Якщо у вас вдався сезон огірків, не поспішайте їх просто з’їдати. Ми склали для Вас добірку всіх можливих поєднань загорнених огірків з томатною пастою, в кожному з яких буде своя родзинка. Вибравши будь-який рецепт приготування на свій смак, ви залишитеся задоволеними.
Огірки з томатною пастою в літрових банках без стерилізації
Такі хрусткі огірочки в томатному соусі ніколи не будуть зайвими як під час буденного, так і святкового обіду. Особливо цікаво заграє маринад з додаванням пряних меленої кориці.
Інгредієнти на
8 порц.
- Огірок 800 гр.
- Листя хрону 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Кріп 1 парасолька.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Для маринаду:
- Томатна паста 300 мл
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Кориця 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити обалденние огірки з томатною пастою на зиму в банках? Огірки промиваємо і потім замочуємо в чистій холодній воді протягом 2-3 годин.
- Перш ніж нарізати цибулину кільцями, знімаємо з неї плівку.
- У промиту з содою банку викладаємо огірки, цибуля, перець, лист хрону, часник, кріп, лавровий лист і заливаємо окропом.
- Поки огірки настоюються, приготуємо маринад. В томатну пасту вмішуємо цукровий пісок, сіль і корицю. Усе ретельно розмішуємо і кип’ятимо на маленькому вогні до повного розчинення кристалів солі і цукру. В кінці додаємо оцет і вимикаємо вогонь.
- Приблизно через 10-15 хвилин зливаємо воду з банки і замість неї заливаємо готовий маринад на основі пасти.
- Огірки закатуємо будь кришкою, остуджуємо і переміщаємо в місце для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!
Огірки нарізані кружечками в томатній пасті на зиму
Як вам відомо, зовнішній вигляд страви грає не останню роль. А акуратно нарізані огірки в томатній пасті відмінно доповнять ваш улюблений гарнір і подарують море приємних слів від ваших близьких.
Час готування: 60 хв
Час приготування:7 хв
Порцій – 6-8.
Склад:
- Огірки – 2,5 кг
- Паста томатна – 800 мл
- Вода – 1 л
- Часник – 2-3 зуб.
- Оцет столовий (9 %) – 100 мл
- Цукор-пісок – 4-5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 3-4 зуб.
Процес приготування:
1. Всі огірки добре промиваємо, замочуємо в холодній воді приблизно на одну годину, щоб повністю позбавити від піску і бруду.
2. Замочені огірки просушуємо і разом з шкіркою нарізаємо на кружечки невеликої товщини.
3. Раніше простерилизованную банку опускаємо огірки, також перець горошком і нарізаний часник.
4. Для маринаду доводимо до кипіння воду і додаємо томатну пасту, оцет і сіль з цукровим піском. Все добре перемішуємо і відправляємо нудитися на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.
5. Гарячим маринадом заливаємо огірки, закатуємо кришкою і в перевернутому вигляді залишаємо остигати. Після чого банки відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Бажаємо приємного апетиту!
Обалденние огірки з томатною пастою і часником
Не дивлячись на наявність часнику, томатний соус виходить в міру гострим з дійсно приємним часниковим ароматом, який гармонує з усіма компонентами, не перебиваючи їх.
Час готування: 4 ч.
Час приготування:20-30 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 3-4 шт.
- Оцет столовий (9 %) – 30-35 мл
Для маринаду:
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Томати – 500 гр.
Процес приготування:
1. Огірки отмачиваем у великій кількості води, щоб змити весь пісок з брудом. Міняємо воду два рази протягом години.
2. Після цього в промиті з содою банки викладаємо огірки. В інгредієнтах вказані пропорції для однієї літрової банки. Потім додаємо лавровий лист, часник і запашний перець.
3. Ближче до країв викладаємо дрібно решту дрібно нарізані скибочки огірків.
4. Крутим окропом поступово заливаємо огірки, щоб банки не лопалися в процесі. І залишаємо їх у такому вигляді зігріватися протягом п’яти хвилин.
5. Одночасно заливаємо крутим окропом кришки, таким чином простерилизуем їх. І через п’ять хвилин зливаємо воду з огірків в загальну каструлю.
6. Потім заливаємо огірки вторинним окропом і прикриваємо підготовленими кришками. Не чіпаємо банки з огірками протягом 15 хвилин.
7. А поки перейдемо до приготування маринаду. Для цього беремо м’ясисті помідори і добре промиваємо під проточною водою.
8. Потім нарізаємо на невеликі часточки і пропускаємо через м’ясорубку, перетворюючи їх в густу пасту томатну.
9. Томатну пасту перекладаємо в каструлю і з’єднуємо з сіллю і цукровим піском. Все добре перемішуємо.
10. Каструлю з маринадом відправляємо нагріватися на невеликому вогні доводимо до кипіння і продовжуємо варити протягом 3-5 хвилин.
11. Паралельно з цим зливаємо воду з банок і відразу ж вливаємо оцет. Потім щедро викладаємо маринад на основі томатної пасти і закатуємо огірки простерилизованными кришками.
12. Перевіряємо герметичність банок і перевертаємо їх догори дном. У такому вигляді залишаємо остигати протягом 2-3 годин, і після цього переносимо в темне прохолодне місце, призначене для тривалого зберігання.
13. У будь-який час діставайте такі заготовки і радуйте своїх друзів.
Бажаємо приємного апетиту!
Салат з огірків з томатною пастою і цибулею на зиму
Один з найпростіших рецептів приготування загорнених огірків дуже швидко перетворюється з додаванням кілець цибулі, які насичують томатну пасту ароматом, що додають огіркам нотку пікантності, а страви завершеності.
Час готування: 12 год.
Час приготування:10 хв.
Порцій – 20-25.
Склад:
- Огірки – 4000 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 80-100 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Оцет столовий (9 %) – 100 мл
- томатна Паста – 50 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
Процес приготування:
1. Для більшої соковитості замочуємо огірки протягом 10-12 годин. Потім ще раз їх промиваємо і відрізаємо хвостики.
2. Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями.
3. Підготовлені огірки і цибулину опускаємо в літрову банку, також додаємо запашний перець і лавровий лист.
4. Далі в необхідній кількості окропу розчиняємо сіль, цукровий пісок і томатну пасту. У завершенні вливаємо столовий оцет, перемішуємо і кип’ятимо протягом п’яти хвилин.
5. Маринад в гарячому вигляді розливаємо по банках з огірками і накриваємо простерилизованными кришками. Після охолодження до кімнатної температури переносимо у прохолодне і темне місце, де не буде попадання прямого сонячного світла.
Бажаємо приємного апетиту!
Гострий салат з огірків з томатною пастою на зиму
А для любителів погостріше завжди знайдеться щось своє. Дуже до речі буде включити до складу томатну пасту з перцем чилі, і страва миттєво перетвориться, подарує вам масу нових смакових відчуттів. Такий овочевий салат можна подавати з гарніром, так і самостійно, щоб не перебити смак.
Час приготування: 90 хв
Час приготування:40 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Огірки – 3000 гр.
- Масло рослинне – 250 мл
- Цукор-пісок – 180-200 гр.
- Сіль – 1-1,5 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 30-35 мл
- Паста томатна – 250 гр.
- Кетчуп чилі – 250 гр.
- Часник – 10-12 зуб.
- Вода – 125 мл
Процес приготування:
1. У каструлю одночасно заливаємо воду з оцтом, додаємо цукор і рослинне масло і сіль. Все добре перемішуємо, прагнучи домогтися максимальної однорідності.
2. Потім додаємо просту томатну пасту і гострий кетчуп з перцем чилі, знову все розмішуємо. На цьому підготовка маринаду завершена.
3. Огірки добре промиваємо, просушуємо і довільно нарізаємо на дрібні часточки. Потім відразу ж опускаємо їх у каструлю з томатною пастою і ставимо на невеликий вогонь. Варимо спочатку на великому вогні, поступово зменшуючи його і варимо під закритою кришкою 25-30 хвилин.
4. В цей час очищаємо зубчики часнику і пропускаємо через прес, щоб часник міг рівномірно розподілитися по всьому об’єму.
5. У каструлю з киплячими огірками додаємо часник, добре перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин, обов’язково під закритою кришкою.
6. Наповнюємо підготовлені банки огірками разом з рідиною.
7. Закручуємо банки кришкою і перевертаємо догори дном, залишаючи остигати до кімнатної температури. Після чого переставляємо в місце для зберігання закаток.
8. Приступати до дегустації можна на наступну добу, доповнивши будь гарнір таким салатом.
Бажаємо приємного апетиту!
Неймовірно смачний рецепт огірків з томатною пастою і гірчицею
Наскрізь просочені пікантним гірчично-томатним маринадом огірки мають одночасно гострий і солодкуватий смак, залишаються хрусткими, що неодмінно дозволяє задовольнити смаки всіх ваших гостей.
Час готування: 60 хв
Час приготування:30 хв.
Порцій – 20-30.
Склад:
- Огірки – 2 кг
- Оцет столовий (9 %) – 150 мл
- Цукор-пісок – 170-200 гр.
- Гірчиця суха – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Паста томатна – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Вода – 5 ст.
Процес приготування:
1. З даної кількості інгредієнтів у нас вийде чотири літрові банки. А поки першим ділом стерилізуємо банки. Можна використовувати як духовку, так і мікрохвильовку.
2. Огірки ретельно промиваємо, зрізаємо краєчки і просушуємо.
3. На дно підготовлених банок опускаємо промитий кріп і переходимо до приготування маринаду. З’єднуємо воду, томатну пасту з гірчицею, оцтом і сипучими інгредієнтами. Все добре перемішуємо і нагріваємо на невеликому вогні.
4. У банки слідом за кропом викладаємо огірки як можна щільніше один до одного і заливаємо окропом. Через 5-10 хвилин окріп зливаємо і заливаємо готовий маринад.
5. Банки закриваємо кришкою і залишаємо остигати в перевернутому вигляді. Після чого перекладаємо в місце для зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!