Мясо по-французьки з курячого філе в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

М’ясо по-французьки завжди виходить соковитим і смачним. Готується воно з певної технології. На велике блюдо викласти шарами овочі, куряче філе, майонез і твердий сир. Запікається все до рум’яної скоринки. У статті зібрані 7 рецептів цієї страви.

М’ясо по-французьки з курячого філе з помідорами і сиром в духовці

Запікаємо куряче філе з помідорами і сиром оригінальним способом. Таке блюдо можна подавати на стіл в гарячому і охолодженому вигляді в будні і на святкове застілля.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 1 шт.
  • Помідори 1 шт.
  • Сир 80 г
  • Сметана 2 ст. л.
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка 4 гілки
  • Базилік сушений ½ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Суміш перців за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати м’ясо по-французьки з курячого філе в духовці? Підготуйте необхідні продукти за списком.
  2. Соєвий соус змішайте з базиліком, подрібненою петрушкою і одним зубчиком часнику.
  3. В отриманому маринаді обваляйте куряче філе і залиште його на 30 хвилин.
  4. Помідори наріжте кружечками, сир – тонкими часточками.
  5. На курячому філе зробіть глибокі надрізи, вкладіть в них по часточці сиру і кружечки помідорів.
  6. В окремій мисці змішайте сметану з подрібненим зубчиком часнику, додайте суміш перців.
  7. Сметанним соусом щедро змастіть заготовку. М’ясо запікайте в духовці при 200 градусах 30 хвилин.
  8. Запечене куряче філе з помідорами і сиром можна нарізати на порції і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

М’ясо по-французьки з курячої грудки з помідорами, сиром і майонезом

Курка, запечена в духовці, універсальне блюдо, яке часто виручає господинь, коли необхідно приготувати щось смачне і поживне. По цьому рецепту ви зможете приготувати м’ясо по-французьки з курячої грудки з помідорами, сиром і майонезом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Майонез – 50 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • шампіньйони (Печериці) – 150-200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Сир – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Філе наріжте на кілька порційних шматків. Кожен відбийте молоточком з обох сторін і викладіть на деко, змащене рослинним маслом.

2. Промажте куряче філе майонезом і розкладіть кільця ріпчастої цибулі.

3. Потім додайте рубану зелень, подрібнений часник і нарізані печериці.

4. Помідори наріжте тонкими кружечками, викласти їх поверх шару із печериць.

5. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, нарізати кільцями. На помідори покладіть по кільцю болгарського перцю.

6. В кінці посипте заготівлю тертим сиром.

7. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. М’ясо по-французьки подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

М’ясо з курячого філе з помідорами, сиром і картоплею по-французьки

Безпрограшна класика – запечене куряче м’ясо з картоплею і помідорами, все це під соковитою сирної шапочкою. Це неймовірно апетитний і ефектне блюдо, яке прикрасить будь-яке застілля.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Філе куряче – 500-700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Картопля – 500-700 гр.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Перець запашний горошком– 4-5 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Куряче філе наріжте пластинками по 1 сантиметру товщиною. Кожен шматочок м’яса відбийте молоточком з двох сторін.

2. Приготуйте маринад. У мисці змішайте кефір, подрібнений ріпчаста цибуля і гірчицю.

3. Також додайте в маринад сіль, мелений перець, спеції і добре перемішайте.

4. Куряче філе промажте маринадом і залиште на 30-60 хвилин.

5. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками.

6. У каструлі закип’ятіть воду, додайте лавровий лист, запашний перець і сіль за смаком. У воду опустіть картоплю і варіть його 6-8 хвилин після закипання.

7. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть перший шар з картоплі.

8. Картопляний шар змастіть майонезом, додайте вершкове масло і мелений перець.

9. Далі викладіть мариноване м’ясо разом з цибулею і маринадом.

10. Помідори наріжте тонкими скибочками і викладіть їх поверх м’яса. Помідори посипте сіллю і перцем, змастіть майонезом.

11. Посипте заготівлю тертим сиром і запікайте в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.

12. Готову страву залиште ще на 10-15 хвилин у духовці, а потім прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Куряче філе з помідорами, сиром і грибами

У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати соковите і ніжне куряче філе по-французьки з помідорами і грибами. Сирна скоринка надає страві гарний вигляд і апетитний аромат, таке блюдо відразу хочеться спробувати.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками і розріжте на три частини.

2. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і відбийте молотком з одного боку.

3. Потім переверніть м’ясо і відбийте його з іншого боку.

4. Гриби помийте, очистіть і наріжте тонкими скибочками.

5. Викладіть гриби на розігріту сковороду і смажте, поки вся волога не випарується.

6. Після цього додайте на сковороду подрібнену цибулю.

7. Продовжуйте смажити гриби і цибулю до золотистого кольору.

8. Готову засмажку з грибів і цибулі перекладіть на тарілку.

9. Помідори помийте і наріжте півкільцями. Сир натріть на крупній тертці.

10. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього м’ясо, посоліть і приправте його.

11. Змастіть м’ясо гірчицею.

12. На куряче філе покладіть засмажку з цибулі і грибів, потім викладіть по кілька шматочків помідорів.

13. Далі посипте заготовки тертим сиром.

14. Готуйте куряче філе по-французьки в духовці при 180 градусах 20 хвилин. Готову страву подавайте на стіл з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

М’яка і соковита куряча грудка з помідорами, ананасом та сиром

Щоб куряча грудка при запіканні не вийшла занадто сухий, додайте до неї помідори і консервовані ананаси. Страва має дуже цікавий смак і неймовірний аромат.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Ананаси консервовані – 150 гр.
  • Сир – 120 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет яблучний – 1 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Майонез – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Курячу грудку наріжте на порції і відбийте з обох сторін. М’ясо посоліть і приправте.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями, збризніть оцтом і залиште на кілька хвилин маринуватися. Помідори наріжте тонкими часточками.

3. Фольгу змастіть рослинною олією, викладіть на неї м’ясо.

4. Далі м’ясо змастіть майонезом, покладіть нарізані ананаси, помідори і мариновану цибулю.

5. Посипте заготівлю тертим сиром.

6. Накрийте форму листом фольги і закріпіть краю, щоб при запіканні не виходив пар і не витікав сік. Готуйте грудку в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до готовності розгорніть фольгу, щоб сир підрум’янився. Курячу грудку з ананасом і помідорами подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Соковите куряче філе в духовці з помідорами, сиром і цибулею

З простого набору продуктів можна зробити воістину королівського виду блюдо. Для того, щоб здивувати гостей вам знадобиться куряче філе, помідори і цибулю. Блюдо виходить красивим, соковитим і дуже смачним.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Філе куряче – 2 шт.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Куряче філе наріжте пластинками злегка відбийте молоточком і складіть в миску. Посипте м’ясо сіллю і спеціями, перемішайте і залиште маринуватися на 30 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору. Помідори наріжте часточками. Сир натріть на крупній тертці.

3. Форму для запікання застелити фольгою і змастіть маслом. Викладіть філе куряче, змащуємо його майонезом.

4. Потім на м’ясо викладіть цибулю і помідори. Посипте заготівлю тертим сиром.

5. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Курячу грудку з помідорами та цибулею подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ніжне м’ясо по-французьки з курячих стегенець в духовці

Курячі стегенця ідеально підходять для м’яса по-французьки. Ці частини курячої тушки більш жирні, тому страва виходить соковитим і поживним.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Стегна курячі – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 240 гр.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Грудинка свиняча – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Майонез – 150 мл
  • Помідори – 2 шт.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. М’якоть стегна замаринуйте в спеціях на 30 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю наріжте пір’ям. Перекладіть цибулю в миску, додайте майонез, соєвий соус і цукор, перемішайте і залиште на кілька хвилин для маринування.

3. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками.

4. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть по ньому шматочки свинячої грудинки.

5. Далі викладіть шар з картоплі, на нього покладіть м’ясо.

6. Потім викладіть шар з маринованої цибулі.

7. На цибулю покладіть нарізані кружечками помідори. Відправте блюдо в духовку, розігріту до 190 градусів, на 40-45 хвилин.

8. Після цього дістаньте деко, посипте блюдо тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

9. М’ясо по-французьки з курячих стегенець готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!