М’ясо по-французьки завжди виходить соковитим і смачним. Готується воно з певної технології. На велике блюдо викласти шарами овочі, куряче філе, майонез і твердий сир. Запікається все до рум’яної скоринки. У статті зібрані 7 рецептів цієї страви.
М’ясо по-французьки з курячого філе з помідорами і сиром в духовці
Запікаємо куряче філе з помідорами і сиром оригінальним способом. Таке блюдо можна подавати на стіл в гарячому і охолодженому вигляді в будні і на святкове застілля.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряче філе 1 шт.
- Помідори 1 шт.
- Сир 80 г
- Сметана 2 ст. л.
- Соус соєвий 4 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Петрушка 4 гілки
- Базилік сушений ½ ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Суміш перців за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати м’ясо по-французьки з курячого філе в духовці? Підготуйте необхідні продукти за списком.
- Соєвий соус змішайте з базиліком, подрібненою петрушкою і одним зубчиком часнику.
- В отриманому маринаді обваляйте куряче філе і залиште його на 30 хвилин.
- Помідори наріжте кружечками, сир – тонкими часточками.
- На курячому філе зробіть глибокі надрізи, вкладіть в них по часточці сиру і кружечки помідорів.
- В окремій мисці змішайте сметану з подрібненим зубчиком часнику, додайте суміш перців.
- Сметанним соусом щедро змастіть заготовку. М’ясо запікайте в духовці при 200 градусах 30 хвилин.
- Запечене куряче філе з помідорами і сиром можна нарізати на порції і подавати на стіл.
Приємного апетиту!
М’ясо по-французьки з курячої грудки з помідорами, сиром і майонезом
Курка, запечена в духовці, універсальне блюдо, яке часто виручає господинь, коли необхідно приготувати щось смачне і поживне. По цьому рецепту ви зможете приготувати м’ясо по-французьки з курячої грудки з помідорами, сиром і майонезом.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Філе куряче – 800 гр.
- Майонез – 50 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- шампіньйони (Печериці) – 150-200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – за смаком.
- Сир – 200 гр.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Філе наріжте на кілька порційних шматків. Кожен відбийте молоточком з обох сторін і викладіть на деко, змащене рослинним маслом.
2. Промажте куряче філе майонезом і розкладіть кільця ріпчастої цибулі.
3. Потім додайте рубану зелень, подрібнений часник і нарізані печериці.
4. Помідори наріжте тонкими кружечками, викласти їх поверх шару із печериць.
5. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, нарізати кільцями. На помідори покладіть по кільцю болгарського перцю.
6. В кінці посипте заготівлю тертим сиром.
7. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. М’ясо по-французьки подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
М’ясо з курячого філе з помідорами, сиром і картоплею по-французьки
Безпрограшна класика – запечене куряче м’ясо з картоплею і помідорами, все це під соковитою сирної шапочкою. Це неймовірно апетитний і ефектне блюдо, яке прикрасить будь-яке застілля.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Філе куряче – 500-700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кефір – 250 мл
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Картопля – 500-700 гр.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець запашний горошком– 4-5 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Майонез – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Помідори – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень для подачі.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Куряче філе наріжте пластинками по 1 сантиметру товщиною. Кожен шматочок м’яса відбийте молоточком з двох сторін.
2. Приготуйте маринад. У мисці змішайте кефір, подрібнений ріпчаста цибуля і гірчицю.
3. Також додайте в маринад сіль, мелений перець, спеції і добре перемішайте.
4. Куряче філе промажте маринадом і залиште на 30-60 хвилин.
5. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками.
6. У каструлі закип’ятіть воду, додайте лавровий лист, запашний перець і сіль за смаком. У воду опустіть картоплю і варіть його 6-8 хвилин після закипання.
7. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть перший шар з картоплі.
8. Картопляний шар змастіть майонезом, додайте вершкове масло і мелений перець.
9. Далі викладіть мариноване м’ясо разом з цибулею і маринадом.
10. Помідори наріжте тонкими скибочками і викладіть їх поверх м’яса. Помідори посипте сіллю і перцем, змастіть майонезом.
11. Посипте заготівлю тертим сиром і запікайте в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.
12. Готову страву залиште ще на 10-15 хвилин у духовці, а потім прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Куряче філе з помідорами, сиром і грибами
У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати соковите і ніжне куряче філе по-французьки з помідорами і грибами. Сирна скоринка надає страві гарний вигляд і апетитний аромат, таке блюдо відразу хочеться спробувати.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками і розріжте на три частини.
2. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і відбийте молотком з одного боку.
3. Потім переверніть м’ясо і відбийте його з іншого боку.
4. Гриби помийте, очистіть і наріжте тонкими скибочками.
5. Викладіть гриби на розігріту сковороду і смажте, поки вся волога не випарується.
6. Після цього додайте на сковороду подрібнену цибулю.
7. Продовжуйте смажити гриби і цибулю до золотистого кольору.
8. Готову засмажку з грибів і цибулі перекладіть на тарілку.
9. Помідори помийте і наріжте півкільцями. Сир натріть на крупній тертці.
10. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього м’ясо, посоліть і приправте його.
11. Змастіть м’ясо гірчицею.
12. На куряче філе покладіть засмажку з цибулі і грибів, потім викладіть по кілька шматочків помідорів.
13. Далі посипте заготовки тертим сиром.
14. Готуйте куряче філе по-французьки в духовці при 180 градусах 20 хвилин. Готову страву подавайте на стіл з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!
М’яка і соковита куряча грудка з помідорами, ананасом та сиром
Щоб куряча грудка при запіканні не вийшла занадто сухий, додайте до неї помідори і консервовані ананаси. Страва має дуже цікавий смак і неймовірний аромат.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Ананаси консервовані – 150 гр.
- Сир – 120 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет яблучний – 1 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Майонез – 2,5 ст. ложки
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Курячу грудку наріжте на порції і відбийте з обох сторін. М’ясо посоліть і приправте.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями, збризніть оцтом і залиште на кілька хвилин маринуватися. Помідори наріжте тонкими часточками.
3. Фольгу змастіть рослинною олією, викладіть на неї м’ясо.
4. Далі м’ясо змастіть майонезом, покладіть нарізані ананаси, помідори і мариновану цибулю.
5. Посипте заготівлю тертим сиром.
6. Накрийте форму листом фольги і закріпіть краю, щоб при запіканні не виходив пар і не витікав сік. Готуйте грудку в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до готовності розгорніть фольгу, щоб сир підрум’янився. Курячу грудку з ананасом і помідорами подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковите куряче філе в духовці з помідорами, сиром і цибулею
З простого набору продуктів можна зробити воістину королівського виду блюдо. Для того, щоб здивувати гостей вам знадобиться куряче філе, помідори і цибулю. Блюдо виходить красивим, соковитим і дуже смачним.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир – 300 гр.
- Майонез – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Філе куряче – 2 шт.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Куряче філе наріжте пластинками злегка відбийте молоточком і складіть в миску. Посипте м’ясо сіллю і спеціями, перемішайте і залиште маринуватися на 30 хвилин.
2. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору. Помідори наріжте часточками. Сир натріть на крупній тертці.
3. Форму для запікання застелити фольгою і змастіть маслом. Викладіть філе куряче, змащуємо його майонезом.
4. Потім на м’ясо викладіть цибулю і помідори. Посипте заготівлю тертим сиром.
5. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Курячу грудку з помідорами та цибулею подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Ніжне м’ясо по-французьки з курячих стегенець в духовці
Курячі стегенця ідеально підходять для м’яса по-французьки. Ці частини курячої тушки більш жирні, тому страва виходить соковитим і поживним.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Стегна курячі – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Сир твердий – 240 гр.
- Картопля – 5-6 шт.
- Грудинка свиняча – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- соєвий Соус – за смаком.
- Цукор – 1 ч. л.
- Майонез – 150 мл
- Помідори – 2 шт.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. М’якоть стегна замаринуйте в спеціях на 30 хвилин.
2. Ріпчасту цибулю наріжте пір’ям. Перекладіть цибулю в миску, додайте майонез, соєвий соус і цукор, перемішайте і залиште на кілька хвилин для маринування.
3. Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками.
4. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть по ньому шматочки свинячої грудинки.
5. Далі викладіть шар з картоплі, на нього покладіть м’ясо.
6. Потім викладіть шар з маринованої цибулі.
7. На цибулю покладіть нарізані кружечками помідори. Відправте блюдо в духовку, розігріту до 190 градусів, на 40-45 хвилин.
8. Після цього дістаньте деко, посипте блюдо тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
9. М’ясо по-французьки з курячих стегенець готовий, можна подавати його на стіл.
Приємного апетиту!