Морквяна ікра з яблуками на зиму
Морквяна ікра з яблуками на зиму стане фаворитом для багатьох. Яблука додають кисло-солодкі нотки, а часник і перець чилі відповідають за гостроту закрутки. Прянощі теж відіграють важливу роль. Спробувавши одного разу, складно пройти повз яскравою закуски з багатим смаком.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1,2 л.
Інгредієнти:
- Морква – 500 гр.
- Яблука – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Часник – 1 головка.
- Оцет 9% – 1-2 ст. л
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Прянощі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перевіряємо продукти за списком. Відбираємо стиглі плоди, допускається використання інгредієнтів з вадами. Обрізавши зіпсовані місця, все чудово підійде для ікри.
Крок 2. Готуємо скляні ємності, зануривши їх у содовий розчин. Ретельно змиваємо, а потім стерилізуємо.
Крок 3. Очищаємо цибулини від лушпиння і нарізаємо довільно. Вивантажуємо в товстостінну каструлю з олією, посипаємо цукром. Обсмажуємо.
Крок 4. З морквини чистимо шкірку і нарізаємо досить крупно. Закидаємо до прозорого цибулі і припускаємо все разом.
Крок 5. Вимиті яблука позбавляємо від шкірки і насіннєвий коробки. Ріжемо пластинками і відправляємо пасеровані овочі.
Крок 6. Присмачую томатною пастою. Сиплемо сіль, прянощі за своїм розсудом і додаємо цукор. Кладемо нарізаний гострий перець. Кількість пекучого інгредієнта варіюється під себе. Кількість часнику то ж кладемо на розсуд.
Крок 7. Мінімізуючи нагрівання і прикривши, варимо півгодини.
Крок 8. У протушенную масу кладемо очищений часник і сушені трави. Проварюємо чверть години.
Крок 9. Приготовлену масу подрібнюємо занурювальним приладом, кип’ятимо пару хвилин, відключаємо нагрівання і вводимо оцтову кислоту. Ретельно вимішуємо.
Крок 10. Апетитною ніжною ікрою наповнюємо простерилізовані скляні ємності і гарненько закручуємо.
Крок 11. Остудивши закрутки під ковдрою, переміщаємо в місце для зберігання заготовок.
Крок 12. Пригощаємо близьких і друзів, подавши зі свіжоспеченим хлібом. Приємного апетиту!