Минтай в клярі – просте і смачне блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Готова риба виходить хрустким зовні і неймовірно соковитим всередині. Ваші близькі не зможуть встояти перед апетитною золотистою скоринкою. Є багато варіантів для приготування кляра. Кращі ідеї ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами.
Філе минтая в клярі, смажене на сковороді
Філе минтая відрізняється своїм ніжним і легким смаком. Його можна приготувати на сковороді в хрусткому золотистому клярі. Страва подається на обід або вечерю разом з гарніром.
Інгредієнти на
6 порц.
- Минтай 3 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Борошно 120 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль-3 ч. л.
- Масло рослинне 3 ст. л.
Процес приготування:
- Для того, щоб приготувати минтай в клярі, заздалегідь розморожуємо рибу. Зрізаємо луску, голови і хвости. Підготовлений продукт промиваємо в холодній воді.
- Кожну рибу розрізаємо на кілька частин. Акуратно витягаємо кістки. Будемо працювати тільки з філе.
- Окремо в тарілку розбиваємо два курячих яйця.
- Збиваємо яйця з сіллю до однорідності.
- Всипаємо в яєчну суміш борошно і продовжуємо збивати кляр.
- Обволікає кожен шматочок риби яєчний кляр.
- Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Потім викладаємо кожен шматочок філе. Обсмажуємо з обох сторін.
- Коли риба набуде яскравий золотистий відтінок, додаємо в сковороду подрібнену ріпчасту цибулю і лавровий лист. Продовжуємо обсмажувати ще 3-5 хвилин на середньому вогні.
- Розкладаємо готовий минтай в клярі по порційних тарілках і подаємо до столу.
Як приготувати минтай в клярі в духовці
Швидкий спосіб приготувати апетитну рибу на вечерю – запекти минтай в клярі в духовці. Просте у виконанні страва порадує вас своїм смаком і ситністю.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Минтай – 0,6 кг
- Сметана – 2 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рибу заздалегідь розморожуємо природним шляхом. Витягуємо з неї кісточки, потім шматочки філе нарізаємо на рівні частини. За смаком солимо і перчимо продукт.
2. Окремо змішуємо сметану зі спеціями. Ідеально підійдуть хмелі-сунелі і сушений часник. Розмішуємо.
3. Кожен шматочок риби промазуємо сметанним соусом. Потім обвалюють у панірувальних сухарях.
4. Підготовлену рибу в клярі викладаємо на деко. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Хрусткий запечений минтай готовий! Подаємо до столу з гарніром у теплому вигляді.
Покроковий рецепт приготування минтая в клярі з майонезом
Минтай в клярі на майонезі виходить соковитим всередині і хрустким зовні. Страва дуже проста у виконанні, його можна подавати з будь-яким гарніром. Пригостіть рідних ситним обідом або вечерею.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Минтай – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку розбиваємо яйця. До них ж вливаємо майонез. Збиваємо до однорідного стану.
2. Просіваємо борошно і продовжуємо перемішувати.
3. Збиваємо кляр до густого стану. Готове.
4. Заздалегідь розморожуємо рибу, розрізаємо її на невеликі шматочки і позбавляє від кісток. Далі підготовлений минтай посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
5. Кожен шматочок риби обвалюємо у майонезному клярі і кладемо в сковороду з розігрітим маслом. Смажимо до золотистої скоринки з обох сторін.
6. Готовий минтай в клярі злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Смачний і простий рецепт минтая в клярі з яйця і борошна
Один з найбільш простих і популярних кляров для риби – їх яєць та борошна. Ідеально для такої заготовки підійде минтай. Риба вийде апетитною і рум’яної. Її можна подавати як основну страву, а також як закуска для всієї родини.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Минтай – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Минтай заздалегідь розморожуємо, потім нарізаємо його і витягуємо всі кісточки.
2. Окремо розбиваємо два яйця, додаємо до них додаємо борошно і чорний мелений перець.
3. Збиваємо кляр з яйця і борошна до однорідної густого стану.
4. Заздалегідь підготовлені шматочки минтая солимо за смаком і викладаємо на тарілку або обробну дошку.
5. Викладаємо рибу по одному шматочку в кляр.
6. Акуратно перемішуємо всі продукти до рівномірного розподілу кляру.
7. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо на неї нашу заготовку.
8. Смажимо з обох боків до появи рум’янцю. Найкраще це робити на помірному вогні.
9. Подаємо минтай до столу в теплому вигляді. Страву можна прикрасити свіжою зеленню. Готово!
Соковитий і ароматний минтай в пивному клярі
Оригінальний спосіб приготувати минтай – використовувати кляр на пиві. Страва вийде соковитим, рум’яним і неймовірно ароматним. Ідеальна закуска для всієї родини або великої компанії.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Минтай – 700 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 120 гр.
- Пиво світле – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Минтай звільняємо від кісток, і отримане філе нарізаємо на невеликі рівні шматочки.
2. Окремо збиваємо яйця з сіллю, просіваємо до них борошно. Продовжуємо замішувати.
3. Вливаємо в кляр трохи пива. Перемішуємо.
4. Кожен шматочок риби ретельно просочуємо в рідкій заготівлі.
5. Далі рибу смажимо на олії до утворення яскравою хрусткої скоринки.
6. Викладаємо минтай в пивному клярі на блюдо і подаємо до столу. Готово!
Минтай в клярі з сиром на сковороді
Смачний і цікавий спосіб приготувати минтай – це посмажити його в хрусткому сирному клярі. Здивуйте своїх близьких ситної гарячою закускою. На приготування страви ви не витратите багато часу.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Минтай – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 60 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Минтай розморожуємо, очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі шматочки.
2. Сир пропускаємо через крупну тертку. З’єднуємо його з яйцями і ретельно вимішуємо до однорідності.
3. Окремо змішуємо борошно з сіллю. Спершу рибу обвалюють в сухої суміші.
4. Після борошна занурюємо продукт сирний кляр і відразу ж кладемо на сковороду з рослинним маслом. Смажимо на середньому вогні до рум’янцю.
5. Знімаємо страву з вогню. Подаємо минтай в сирному клярі до столу з овочами або будь-яким іншим гарніром. Готово!
Покроковий рецепт приготування минтая в клярі на молоці
Ніжний і нежирний минтай ідеально готувати в простому молочному клярі. Блюдо вийде ще більш м’яким і соковитим. Відмінне рішення для ситного домашнього обіду. Порадуйте домашніх!
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Минтай – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Молоко виливаємо в каструлю. До нього відразу ж додаємо сіль і спеції за смаком. Збиваємо.
2. Розбиваємо в молочну масу курячі яйця.
3. Просіваємо борошно і довго збиваємо кляр. Маса повинна вийти гладкою і без грудочок.
4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кожен шматочок риби опускаємо в молочний кляр і відразу ж обсмажуємо до готовності.
5. Прибираємо блюдо з плити, коли з’явиться яскрава золотава скоринка. Подаємо минтай до столу в теплому вигляді. Готово!
Дуже смачний і простий рецепт минтая в хрусткому клярі
Минтай, приготований в румяном і хрусткому клярі, можна подавати як закуску для великої компанії. Також страву згодиться для сімейного обіду або вечері. Беріть на замітку!
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Минтай – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Молоко – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо все необхідне для приготування страви. Рибу заздалегідь розморожуємо природним способом.
2. Рибу розрізаємо на половинки і обережно витягуємо всі кісточки.
3. Далі ділимо філе на невеликі шматочки і обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
4. Окремо збиваємо яйця з молоком і борошном. Ретельно замішуємо тісто.
5. Кожен шматочок минтая мачає в клярі.
6. Далі викладаємо продукт на сковороду, розігріту з рослинною олією. Смажимо до яскравої золотистої скоринки з двох сторін.
7. Викладаємо минтай в хрусткому клярі на порційні тарілки і подаємо до столу. Готово!