Солодка начинка для пиріжків з щавлю з цукром
Оригінальний рецепт солодких пиріжків зі щавлем. Зазвичай цей продукт використовують в інших стравах і не з цукром, однак такий рецепт припаде до смаку тим, хто любить дивувати нестандартними кулінарними рішеннями.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- дріжджове Тісто – 300 гр.
- Щавель свіжий – 300 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – для змащення.
Процес приготування:
1. Промиті листочки щавлю нарізають.
2. Щоб позбавити щавель від зайвої кислоти, можна обдати його окропом.
3. До підготовленої щавлевої маси додають цукор і добре перемішують. Важливо злити зайву рідину, якщо вона є. Начинка повинна бути досить сухий.
4. Тісто розділяють на невеликі порції, кожну скачують в кульку і розплющують.
5. У центр кожної отриманої коржі викладають щавлеву начинку і формують пиріжок.
6. На деко, який попередньо змащують невеликою кількістю масла, викладають заготовки так, щоб шов-защипи знаходився знизу. Випікають вироби 25 хвилин, попередньо розігрів духовку до 180 градусів. Швидко і просто!