Замариновані огірки разом з червоною смородиною виграють не тільки за рахунок ефектного зовнішнього вигляду, але і за рахунок своєї користі. Адже червона смородина є прекрасним консервантом, який здатний замінити оцет, додати маринаду кислинку і приємний рожевий відтінок.
Мариновані огірки з червоною смородиною на зиму
Класичний рецепт маринування огірків, який виходить завжди і у всіх. Для цього Вам необхідно дотримуватися послідовності та пропорції.
Інгредієнти на
6 порц.
- Огірок 500 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль ½ ст. л.
- Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Листя чорної смородини 3 шт.
- Смородина червона 150 гр.
- Вода 250 мл
Процес приготування:
- Як заготовити хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною на зиму? Свіжі огірки замочуємо у воді на кілька годин, щоб повністю відмити весь бруд і пісок.
- Потім обов’язково стерилізуємо банки зручним для вас способом, не забуваючи і про стерилізацію кришок.
- На дно літрової банки викладаємо підготовлені листки смородини.
- Слідом за листям укладаємо промиті огірки, щільно притискаючи один до одного. І на цьому ж етапі додаємо перець горошок з лавровим листом і часником.
- Зверху викладаємо червону смородину разом з гілочками, і весь вміст заливаємо крутим окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо в такому вигляді приблизно на протязі 15-20 хвилин.
- За цей час зливаємо воду з банки, додаємо цукровий пісок, сіль і яблучний оцет. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння на невеликому вогні.
- Готовим маринадом наповнюємо банку і закатуємо простерилізованій кришкою.
Бажаємо приємного апетиту!
Огірки з червоною смородиною без стерилізації в 3-х літровій банці
Відразу багато, смачно і все це в одній банці. Огірки виходять хрусткими, а смородина цілісною. Приготуйте і точно не пошкодуєте!
Час приготування:90 хв
Час приготування: 15-20 хв.
Порцій -15.
Склад:
- Огірок – 1,6 кг
- Смородина червона – 200 гр.
- Базилік – 3 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Лист смородини – 5 шт.
- Парасольку кропу – 3 шт.
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.
- перець Запашний горошком – 5 шт.
Процес приготування:
1. Спочатку замочуємо зібрані огірки протягом 3-4 годин.
2. Потім плоди знову промиваємо і зрізаємо у них кінчики. Смородину також промиваємо разом з гілочками, намагаючись не деформувати ягоду.
3. У банку викладаємо промиті листя смородини, базилік, часник і парасольки кропу.
4. І тільки після того, як дно укладено, переходимо до основних інгредієнтів. Довільно викладаємо огірки і червону смородину, чергуючи шари.
5. В заповнену вщерть банку заливаємо крутий окріп і накриваємо кришкою. У такому вигляді огірки повинні простояти щонайменше 5-10 хвилин.
6. Як тільки вода змінила забарвлення на рожевий колір, зливаємо її в каструлю і ставимо на маленький вогонь.
7. У теплу воду додаємо запашний перець, сіль, цукровий пісок і добре перемішуємо. Кип’ятимо вміст на протязі декількох хвилин до повного розчинення цукру.В кінці вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
8. Готовим маринадом заливаємо огірки, закатуємо банку і перевертаємо її догори дном. Перевернуту банку, накриваємо кришкою і залишаємо остигати до кімнатної температури.
9. На цьому процес приготування завершено. Огірочки можна діставати хоч на наступну добу.
Бажаємо приємного апетиту!
Огірки з червоною смородиною без оцту на зиму
Якщо ви віддаєте перевагу обходитися без додавання консервантів, той цей рецепт точно для вас. Мінімум інгредієнтів і досконалий результат, який буде радувати вас і ваших близьких протягом зими.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій -10.
Склад:
- Огірок – 2000 гр.
- Смородина червона – 2 склянки
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Перець горошок – 5 шт.
- Лист смородини – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 50 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Огірки добре промиваємо і зрізаємо хвостики. Червону смородину разом з гілочками також промиваємо й обсушуємо.
2. На дно підготовленої банки опускаємо лист смородини, зубчик часнику, перець і будь-які спеції на ваш смак.
3. Коли всі інгредієнти готові, починаємо збирати вміст разом. У банку викладаємо спочатку огірки, щільно притискаючи один до одного, а поверх огірків викладаємо гілочки червоної смородини, заповнюючи проміжки. І так продовжуємо чергувати, укладаючи то огірки, то ягоди.
4. А поки перейдемо до приготування маринаду. У літр підігрітої води додаємо сіль з цукровим піском і доводимо вміст до кипіння.
5. У наповнені банки доверху вливаємо гарячий маринад.
6. Відразу ж накриваємо банки кришками і відправляємо стерилізуватися звичним для вас способом. Ми будемо використовувати каструлю.
7. Простерилізовані банки і закатуємо залишаємо в перевернутому положенні до повного охолодження.
Бажаємо приємного апетиту!
Огірки з червоною смородиною і лимонною кислотою
Для тих, хто віддає перевагу більш кислим страв, рекомендуємо зупинитися на даному рецепті. Лимонна кислота не тільки замінює оцет, але і надає розсолу ледь вловиму кислинку.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій -8.
Склад:
- Огірок – 1 кг
- Смородина червона – 150 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лист смородини – 3-4 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Вода – 3 склянки
Процес приготування:
1. Огірки дуже ретельно промиваємо, щоб на шкірці не залишалося ніякого бруду.
2. На дно промитої з содою банки опускаємо парасольку кропу, листя смородини, запашний перець.
3. У просушених огірків зрізаємо кінчики з обох сторін.
4. І починаємо заповнювати банку. Спочатку викладаємо огірки.
5. У проміжки закладаємо червону смородину разом з гілочками.
6. Коли банку наповнена до країв, заливаємо вміст окропом і залишаємо на 10-15 хвилин.
7. Через це час зливаємо в каструлю воду і переходимо до приготування маринаду. В цю ж воду додаємо сіль, цукор і розчиняємо лимонну кислоту. Доводимо вміст до стану кипіння.
8. І після розливаємо готовий маринад по банках.
9. На цьому процес приготування огірків завершений. Залишається накрити підготовленими кришками і залишити остигати до кімнатної температури.
Бажаємо приємного апетиту!
Як заготовити огірки зі смородиною і базиліком на зиму?
Листя базиліка поєднують в собі злегка гіркуватий смак і солодкуватий присмак, що особливо приваблює гурманів. А безліч різноманітних листя в основі додадуть маринованими огірками неповторний аромат.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15-20 хв.
Порцій -10.
Склад:
- Огірок – 1000 гр.
- Смородина червона – 150-180 гр.
- Базилік – 3 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Лист смородини – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Лист хрону – 1/3 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- вишневий Лист – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Перш ніж приступити до закочування огірків, замочуємо їх у холодній воді приблизно на 5-6 годин. По закінченні цього часу знову вимиваємо і зрізаємо кінчики.
2. У підготовлені для закаток банки викладаємо лист хрону, вишні, смородини і базиліка. Слідом за ними опускаємо червону смородину без гілочок і огірки.
3. Заповнюємо банку до самих країв і в завершенні додаємо часник із запашним перцем, листом хрону і кропом.
4. Плавно переходимо до приготування розсолу. Для цього з’єднуємо воду, сіль, цукор і доводимо до стану кипіння. Заливаємо розсіл в банки і прикриваємо їх кришками.
5. Наповнені банки стерилізуємо протягом 5-10 хвилин. Для цього на дно каструлі з водою укладаємо бавовняну рушник. Після цього виймаємо їх з каструлі і закатуємо кришкою. Залишаємо в перевернутому положенні під ковдрою приблизно на одну ніч.
6. На цьому процес приготування завершено. Такі огірки точно можуть простояти протягом декількох місяців.
Бажаємо приємного апетиту!