ще півгодини. Через 25 хвилин доливаємо оцтову кислоту. Розмішавши, прогріваємо масу разом і відключаємо нагрівання.
Крок 7. Киплячій насиченою ікрою наповнюємо стерилізовані ємності і закорковуємо кришками. Встановивши дном вгору, переглядаємо, не пропускає закачування повітря. Якщо все добре, накриваємо і чекаємо остигання. Якщо все ж маса протікає, слід перезакрыть баночку. Інакше всі зусилля будуть марними.
Крок 8. Морквяну ікру розміщуємо в коморі або підвалі. Відкриваємо заготівлю і використовуємо в якості апетитною оригінальної закуски або привабливого гарніру. Приємного апетиту!