М’яке і ніжне філе морського окуня в духовці
Деякі воліють готувати рибу цілком, а шматочки філе. І для цих цілей морський окунь також відмінно підходить. Свіжості і пахощів такої страви додасть ніжна зелень цибулі, петрушки і кропу. Філе готується швидко, і виходить соковитим.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Окунь (філе) – 4 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля зелена – 2 пучка.
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе промивають і обсушують, а шматочках риби надають гарну форму, обрізаючи нерівності по краях.
2. З’єднують сіль, сік половини лимона, подрібнений часник і частина нарізаної зелені з маслом.
3. Рибу натирають сумішшю, щоб вона рівномірно покривала філе.
4. У форму для запікання на фольгу кладуть шматочки риби в маринаді, на кожен кладуть ще трохи часнику, зелені, соку лимона з сіллю.
5. Фольгу згортають, щоб філе готувалося у власному соку і просотувалася ароматами зелені. Тримають рибу близько 40 хвилин, підігрів духовку до 170 градусів. Задоволення гарантовано!