Огірки для розсольнику на зиму – 7 рецептів заготовок з покроковими фото

Огірки для розсольнику на зиму – це дуже зручна консервація, яка повинна бути під рукою у кожного кулінара, тому як, відкривши таку баночку, ви зможете порадувати своїх домочадців ситним і наваристим супом, просто додавши бульйон, приготований на основі птиці або м’яса. Зберігається така консервація, як при кімнатній температурі, так і в прохолодних приміщеннях, головне – дотримати всі рекомендації, наведені в рецепті, щоб всі компоненти збереглися протягом всієї холодної зими.

Заготівля переросли огірків для розсольнику

Заготівля переросли огірків для розсольника – це простий і дуже зручний спосіб переробки овочів, які вже не хочеться, їсти в свіжому вигляді. Для нейтралізації гіркоти і балансу смаку, рекомендуємо видаляти шкірку і доповнювати склад цибулею, а за бажанням і зеленню.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Огірок 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 250 гр.
  • Масло соняшникова ½ склянки
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Сіль ¼ склянки
  • Оцет столовий 9% 75 мл
  • Часник за смаком

Процес приготування:

  1. Приготуємо огірки для розсольнику на зиму. Викладаємо продуктовий набір на робочу поверхню.
  2. За необхідності чистимо шкірку, м’якоть нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Видаляємо лушпиння з цибулин, нарізаємо тонкими кільцями.
  4. Поміщаємо овочі в глибоку посуд, доповнюємо часником, пропущеним через прес, соняшниковою олією, оцтом, сіллю і цукровим піском.
  5. Компоненти перемішуємо і на 24 години відправляємо в холодильник, періодично помішуємо.
  6. За закінчення доби, ставимо ємність на вогонь і доводимо до кипіння й тушкуємо протягом п’яти хвилин.
  7. Розфасовуємо гарячу масу по заздалегідь простерилизованным баночках, закатуємо і охолодити при кімнатній температурі.
  8. Охолоджені заготовки зберігаємо в темному і прохолодному приміщенні. Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму

Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна заготівля, відкривши яку, ви зможете швидко зварити апетитний супчик і ситно нагодувати всю сім’ю. Для скорочення часу, рекомендується відварити крупу заздалегідь.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Огірки – 1 кг
  • Перловка – 1 склянка
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля – 250 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • оцтова Есенція 70% – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Лист лавра – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю і помідори нарізаємо скибочками середнього розміру і викладаємо в каструлю.

Крок 2. Додаємо натерту на дрібній тертці моркву з огірками.

Крок 3. Присмачую овочі сіллю, меленим перцем, лавровим листом і рослинним маслом.

Крок 4. Слідом додаємо попередньо відварену перловку.

Крок 5. Інгредієнти перемішуємо і поміщаємо на конфорку: кип’ятимо і закриваємо кришкою, засікаємо півгодини.

Крок 6. В кінці теплової обробки вводимо оцтову есенцію.

Крок 7. Розливаємо продукт за простерилизованным банкам і закатуємо. Приємного апетиту!

Заправка для розсольнику з огірками та помідорами

Заправка для розсольнику з огірками та помідорами готується просто і швидко, а в підсумку виходить неймовірно смачною, апетитною і ароматною. Погодьтеся, що ніякі покупні овочі за своїми смаковими характеристиками не зрівняються з домашніми. Звертаємо вашу увагу, що вага вказаний в очищеному вигляді.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4 банки по 700 мл і 1 банка 500 мл

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 750 гр.
  • Цибуля – 450 гр.
  • Морква – 450 гр.
  • Перловка – 250 гр.
  • Масло соняшникове – 60 мл
  • Оцет столовий 9% – 60 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Крок 1. Тонкими скибочками нарізаємо промиті огірки, паралельно замочуємо перлову крупу в прохолодній воді.

Крок 2. Помідори надрізаємо хрест-навхрест і заливаємо окропом на 10 хвилин. Після, з легкістю знімаємо шкірку, а м’якоть перебиваємо в пюре в чаші кухонного комбайна.

Крок 3. За допомогою бурачной терки подрібнюємо моркву, дрібно нарізаємо цибулини.

Крок 4. Овочі висипаємо в каструлю відповідного розміру, доповнюємо перловкою (воду зливаємо), сіллю, водою, олією і цукровим піском.

Крок 5. Склад перемішуємо для рівномірного розподілу добавок і залишаємо в спокої на 15 хвилин.

Крок 6. Ставимо каструлю на плиту, доводимо компоненти до кипіння і, збавивши полум’я, проварюємо під кришкою близько тридцяти хвилин. В останню чергу виливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з конфорки.

Крок 7. Розливаємо суп по простерилизованным банкам і закатуємо під ключ. Приємного апетиту!

Розсольник з огірками, перцем і помідорами

Розсольник з огірками, перцем і помідорами неодмінно здивує ваші смакові рецептори і змінить уявлення про смак популярного першого страви, бо солодкий перець робить його набагато апетитніше і ароматні. І спробувавши одного разу, ви повернетеся до цього рецепту ще ні раз!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 2,3 л.

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 150 гр.
  • Огірки – 800 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо крупу, висипаємо в каструльку і, заливши водою, проварюємо до готовності.

Крок 2. Довільними скибочками нарізаємо цибулю.

Крок 3. Подрібнюємо На тертці очищену морквину.

Крок 4. Кубиками ріжемо свіжі огірочки.

Крок 5. Аналогічно поступаємо з м’якоттю болгарського перцю.

Крок 6. У каструлю підливаємо соняшникову олію і завантажуємо моркву з цибулею.

Крок 7. Додаємо перловку (без відвару), огірки і перець.

Крок 8. Томати без шкірки кладемо в чашу блендера і перетворюємо на пюре.

Крок 9. Переливаємо кашку з помідорів до овочів, перемішуємо і тушкуємо протягом 30-40 хвилин. Приблизно за 10 хвилин до готовності, додаємо сіль, цукровий пісок, оцет – заважаємо.

Крок 10. Розливаємо заготовку по заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закорковуємо. Ставимо на кришки і закутуємо в плед на добу.

Крок 11. Зберігаємо в темному місці без потрапляння прямих сонячних променів. Приємного апетиту!

Заготівля з огірків для розсольнику без оцту

Заготівля з огірків для розсольнику без оцту – це суміш компонентів, необхідних для приготування смачного і поживного супчика, який полюблять всі ваші домочадці. Головний секрет полягає в тому, що для рецепта необхідно використовувати солоні огірочки.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки солоні – 2,5 кг
  • Перловка – 250 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Паста томатна – 250 гр.
  • Цибуля – 500 гр.
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. За ніч до початку процесу, крупу промиваємо і заливаємо її холодною водою для набухання.

Крок 2. Вранці озброюємося теркою з великими отворами і трьом огірки.

Крок 3. Довільно подрібнюємо цибулю з морквою. Пасеруємо на рослинній олії до м’якості і рум’яності.

Крок 4. Перекладаємо овочі в каструльку, присмачую пастою з перетертих томатів, сіллю, цукровим піском – доводимо до кипіння і варимо при частому помішуванні півгодини.

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу, заготівлю розливаємо по банках і закатуємо під машинку. Після охолодження переносимо в льох. Готуйте і отримуйте задоволення!

Розсольник «Ленінградський» з огірків на зиму

Розсольник «Ленінградський» з огірків на зиму – це справжня палочка-виручалочка для будь-якого кулінара, який не любить проводити біля плити весь свій вільний час. Маючи під рукою таку заготовку, на приготування наваристого супу у вас піде не більше 15 хвилин.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Морква – 300 гр.
  • Перловка – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція 70% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Томати обполіскуємо і розрізаємо на шматочки, кладемо в блендер.

Крок 2. Перемелюємо до консистенції пюре.

Крок 3. Перелити масу в товстостінну каструлю, доповнюємо сіллю, рослинним маслом і цукром.

Крок 4. Додаємо подрібнену цибулю з морквою.

Крок 5. Викладаємо овочі попередньо замочену крупу і перемішуємо, ставимо на конфорку.

Крок 6. Накриваємо посуд кришкою і даємо закипіти. Знімаємо кришку і тушкуємо на середньому нагріві 20-25 хвилин.

Крок 7. Відправляємо до складу огіркові кубики.

Крок 8. Повторно доводимо до кипіння й тушкуємо ще близько 10-15 хвилин. Знімаємо з плити і вмішуємо оцтову есенцію.

Крок 9. Розфасовуємо продукт по стерильним банкам, закручуємо і, перевернувши догори дном, загорнути в рушник до повного охолодження. Приємного апетиту!

Заправка для розсольнику з огірків з томатною пастою

Заправка для розсольнику з огірків з томатною пастою – це не тільки дуже смачно, але ще й корисно, так як для приготування супу ви будете використовувати виключно натуральні компоненти, велика частина з яких виростає на вашому городі і не містить жодних хімічних домішок.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Крупа перлова – 500 гр.
  • Паста томатна – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Масло олію – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, попередньо очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 2. Цибулини нарізаємо тонкими чверть кільцями, паралельно до м’якості відварюємо перловку.

Крок 3. На бурачной тертці подрібнюємо морквину.

Крок 4. Довільними скибочками невеликого розміру нарізаємо огірки.

Крок 5. У каструлі відповідного розміру розжарюємо соняшникову олію і пасеруємо цибулю близько 15 хвилин, після додаємо моркву і тушкуємо ще стільки ж. Далі, додаємо огіркову нарізку, сіль і цукор – заважаємо.

Крок 6. Тушкуємо компоненти протягом 50-60 хвилин.

Крок 7. Приблизно через годину відправляємо до овочів крупу, пасту з томатів і оцет. Гарненько перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин.

Крок 8. Розливаємо суп по стерилізованим банкам і закатуємо. Приємного апетиту!