Морс із замороженої журавлини – це напій, який можна приготувати в будь-який час року і затребуваний не тільки для вгамування спраги, але і як ліки при застуді для дорослих і дітей. Морс готується не складно. Журавлина частково розморожується і піддається легкої термічній обробці. У готовому напої цукор замінюється медом і подається морс з кубиками льоду. Для ароматизації до морсу нерідко додаються цитрусові.
Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?
Журавлинний морс, як найкорисніший напій, особливо в сезон ГРВІ, можна готувати з замороженої журавлини в будь-який час року. Ягоду розморожують при звичайній домашньої температурі і готують морс з недовгою термічною обробкою, щоб зберегти всі її корисні властивості. Пропорцію ягід, води і цукру можна вибрати на свій розсуд.
Інгредієнти на
2 л.
- Журавлина 250 гр.
- Вода 2 л
- Цукор-пісок за смаком
Процес приготування:
- Заморожену журавлину з розрахунком на обсяг морсу за 1-2 години до початку приготування морсу пересипте в окремий посуд і залиште при домашньої температурі, щоб ягода стала м’якою.
- Потім розморожену ягоду з допомогою картопляної товкачика максимально роздушіть, щоб ягода дала трохи соку. Справа ця нелегка, так як журавлина досить пружна.
- Отриманий журавлинний сік налити в чашку. Ягоди перекладіть в каструлю і залийте потрібною кількістю чистої питної води. Потім в нагревшуюся воду насипте цукор за смаком і перемішайте все, щоб він повністю розчинився. Відвар тільки доведіть до кипіння і вимкніть вогонь відразу. Дайте відвару трохи охолодитися.
- Потім журавлинний відвар перелийте через сито в іншу посуд, і ягоду на ситі ложкою перетріть. Залишилася шкірка ягід вам більше не потрібна. Потім до відвару перелийте журавлинний сік з чашки і перемішайте. Морс спробуйте на смак і скорегуйте солодкість напою, якщо потрібно. Напій можна пити, але краще його охолодити в холодильнику, перелив в зручні ємності, де він може зберігатись до 3 діб.

Приємного апетиту!