Огірки для розсольнику на зиму – 7 рецептів заготовок з покроковими фото

Заправка для розсольнику з огірками та помідорами

Заправка для розсольнику з огірками та помідорами готується просто і швидко, а в підсумку виходить неймовірно смачною, апетитною і ароматною. Погодьтеся, що ніякі покупні овочі за своїми смаковими характеристиками не зрівняються з домашніми. Звертаємо вашу увагу, що вага вказаний в очищеному вигляді.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4 банки по 700 мл і 1 банка 500 мл

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 750 гр.
  • Цибуля – 450 гр.
  • Морква – 450 гр.
  • Перловка – 250 гр.
  • Масло соняшникове – 60 мл
  • Оцет столовий 9% – 60 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Крок 1. Тонкими скибочками нарізаємо промиті огірки, паралельно замочуємо перлову крупу в прохолодній воді.

Крок 2. Помідори надрізаємо хрест-навхрест і заливаємо окропом на 10 хвилин. Після, з легкістю знімаємо шкірку, а м’якоть перебиваємо в пюре в чаші кухонного комбайна.

Крок 3. За допомогою бурачной терки подрібнюємо моркву, дрібно нарізаємо цибулини.

Крок 4. Овочі висипаємо в каструлю відповідного розміру, доповнюємо перловкою (воду зливаємо), сіллю, водою, олією і цукровим піском.

Крок 5. Склад перемішуємо для рівномірного розподілу добавок і залишаємо в спокої на 15 хвилин.

Крок 6. Ставимо каструлю на плиту, доводимо компоненти до кипіння і, збавивши полум’я, проварюємо під кришкою близько тридцяти хвилин. В останню чергу виливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з конфорки.

Крок 7. Розливаємо суп по простерилизованным банкам і закатуємо під ключ. Приємного апетиту!