Морський окунь в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

М’яке і ніжне філе морського окуня в духовці

Деякі воліють готувати рибу цілком, а шматочки філе. І для цих цілей морський окунь також відмінно підходить. Свіжості і пахощів такої страви додасть ніжна зелень цибулі, петрушки і кропу. Філе готується швидко, і виходить соковитим.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Окунь (філе) – 4 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 2 пучка.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе промивають і обсушують, а шматочках риби надають гарну форму, обрізаючи нерівності по краях.

2. З’єднують сіль, сік половини лимона, подрібнений часник і частина нарізаної зелені з маслом.

3. Рибу натирають сумішшю, щоб вона рівномірно покривала філе.

4. У форму для запікання на фольгу кладуть шматочки риби в маринаді, на кожен кладуть ще трохи часнику, зелені, соку лимона з сіллю.

5. Фольгу згортають, щоб філе готувалося у власному соку і просотувалася ароматами зелені. Тримають рибу близько 40 хвилин, підігрів духовку до 170 градусів. Задоволення гарантовано!