Нудли – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Нудли – це неймовірно смачне і ситне блюдо традиційної української кухні. Частування готують з тіста з додаванням м’яса, овочів і інших продуктів. Кращі кулінарні варіанти цікавого страви ми зібрали для вас у нашій збірці з чотирьох рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Нудли з м’ясом і картоплею

Нудли з м’ясом і картоплею – це апетитне блюдо української кухні, яке ідеально підійде для великого сімейного обіду або вечері. Кулінарний процес не найшвидший і простий, проте з ним зможуть впоратися навіть новачки. Для цього використовуйте наш покроковий рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина ½ кг
  • Картоплю ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 150 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Борошно 200 гр.
  • Кефір 150 мл
  • Сода харчова ⅓ ч. л.
  • Кріп 30 гр.
  • Цибуля зелена 30 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Очищаємо цибулю та моркву. Нарізаємо овочі невеликими шматочками. Цибулю і моркву можна розрізати полукружками.
  2. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якого стану.
  3. В цей час промиваємо й обсушуємо свинину. Після ріжемо її середніми шматочками.
  4. Викладаємо м’ясо до цибулі і моркви. Солимо, перчимо і обсмажуємо, поки свинина не зміниться в кольорі.
  5. Заливаємо продукти водою. Закриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні близько 15 хвилин.
  6. Очищаємо картоплю і ріжемо його акуратними шматочками.
  7. Викладаємо картоплю в загальну масу. Знову солимо, перчимо. Заливаємо водою і тушкуємо ще хвилин 20.
  8. Приготуємо тісто. У глибокому посуді змішуємо борошно, сіль, соду і кефір.
  9. Замішуємо круте однорідне тісто. Закриваємо її кришкою або рушником, залишаємо на 10 хвилин.
  10. Дрібно нарізаємо зелену цибулю, кріп і часник.
  11. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо її рослинним маслом.
  12. розподіляємо По поверхні більшу частину зелені і часнику.
  13. Звертаємо заготовку в щільний рулет. Нарізаємо його невеликими шматочками однакової товщини.
  14. Нудли з тіста викладаємо на м’ясо з овочами. Закриваємо кришкою і тушкуємо на тихому вогні близько 20 хвилин.
  15. Посипаємо частування залишилася зеленню і часником. Вимикаємо плиту.
  16. Нудли з м’ясом і картоплею готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Нудли на кефірі

Нудли на кефірі порадують вас своїм ніжним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Гаряче частування яскраво різноманітить ваш домашній стіл. Подавайте до великого обіду або вечері. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Борошно – 1 склянка
  • Сода – 1 щіпка.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо моркву і ріжемо її соломкою.

Крок 2. Невеликими шматочками розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії до м’якості. Використовуйте для готування казан або каструлю з товстим дном.

Крок 4. Яловичину промиваємо під водою, після обсушуємо її.

Крок 5. Нарізаємо м’ясо шматочками середнього розміру.

Крок 6. Викладаємо м’ясні шматки м’яса. Обсмажуємо все разом, поки яловичина не поміняє колір. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 7. Приступаємо до приготування тесту на кефірі. Кисломолочний продукт вливаємо в глибоку миску. Додаємо соду і дрібку солі, перемішуємо.

Крок 8. Просіваємо в кефір борошно.

Крок 9. Замішуємо круте однорідне тісто, даємо йому трохи відпочити.

Крок 10. У цей час чистимо картоплю і розділяємо його на шматочки середнього розміру. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі в сковороді.

Крок 11. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо її рослинним маслом.

Крок 12. На тісто видавлюємо часник. Рівномірно розподіляємо його по поверхні.

Крок 13. Посипаємо пласт тіста подрібненою зеленню.

Крок 14. Звертаємо заготовку в щільний рулет.

Крок 15. Рулет нарізаємо невеликими шматочками однакової товщини.

Крок 16. Кладемо на м’ясо в казані картоплю і нудли з тіста. Вливаємо воду і тушкуємо частування під кришкою близько 15 хвилин.

Крок 17. Нудли на кефірі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Нудли з куркою

Нудли з куркою – це неймовірно апетитний, смачне і поживне блюдо для сімейного обіду або вечері. Поєднання ніжного тіста з соковитим курячим м’ясом і овочами нікого не залишить байдужим. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Борошно – 200 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Приготуємо тісто. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, куряче яйце, воду і щіпку солі.

Крок 3. Замішуємо продукти до отримання тугого однорідного кома. Залишаємо його відпочивати на 15 хвилин, накривши плівкою або рушником.

Крок 4. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії в казані або великій сковороді.

Крок 5. Додаємо до цибулі соломку моркви. Обсмажуємо до м’якості другого овоча.

Крок 6. Відправляємо сюди соломку болгарського перцю, невеликі шматочки курячого філе. Доповнюємо продукти томатною пастою, сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 7. Перемішуємо вміст і обсмажуємо пару хвилин.

Крок 8. Викладаємо в казан великі кубики картоплі. Додаємо лавровий лист і вливаємо воду. Тушкуємо під кришкою до розм’якшення картоплі.

Крок 9. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 10. Обмазуємо пласт вершковим маслом і посипаємо подрібненим кропом.

Крок 11. Звертаємо заготовку в щільний рулет. Розрізаємо його на невеликі частини.

Крок 12. Дрібненькі рулетики кладемо розрізом вгору на поверхню, посипану борошном.

Крок 13. Коли картопля стане м’яким, викладаємо в казан заготовки з тіста.

Крок 14. Закриваємо кришкою і готуємо ще 15 хвилин.

Крок 15. Нудли з куркою готові. Викладайте на тарілки і подавайте до столу!

Нудли з тестом на воді

Нудли з тестом на воді нескладно приготувати в домашніх умовах. Готове гаряче блюдо порадує вас яскравим смаком, апетитним виглядом і поживними властивостями. Урізноманітніть ваше обіднє меню за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 1,5 кг
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 2 шт.
  • Зелень селери – 3 шт.
  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо у воді картоплю.

Крок 2. Відразу можна приготувати тісто на воді.

Крок 3. Вливаємо склянку води миску, в якій будемо замішувати тісто. Вливаємо сюди трохи рослинного масла, додаємо дрібку солі і перемішуємо.

Крок 4. Просіваємо борошно сюди. Починаємо вимішувати вміст.

Крок 5. Замішуємо круте однорідне тісто, залишаємо його відпочивати на 30 хвилин.

Крок 6. Беремо розморожений м’ясний фарш.

Крок 7. Розбиваємо в фарш куряче яйце.

Крок 8. Доповнюємо продукти подрібненою зеленню селери.

Крок 9. Фарш солимо, доповнюємо спеціями і ретельно перемішуємо.

Крок 10. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 11. Обмазуємо його заготівлею з м’ясного фаршу.

Крок 12. Звертаємо тісто з фаршем в щільний рулет. Розрізаємо його на невеликі шматочки.

Крок 13. Подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо його до м’якості в казані на олії.

Крок 14. Картоплю ріжемо шматками середнього розміру. Викладаємо продукт на цибулю. Також відправляємо сюди нудли з тіста.

Крок 15. Заливаємо продукти двома склянками окропу. Тушкуємо страву під кришкою на середньому вогні близько 30 хвилин.

Крок 16. Нудли з тестом на воді готові. Розкладайте частування по тарілках і подавайте до столу!