Морквяна ікра на зиму – 5 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Морквяна ікра з томатною пастою на зиму

Морквяна ікра з томатною пастою на зиму володіє насиченим кольором і смаком. Густа консистенція дозволяє намазувати ікру на хліб. Це відмінний варіант смачного і ситного перекусу. Петрушка і часник гармонійно вписуються в блюдо і надають чудовий аромат.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Морква – 6 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Гострий перець стручковий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Для втілення оригінального рецепту складаємо необхідні компоненти. Добре вимивши невеликі баночки, прожарюємо їх, щоб вбити мікроби. Простерилізований, оглядаємо банки на подряпини і пошкодження. Кришки кип’ятимо окремо.

Крок 2. З ріпчастої цибулі і часнику прибираємо лушпиння. Морквину промиваємо і очищаємо. Промитий гострий перець звільняємо від плодоніжки, насіння залишаємо за бажанням. Овочі нарізаємо і пропускаємо через м’ясорубку. Кількість гостроти контролюємо самостійно.

Крок 3. На розпеченій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо перекручені овочі.

Крок 4. Присмачую якісної томатною пастою і розмішуємо. Проварюємо на середній температурі при регулярному помішуванні.

Крок 5. Через півгодини пробуємо на смак, солимо і перчимо, попередньо розтерши горошини перцю в ступці. Перетертий перець більш запашний, ніж мелений. Промиту петрушку подрібнюємо і злегка посипаємо ікру.

Крок 6. Доготавливаем овочеву масу, проварюючи ще півгодини. Через 25 хвилин доливаємо оцтову кислоту. Розмішавши, прогріваємо масу разом і відключаємо нагрівання.

Крок 7. Киплячій насиченою ікрою наповнюємо стерилізовані ємності і закорковуємо кришками. Встановивши дном вгору, переглядаємо, не пропускає закачування повітря. Якщо все добре, накриваємо і чекаємо остигання. Якщо все ж маса протікає, слід перезакрыть баночку. Інакше всі зусилля будуть марними.

Крок 8. Морквяну ікру розміщуємо в коморі або підвалі. Відкриваємо заготівлю і використовуємо в якості апетитною оригінальної закуски або привабливого гарніру. Приємного апетиту!