Огірки по-корейськи на зиму
Огірки по-корейськи на зиму – це дуже яскрава, насичена за смаком і в міру пікантна заготівля для домашнього або святкового столу. Апетитне частування можна просто їсти з хлібом або подавати як доповнення до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг
- Морква – 500 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Оцет 9% – 4 ст. л.
- Часник – 10 зубчиків.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування огірків по-корейськи на зиму.
Крок 2. Попередньо вимочуємо огірки в крижаній воді три години.
Крок 3. Після овочі промиваємо, зрізаємо з них хвостики.
Крок 4. Кожен плід нарізаємо четвертинками. Необхідно отримати акуратні невеликі брусочки.
Крок 5. Очищену моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Викладаємо моркву до огірків.
Крок 6. Яким зручним способом подрібнюємо часник.
Крок 7. Кладемо до овочів часник, сіль і цукор.
Крок 8. Поливаємо рослинним маслом і оцтом.
Крок 9. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх спецій.
Крок 10. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і прибираємо її на добу в холодильник.
Крок 11. Банки добре промиваємо і стерилізуємо. Кришки кип’ятимо.
Крок 12. Через добу салат виділить багато соку і буде готовий. Перемішуємо його ще раз.
Крок 13. Розкладаємо масу по стерилізованим банкам.
Крок 14. Заливаємо овочі соком, що виділився-маринадом.
Крок 15. Прикриваємо банки кришками і ставимо у велику каструлю з поленцем на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрові банки – 10 хвилин.
Крок 16. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 17. Огірки по-корейськи на зиму готові. Прибирайте на зберігання.