Покроковий рецепт курячого рулету в домашніх умовах
До подрібненого курячого філе додається цибуля, яйце, спеції, кетчуп, зелень, молоко, борошно і все добре перемішується. Далі половина фаршу викладається у форму для запікання, потім туди викладається зажарка з лука з морквою і знову фарш. Потім рулет запікається 40-45 хвилин.
Час готування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Філе куряче – 850 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Молоко – 100 мл
- Кетчуп – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 10 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промите куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, які перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо все до стану фаршу.
Крок 2. Далі додаємо туди половину дрібнонарізанної червоного цибулі, одне яйце, сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, мелену паприку, зубчик часнику і все ретельно перемішуємо.
Крок 3. Потім додаємо у фарш 2 столові ложки кетчупу, подрібнену зелень, молоко, борошно і знову добре перемішуємо. Прибираємо фарш в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Крок 4. В цей час готуємо начинку. Другу половину червоного цибулі дрібно нарізаємо, а моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Крок 5. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю протягом 2-3 хвилин. Потім додаємо моркву, солимо, перчимо за смаком і смажимо все ще 1-2 хвилини.
Крок 6. Форму для запікання застеляємо фольгою і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. Далі викладаємо туди половину фаршу, а в центр кладемо засмажку з цибулі з морквою, залишаючи зі всіх сторін по 5 мм.
Крок 7. Тепер формуємо боки рулету і викладаємо другу половину фаршу. Стукаємо формою по столу, щоб вигнати повітря і відправляємо все в попередньо розігріту до 190оС на 40-45 хвилин.
Крок 8. За 5 хвилин до готовності дістаємо рулет і змащуємо поверхню залишилися кетчупом.
Крок 9. Готовий рулет посипаємо сиром, нарізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!