Морквяна ікра на зиму – 5 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Морквяна ікра з яблуками на зиму

Морквяна ікра з яблуками на зиму стане фаворитом для багатьох. Яблука додають кисло-солодкі нотки, а часник і перець чилі відповідають за гостроту закрутки. Прянощі теж відіграють важливу роль. Спробувавши одного разу, складно пройти повз яскравою закуски з багатим смаком.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,2 л.

Інгредієнти:

  • Морква – 500 гр.
  • Яблука – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет 9% – 1-2 ст. л
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Прянощі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перевіряємо продукти за списком. Відбираємо стиглі плоди, допускається використання інгредієнтів з вадами. Обрізавши зіпсовані місця, все чудово підійде для ікри.

Крок 2. Готуємо скляні ємності, зануривши їх у содовий розчин. Ретельно змиваємо, а потім стерилізуємо.

Крок 3. Очищаємо цибулини від лушпиння і нарізаємо довільно. Вивантажуємо в товстостінну каструлю з олією, посипаємо цукром. Обсмажуємо.

Крок 4. З морквини чистимо шкірку і нарізаємо досить крупно. Закидаємо до прозорого цибулі і припускаємо все разом.

Крок 5. Вимиті яблука позбавляємо від шкірки і насіннєвий коробки. Ріжемо пластинками і відправляємо пасеровані овочі.

Крок 6. Присмачую томатною пастою. Сиплемо сіль, прянощі за своїм розсудом і додаємо цукор. Кладемо нарізаний гострий перець. Кількість пекучого інгредієнта варіюється під себе. Кількість часнику то ж кладемо на розсуд.

Крок 7. Мінімізуючи нагрівання і прикривши, варимо півгодини.

Крок 8. У протушенную масу кладемо очищений часник і сушені трави. Проварюємо чверть години.

Крок 9. Приготовлену масу подрібнюємо занурювальним приладом, кип’ятимо пару хвилин, відключаємо нагрівання і вводимо оцтову кислоту. Ретельно вимішуємо.

Крок 10. Апетитною ніжною ікрою наповнюємо простерилізовані скляні ємності і гарненько закручуємо.

Крок 11. Остудивши закрутки під ковдрою, переміщаємо в місце для зберігання заготовок.

Крок 12. Пригощаємо близьких і друзів, подавши зі свіжоспеченим хлібом. Приємного апетиту!