Мусака – 10 рецептів класичної мусака з покроковими фото

Як приготувати мусаку з кабачків з фаршем і помідорами?

Любителі запіканок оцінять по достоїнству це цікаве блюдо грецької кухні. На батьківщині його називають мусака. Це тонкі скибочки кабачків або баклажанів, прослоенних ніжним фаршем і соусом.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Фарш – 500 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Соус Бешамель – 400 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Кабачки і баклажани помийте і наріжте тонкими смужками. Обсмажте їх на рослинному маслі з двох сторін до золотистого кольору.

2. Помідори помийте і наріжте кубиками.

3. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте фарш, смажте протягом 5-7 хвилин, посоліть і приправте за смаком.

4. Приготуйте соус для мусака. Змішайте соус Бешамель, курячі яйця і тертий сир.

5. У жароміцну форму викладіть шар з кабачків, на нього покладіть м’ясну зажарку, потім помідори. Після цього викладіть шар з баклажанів і залийте все соусом.

6. Запікайте мусаку в духовці, розігрітій до 180 градусів 40 хвилин. Соковита мусака під чудовою вершковою скоринкою готова, можна подавати її на стіл.

Приємного апетиту!