Оригінальна і дуже смачна заготівля виходить з огірків і томатної заливки. Закатати таким способом овочі – це відмінний спосіб урізноманітнити своє зимове меню. Спеціально для цього ми підібрали 8 рецептів.
Огірки в томатній заливці без стерилізації на зиму
У літній період тема домашніх заготовок постає особливо гостро. Всім без винятку господиням хочеться приготувати смачні і оригінальні закачування. Огірки в томатній заливці точно заслуговують вашої уваги.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти на
10 порц.
- Огірок 2.5 кг
- Помідор 2 кг
- Перець болгарський ½ кг
- Часник 2 шт.
- Олія рослинна 150 мл
- Оцет столовий 9% 80 мл
- Цукор-пісок-1 склянка
- Сіль 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити обалденние огірки в томатній заливці на зиму в банках? Для початку добре помийте овочі, перець очистіть від насіння. Прокрутіть через м’ясорубку помідори і перець.
- В овочеву масу додайте рослинне масло, сіль і цукор, перемішайте і поставте на середній вогонь.
- Доведіть овочеву масу до кипіння і варіть 10 хвилин.
- Огірки помийте і наріжте великими кубиками.
- Викладіть огірки в томатну заливку, доведіть до кипіння і продовжуйте варити ще 5 хвилин.
- Зубчики часнику пропустіть через прес і додайте в каструлю, влийте оцет, проваріть салат ще пару хвилин і знімайте з вогню.
- Розкладіть огірки в томатній заливці по стерилізованим банкам і загорніть їх кришками. Остудіть загортання і зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Салат з огірків в томатній заливці на зиму
За цим рецептом у вас вийде чудовий, соковитий салат з самого звичайного набору продуктів. Взимку він розбавить ваш раціон і внесе в нього нові фарби і нагадає про літніх днях.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Огірки – 4-5 шт.
- Помідори – 4-5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Оцет 9 % – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Огірки помийте і наріжте тонкими кружечками.
2. Помідори помийте і наріжте дрібними кубиками. Перекладіть помідори в каструлю, поставте на вогонь і варіть 5-7 хвилин, поки вони не перетворяться на пюре.
3. Потім томатну масу протріть через сито.
4. Томатний сік перекладіть в каструлю, додайте нарізані огірки, сіль і подрібнений часник.Влийте оцет і всипте цукор.Перемішайте.
5. Варіть салат на повільному вогні 10 хвилин після кипіння. Перекладіть салат в стерилізовані банки.
6. Стерилізуйте банки з салатом в киплячій воді протягом 15 хвилин, потім загорніть металевими кришками. Після того, як банки з салатом повністю охолонуть, перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Огірки в томатній заливці з часником
Огірки в томатній заливці виходять смачними і хрусткими, часник надає легку пікантність. Закуска має оригінальний вигляд і розлітається зі столу дуже швидко.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Помідори – 2,5 кг
- Огірки – 5 кг
- Цукор – 250 гр.
- Часник – 250 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет 9 % – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
1. Помідори опустити на кілька хвилин в окріп, зніміть шкірку і овочі подрібніть блендером. Томатне пюре поставте на вогонь і варіть 10 хвилин після закипання.
2. Огірки помийте і наріжте четвертинками. Перекладіть огірки в каструлю з томатною масою, додайте сіль, цукор, рослинне масло і варіть 20 хвилин після закипання.
3. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці.
4. Додайте часник і оцет в каструлю, перемішайте і зніміть з вогню.
5. Розкладіть огірки в томатній заливці по стерилізованим банкам і відразу загорніть їх кришками. Зберігайте цю чудову закуску для зберігання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити огірки в томатному соку на зиму?
Огірки і помідори – найпопулярніше поєднання в салатах, які зазвичай присутні на наших столах. Так чому ж не перенести це поєднання в заготовки на зиму. Пропонуємо вам спробувати чудову закуску з огірків в томатному соку.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Огірки – 2,5 кг
- Помідори – 1 кг
- Часник – 100 гр.
- Масло рослинне – 125 мл
- Оцет 6 % – 3 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи, опустіть їх на 5-7 хвилин в окріп. Потім починаючи від надрізів зніміть шкірку.
2. Помідори подрібніть в блендері.
3. В томатну масу додайте сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте.
4. Перелийте сік в каструлю з товстим дном, доведіть його до кипіння і варіть 5 хвилин.
5. Огірки помийте і наріжте тонкими кружечками. Викладіть їх у томатний сік, перемішайте і варіть 10-12 хвилин. Далі додайте подрібнений часник і оцет, продовжуйте варити ще 3-4 хвилини після кипіння.
6. Розкладіть салат по стерилізованим банкам, закупорьте їх кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Огірки, нарізані кружечками в томатній пасті на зиму
Хрусткі кружечки огірків в томатній заливці користуються величезним успіхом. Їх пікантний смак прекрасно поєднується з багатьма м’ясними стравами.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5 кг
- Паста томатна – 250 мл
- Вода – 1 л
- Оцет столовий – 100 мл
- Цукор – 175 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Перець горошком – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
Процес приготування:
1. Огірки помийте і наріжте кружечками.
2. Для маринаду змішайте томатну пасту, воду, цукор, сіль, оцет, додайте лавровий лист і перець горошком. Поставте маринад на вогонь, доведіть його до кипіння і варіть 5 хвилин.
3. В стерилізовані банки розкладіть кружечки огірків.
4. Банки з огірками залийте томатною заливкою. На дно каструлі покладіть рушник, помістіть в неї банки з салатом, вейте воду і стерилізують заготовки 15 хвилин в киплячій воді.
5. Після стерилізації загорніть банки кришками і повністю остудіть. Зберігайте закачування з огірків в томатній заливці в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Хрусткі огірки з кетчупом чилі в літрових банках
Зараз вже нікого не здивуєш звичайними маринованими огірками тому в хід йдуть дуже різноманітні рецепти. Ось прекрасний варіант хрумких огірків гострої томатної заливки.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- Кетчуп чилі – 8 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Оцет 9 % – 1 склянка
- Вода – 7 ст.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець запашний горошком – 20 шт.
- Перець чорний горошком – 20 шт.
- Гострий перець – 4 шт.
- Часник – 12 зуб.
- Листя смородини – 4 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
Процес приготування:
1. Огірки та зелень вимити. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
2. У каструлю влийте воду, додайте кетчуп, сіль, цукор і оцет. Маринад доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
3. В стерилізовані банки викладіть листя вишні і смородини, стручки гострого перцю, перець горошком і зубчики часнику. Потім викладіть огірки.
4. Томатним маринадом залийте огірки в банках.
5. Банки з огірками прикрийте кришками і стерилізуйте їх в окропі протягом 15 хвилин. Потім щільно закрийте кришки і повністю остудіть закачування. Зберігайте огірки гострої томатної заливки в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Огірки з томатним соусом і аджикою на зиму
Огірки з томатним соусом – швидке рішення закуски для обіднього столу в холодну пору, коли не завжди є свіжі овочі. Страва готується просто і має оригінальний і яскравий смак.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Аджика – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Часник – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Оцет столовий 6 % – 30 мл
Процес приготування:
1. Огірки помийте і наріжте тонкими кружечками.
2. Щільно утрамбуйте огірки в стерилізовані банки. Додайте зубчики часнику.
3. Двічі залийте огірки окропом і витримайте під кришкою 10 хвилин.
4. Другу воду злити в каструлю, додайте цукор, сіль, аджику, зерна коріандру, запашний перець і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини. В кінці влийте оцет і зніміть каструлю з вогню.
5. Наповніть банки з огірками томатною заливкою і герметично закрийте кришками.
6. Остудіть закачування під пледом і потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Огірки в томатній заливці з гірчицею в банках
Для такої заготовки можна використовувати готову томатну пасту або свіжі помідори. Обидва варіанти виходять дуже смачними і пікантними, а скибочки огірків залишаються щільними і хрусткими.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Кріп – 50 гр.
- Часник – 6-8 зуб.
- Насіння гірчиці – 10 гр.
- Паста томатна – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Цукор – 200 гр.
- Оцет 9 % – 200 мл
Процес приготування:
1. Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.
2. Кріп вимити, часник очистіть від лушпиння.
3. У кожну банку покладіть однакову кількість кропу, часнику, насіння гірчиці і по одному лавровому листу.
4. Огірки помийте, наріжте четвертинками і розкладіть по банках.
5. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, викладіть томатну пасту, перемішайте. поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, влийте оцет. Маринад готовий.
6. Гарячу томатну заливку влийте в банки, прикрийте їх кришками. Заготовки стерилізуйте в киплячій воді протягом 10-15 хвилин.
7. Після стерилізації щільно закрийте банки кришками, повністю остудіть, укривши ковдрою, і поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!