Як приготувати мусаку з кабачків з фаршем і помідорами?
Любителі запіканок оцінять по достоїнству це цікаве блюдо грецької кухні. На батьківщині його називають мусака. Це тонкі скибочки кабачків або баклажанів, прослоенних ніжним фаршем і соусом.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Баклажани – 3 шт.
- Фарш – 500 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Соус Бешамель – 400 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сир – 300 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки і баклажани помийте і наріжте тонкими смужками. Обсмажте їх на рослинному маслі з двох сторін до золотистого кольору.
2. Помідори помийте і наріжте кубиками.
3. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте фарш, смажте протягом 5-7 хвилин, посоліть і приправте за смаком.
4. Приготуйте соус для мусака. Змішайте соус Бешамель, курячі яйця і тертий сир.
5. У жароміцну форму викладіть шар з кабачків, на нього покладіть м’ясну зажарку, потім помідори. Після цього викладіть шар з баклажанів і залийте все соусом.
6. Запікайте мусаку в духовці, розігрітій до 180 градусів 40 хвилин. Соковита мусака під чудовою вершковою скоринкою готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!