Минтай в клярі – 8 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Минтай в клярі – просте і смачне блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Готова риба виходить хрустким зовні і неймовірно соковитим всередині. Ваші близькі не зможуть встояти перед апетитною золотистою скоринкою. Є багато варіантів для приготування кляра. Кращі ідеї ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами.

Філе минтая в клярі, смажене на сковороді

Філе минтая відрізняється своїм ніжним і легким смаком. Його можна приготувати на сковороді в хрусткому золотистому клярі. Страва подається на обід або вечерю разом з гарніром.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Минтай 3 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль-3 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для того, щоб приготувати минтай в клярі, заздалегідь розморожуємо рибу. Зрізаємо луску, голови і хвости. Підготовлений продукт промиваємо в холодній воді.
  2. Кожну рибу розрізаємо на кілька частин. Акуратно витягаємо кістки. Будемо працювати тільки з філе.
  3. Окремо в тарілку розбиваємо два курячих яйця.
  4. Збиваємо яйця з сіллю до однорідності.
  5. Всипаємо в яєчну суміш борошно і продовжуємо збивати кляр.
  6. Обволікає кожен шматочок риби яєчний кляр.
  7. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Потім викладаємо кожен шматочок філе. Обсмажуємо з обох сторін.
  8. Коли риба набуде яскравий золотистий відтінок, додаємо в сковороду подрібнену ріпчасту цибулю і лавровий лист. Продовжуємо обсмажувати ще 3-5 хвилин на середньому вогні.
  9. Розкладаємо готовий минтай в клярі по порційних тарілках і подаємо до столу.

Як приготувати минтай в клярі в духовці

Швидкий спосіб приготувати апетитну рибу на вечерю – запекти минтай в клярі в духовці. Просте у виконанні страва порадує вас своїм смаком і ситністю.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Минтай – 0,6 кг
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рибу заздалегідь розморожуємо природним шляхом. Витягуємо з неї кісточки, потім шматочки філе нарізаємо на рівні частини. За смаком солимо і перчимо продукт.

2. Окремо змішуємо сметану зі спеціями. Ідеально підійдуть хмелі-сунелі і сушений часник. Розмішуємо.

3. Кожен шматочок риби промазуємо сметанним соусом. Потім обвалюють у панірувальних сухарях.

4. Підготовлену рибу в клярі викладаємо на деко. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Хрусткий запечений минтай готовий! Подаємо до столу з гарніром у теплому вигляді.

Покроковий рецепт приготування минтая в клярі з майонезом

Минтай в клярі на майонезі виходить соковитим всередині і хрустким зовні. Страва дуже проста у виконанні, його можна подавати з будь-яким гарніром. Пригостіть рідних ситним обідом або вечерею.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Минтай – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку розбиваємо яйця. До них ж вливаємо майонез. Збиваємо до однорідного стану.

2. Просіваємо борошно і продовжуємо перемішувати.

3. Збиваємо кляр до густого стану. Готове.

4. Заздалегідь розморожуємо рибу, розрізаємо її на невеликі шматочки і позбавляє від кісток. Далі підготовлений минтай посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

5. Кожен шматочок риби обвалюємо у майонезному клярі і кладемо в сковороду з розігрітим маслом. Смажимо до золотистої скоринки з обох сторін.

6. Готовий минтай в клярі злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Смачний і простий рецепт минтая в клярі з яйця і борошна

Один з найбільш простих і популярних кляров для риби – їх яєць та борошна. Ідеально для такої заготовки підійде минтай. Риба вийде апетитною і рум’яної. Її можна подавати як основну страву, а також як закуска для всієї родини.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Минтай – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Минтай заздалегідь розморожуємо, потім нарізаємо його і витягуємо всі кісточки.

2. Окремо розбиваємо два яйця, додаємо до них додаємо борошно і чорний мелений перець.

3. Збиваємо кляр з яйця і борошна до однорідної густого стану.

4. Заздалегідь підготовлені шматочки минтая солимо за смаком і викладаємо на тарілку або обробну дошку.

5. Викладаємо рибу по одному шматочку в кляр.

6. Акуратно перемішуємо всі продукти до рівномірного розподілу кляру.

7. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо на неї нашу заготовку.

8. Смажимо з обох боків до появи рум’янцю. Найкраще це робити на помірному вогні.

9. Подаємо минтай до столу в теплому вигляді. Страву можна прикрасити свіжою зеленню. Готово!

Соковитий і ароматний минтай в пивному клярі

Оригінальний спосіб приготувати минтай – використовувати кляр на пиві. Страва вийде соковитим, рум’яним і неймовірно ароматним. Ідеальна закуска для всієї родини або великої компанії.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Минтай – 700 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Пиво світле – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Минтай звільняємо від кісток, і отримане філе нарізаємо на невеликі рівні шматочки.

2. Окремо збиваємо яйця з сіллю, просіваємо до них борошно. Продовжуємо замішувати.

3. Вливаємо в кляр трохи пива. Перемішуємо.

4. Кожен шматочок риби ретельно просочуємо в рідкій заготівлі.

5. Далі рибу смажимо на олії до утворення яскравою хрусткої скоринки.

6. Викладаємо минтай в пивному клярі на блюдо і подаємо до столу. Готово!

Минтай в клярі з сиром на сковороді

Смачний і цікавий спосіб приготувати минтай – це посмажити його в хрусткому сирному клярі. Здивуйте своїх близьких ситної гарячою закускою. На приготування страви ви не витратите багато часу.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Минтай – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 60 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Минтай розморожуємо, очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі шматочки.

2. Сир пропускаємо через крупну тертку. З’єднуємо його з яйцями і ретельно вимішуємо до однорідності.

3. Окремо змішуємо борошно з сіллю. Спершу рибу обвалюють в сухої суміші.

4. Після борошна занурюємо продукт сирний кляр і відразу ж кладемо на сковороду з рослинним маслом. Смажимо на середньому вогні до рум’янцю.

5. Знімаємо страву з вогню. Подаємо минтай в сирному клярі до столу з овочами або будь-яким іншим гарніром. Готово!

Покроковий рецепт приготування минтая в клярі на молоці

Ніжний і нежирний минтай ідеально готувати в простому молочному клярі. Блюдо вийде ще більш м’яким і соковитим. Відмінне рішення для ситного домашнього обіду. Порадуйте домашніх!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Минтай – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Молоко виливаємо в каструлю. До нього відразу ж додаємо сіль і спеції за смаком. Збиваємо.

2. Розбиваємо в молочну масу курячі яйця.

3. Просіваємо борошно і довго збиваємо кляр. Маса повинна вийти гладкою і без грудочок.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кожен шматочок риби опускаємо в молочний кляр і відразу ж обсмажуємо до готовності.

5. Прибираємо блюдо з плити, коли з’явиться яскрава золотава скоринка. Подаємо минтай до столу в теплому вигляді. Готово!

Дуже смачний і простий рецепт минтая в хрусткому клярі

Минтай, приготований в румяном і хрусткому клярі, можна подавати як закуску для великої компанії. Також страву згодиться для сімейного обіду або вечері. Беріть на замітку!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Минтай – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо все необхідне для приготування страви. Рибу заздалегідь розморожуємо природним способом.

2. Рибу розрізаємо на половинки і обережно витягуємо всі кісточки.

3. Далі ділимо філе на невеликі шматочки і обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

4. Окремо збиваємо яйця з молоком і борошном. Ретельно замішуємо тісто.

5. Кожен шматочок минтая мачає в клярі.

6. Далі викладаємо продукт на сковороду, розігріту з рослинною олією. Смажимо до яскравої золотистої скоринки з двох сторін.

7. Викладаємо минтай в хрусткому клярі на порційні тарілки і подаємо до столу. Готово!