Минтай під маринадом з цибулі і моркви – 7 класичних рецептів з покроковими фото

Філе минтая під маринадом з цибулі і моркви

Цибулю і моркву – це улюблене всіма поєднання овочів, яке використовується у величезній кількості страв. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт ніжного і соковитого філе минтая, просоченого овочевим смаком і ароматом.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе минтая – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі і подрібнюємо: моркву тремо на тертці з великими отворами, цибулю нарізаємо півкільцями. Перекладаємо нарізку в сковороду з розігрітим маслом і готуємо під закритою кришкою.

Крок 2. Попередньо розморожене філе білої риби викладаємо в один шар на деко (заздалегідь застеляємо листом пергаментного паперу для запікання) і солимо за смаком.

Крок 3. Обсмажені овочі розподіляємо поверх минтая, присмачуючи маслом з гарячої сковороди.

Крок 4. Промазуємо овочеву «шубку» сметаною і відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Крок 5. Приблизно через півгодини, інгредієнти набувають золотистий відтінок, а їх аромат розноситься по всьому будинку – значить, пора вимикати і приступати до обіду або вечері. Приємного апетиту!