Огірки з червоною смородиною на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Замариновані огірки разом з червоною смородиною виграють не тільки за рахунок ефектного зовнішнього вигляду, але і за рахунок своєї користі. Адже червона смородина є прекрасним консервантом, який здатний замінити оцет, додати маринаду кислинку і приємний рожевий відтінок.

Мариновані огірки з червоною смородиною на зиму

Класичний рецепт маринування огірків, який виходить завжди і у всіх. Для цього Вам необхідно дотримуватися послідовності та пропорції.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Огірок 500 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль ½ ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Листя чорної смородини 3 шт.
  • Смородина червона 150 гр.
  • Вода 250 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною на зиму? Свіжі огірки замочуємо у воді на кілька годин, щоб повністю відмити весь бруд і пісок.
  2. Потім обов’язково стерилізуємо банки зручним для вас способом, не забуваючи і про стерилізацію кришок.
  3. На дно літрової банки викладаємо підготовлені листки смородини.
  4. Слідом за листям укладаємо промиті огірки, щільно притискаючи один до одного. І на цьому ж етапі додаємо перець горошок з лавровим листом і часником.
  5. Зверху викладаємо червону смородину разом з гілочками, і весь вміст заливаємо крутим окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо в такому вигляді приблизно на протязі 15-20 хвилин.
  6. За цей час зливаємо воду з банки, додаємо цукровий пісок, сіль і яблучний оцет. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння на невеликому вогні.
  7. Готовим маринадом наповнюємо банку і закатуємо простерилізованій кришкою.

Бажаємо приємного апетиту!

Огірки з червоною смородиною без стерилізації в 3-х літровій банці

Відразу багато, смачно і все це в одній банці. Огірки виходять хрусткими, а смородина цілісною. Приготуйте і точно не пошкодуєте!

Час приготування:90 хв

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій -15.

Склад:

  • Огірок – 1,6 кг
  • Смородина червона – 200 гр.
  • Базилік – 3 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Лист смородини – 5 шт.
  • Парасольку кропу – 3 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
  • перець Запашний горошком – 5 шт.

Процес приготування:

1. Спочатку замочуємо зібрані огірки протягом 3-4 годин.

2. Потім плоди знову промиваємо і зрізаємо у них кінчики. Смородину також промиваємо разом з гілочками, намагаючись не деформувати ягоду.

3. У банку викладаємо промиті листя смородини, базилік, часник і парасольки кропу.

4. І тільки після того, як дно укладено, переходимо до основних інгредієнтів. Довільно викладаємо огірки і червону смородину, чергуючи шари.

5. В заповнену вщерть банку заливаємо крутий окріп і накриваємо кришкою. У такому вигляді огірки повинні простояти щонайменше 5-10 хвилин.

6. Як тільки вода змінила забарвлення на рожевий колір, зливаємо її в каструлю і ставимо на маленький вогонь.

7. У теплу воду додаємо запашний перець, сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо. Кип’ятимо вміст на протязі декількох хвилин до повного розчинення цукру.В кінці вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.

8. Готовим маринадом заливаємо огірки, закатуємо банку і перевертаємо її догори дном. Перевернуту банку, накриваємо кришкою і залишаємо остигати до кімнатної температури.

9. На цьому процес приготування завершено. Огірочки можна діставати хоч на наступну добу.

Бажаємо приємного апетиту!

Огірки з червоною смородиною без оцту на зиму

Якщо ви віддаєте перевагу обходитися без додавання консервантів, той цей рецепт точно для вас. Мінімум інгредієнтів і досконалий результат, який буде радувати вас і ваших близьких протягом зими.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій -10.

Склад:

  • Огірок – 2000 гр.
  • Смородина червона – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Перець горошок – 5 шт.
  • Лист смородини – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 50 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Огірки добре промиваємо і зрізаємо хвостики. Червону смородину разом з гілочками також промиваємо й обсушуємо.

2. На дно підготовленої банки опускаємо лист смородини, зубчик часнику, перець і будь-які спеції на ваш смак.

3. Коли всі інгредієнти готові, починаємо збирати вміст разом. У банку викладаємо спочатку огірки, щільно притискаючи один до одного, а поверх огірків викладаємо гілочки червоної смородини, заповнюючи проміжки. І так продовжуємо чергувати, укладаючи то огірки, то ягоди.

4. А поки перейдемо до приготування маринаду. У літр підігрітої води додаємо сіль з цукровим піском і доводимо вміст до кипіння.

5. У наповнені банки доверху вливаємо гарячий маринад.

6. Відразу ж накриваємо банки кришками і відправляємо стерилізуватися звичним для вас способом. Ми будемо використовувати каструлю.

7. Простерилізовані банки і закатуємо залишаємо в перевернутому положенні до повного охолодження.

Бажаємо приємного апетиту!

Огірки з червоною смородиною і лимонною кислотою

Для тих, хто віддає перевагу більш кислим страв, рекомендуємо зупинитися на даному рецепті. Лимонна кислота не тільки замінює оцет, але і надає розсолу ледь вловиму кислинку.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій -8.

Склад:

  • Огірок – 1 кг
  • Смородина червона – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист смородини – 3-4 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Вода – 3 склянки

Процес приготування:

1. Огірки дуже ретельно промиваємо, щоб на шкірці не залишалося ніякого бруду.

2. На дно промитої з содою банки опускаємо парасольку кропу, листя смородини, запашний перець.

3. У просушених огірків зрізаємо кінчики з обох сторін.

4. І починаємо заповнювати банку. Спочатку викладаємо огірки.

5. У проміжки закладаємо червону смородину разом з гілочками.

6. Коли банку наповнена до країв, заливаємо вміст окропом і залишаємо на 10-15 хвилин.

7. Через це час зливаємо в каструлю воду і переходимо до приготування маринаду. В цю ж воду додаємо сіль, цукор і розчиняємо лимонну кислоту. Доводимо вміст до стану кипіння.

8. І після розливаємо готовий маринад по банках.

9. На цьому процес приготування огірків завершений. Залишається накрити підготовленими кришками і залишити остигати до кімнатної температури.

Бажаємо приємного апетиту!

Як заготовити огірки зі смородиною і базиліком на зиму?

Листя базиліка поєднують в собі злегка гіркуватий смак і солодкуватий присмак, що особливо приваблює гурманів. А безліч різноманітних листя в основі додадуть маринованими огірками неповторний аромат.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій -10.

Склад:

  • Огірок – 1000 гр.
  • Смородина червона – 150-180 гр.
  • Базилік – 3 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Лист смородини – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лист хрону – 1/3 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • вишневий Лист – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Перш ніж приступити до закочування огірків, замочуємо їх у холодній воді приблизно на 5-6 годин. По закінченні цього часу знову вимиваємо і зрізаємо кінчики.

2. У підготовлені для закаток банки викладаємо лист хрону, вишні, смородини і базиліка. Слідом за ними опускаємо червону смородину без гілочок і огірки.

3. Заповнюємо банку до самих країв і в завершенні додаємо часник із запашним перцем, листом хрону і кропом.

4. Плавно переходимо до приготування розсолу. Для цього з’єднуємо воду, сіль, цукор і доводимо до стану кипіння. Заливаємо розсіл в банки і прикриваємо їх кришками.

5. Наповнені банки стерилізуємо протягом 5-10 хвилин. Для цього на дно каструлі з водою укладаємо бавовняну рушник. Після цього виймаємо їх з каструлі і закатуємо кришкою. Залишаємо в перевернутому положенні під ковдрою приблизно на одну ніч.

6. На цьому процес приготування завершено. Такі огірки точно можуть простояти протягом декількох місяців.

Бажаємо приємного апетиту!