Окрошка – популярне домашнє блюдо для спекотної погоди. Частування зазвичай готують з сезонними овочами, ароматною зеленню, ковбасою і м’ясом. Яскравий продукт має висвітлюють ефектом і подається в холодному вигляді. Оцініть підбірку з 10 покрокових рецептів на квасі для вашого сімейного обіду.
Класичний рецепт окрошки на квасі з ковбасою
Домашня окрошка на квасі за класичним рецептом – це просте і смачне блюдо для сімейного столу. Особливо актуально страву подавати в жарку погоду. Оцініть цікаву кулінарну ідею.
Інгредієнти на
6 порц.
- Квас 1.5 л.
- Сметана за смаком
- Картопля 4 шт.
- Яйце куряче 6 шт.
- Огірок-3 шт.
- Редис 10 шт.
- Варена ковбаса 400 гр.
- Кріп 1 пучок
- Цибуля зелена 1 пучок
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати класичну окрошку на квасі з ковбасою? Промиваємо зелений лук і кріп. Дрібно подрібнюємо їх ножем.
- На невеликі шматочки розбираємо огірки.
- Дрібно нарізаємо і редис.
- Відварюємо і остуджуємо картоплю. Також ділимо її на невеликі кубики.
- Ріжемо варену ковбасу.
- Відварені яйця остуджуємо і подрібнюємо.
- Занурюємо всі інгредієнти в загальну миску. Солимо їх і розмішуємо.
- Ділимо заготовку на порції і за смаком доповнюємо сметаною.
- Вливаємо охолоджений квас.
- Акуратно вимішуємо класичну окрошку і подаємо до столу!
Ситна окрошка на квасі і майонезі
Яскравий варіант приготування домашньої окрошки – на квасі і майонезі. Страва порадує цікавим смаком, ароматом і поживними властивостями. Подавайте до сімейного обіду разом з чорним хлібом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Квас – 1,5 л
- Майонез – 1 ст.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірок свіжий – 3 шт.
- Редис – 6 шт.
- Ковбаса варена – 250 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відварюємо картоплю, охолодити його і ріжемо на невеликі кубики.
2. Далі подрібнюємо відварені яйця.
3. Нарізаємо варену ковбасу.
4. Дрібно розбираємо заздалегідь промиті огірки.
5. Подрібнюємо свіжу зелень. Можна використовувати лук і кріп.
6. Всі інгредієнти відправляємо в загальну миску. Сюди ж відправляємо і нарізаний редис.
7. Солимо заготівлю і доповнюємо майонезом.
8. Далі вливаємо охолоджений квас, акуратно розмішуємо блюдо і ставимо на стіл. Готово!
Окрошка на квасі і сметані в домашніх умовах
Поживну окрошку для домашнього обіду можна приготувати на кефірі і сметані. Страва порадує цікавим смаком і приємним ароматом. Оцініть простий кулінарний рецепт, з яким справляться навіть новачки.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Квас – 2 л
- Сметана – 100 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Яйце – 6 шт.
- Огірок – 4 шт.
- Редис – 12 шт.
- Ковбаса варена – 400 гр.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. До готовності відварюємо курячі яйця і даємо їм охолонути.
2. Також чинимо і з картоплею.
3. Охолоджені яйця очищаємо і дрібно подрібнюємо.
4. Невеликими кубиками дрібно нарізаємо картоплю.
5. Розбираємо варену ковбасу.
6. Далі ріжемо свіжі огірки.
7. Подрібнюємо ножем редиску.
8. Зелену цибулю дрібно рубаємо.
9. Після приступаємо і до кропу.
10. Всі продукти з’єднуємо в загальній посуді, солимо їх і обережно перемішуємо.
11. Розкладаємо заготовку по порційних тарілках і доповнюємо їх сметаною.
12. Заливаємо продукт охолодженим квасом.
13. Розмішуємо апетитну окрошку і подаємо до столу. Готово!
Як приготувати смачну окрошку на квасі та кефірі?
Смачну домашню можна приготувати окрошку на квасі та кефірі. Простий у виконанні продукт порадує свіжим ароматом і поживними властивостями. Подавайте до обіду.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Квас – 4 склянки
- Кефір -2 ст.
- Картопля – 7 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Огірок – 4 шт.
- Редис – 5 шт.
- Ковбаса варена – 400 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх і нарізаємо невеликими кубиками.
2. Також відварюємо картоплю і даємо йому охолонути.
3. Далі обробляємо огірки і редис. Овочі можна натерти на тертці або дрібно порізати.
4. Кубиками нарізаємо варену ковбасу.
5. Подрібнюємо заздалегідь промитий зелений лук.
6. Всі продукти занурюємо в загальну каструлю.
7. Слідом додаємо картоплю. Його можна подрібнити ножем або за допомогою яйцерізки.
8. Солимо всі інгредієнти і акуратно вимішуємо.
9. Розкладаємо заготовку по порційних тарілках.
10. Заливаємо блюдо охолодженим квасом і кефіром. Можна пробувати!
Пісна окрошка на квасі без ковбаси
Апетитну окрошку на квасі можна приготувати без додавання м’яса чи ковбаси. Такий пісний рецепт оцінять вегетаріанці і вегани. Беріть на замітку просту і смачну ідею.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Квас – 4 склянки
- Картопля – 4 шт.
- Огірок свіжий – 4 шт.
- Редис – 6 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відварюємо картоплю, даємо йому повністю охолонути. Потім очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо.
2. Промиті огірки розбираємо дрібними кубиками або брусочками.
3. Очищаємо від забруднень редиску і також ріжемо ножем її, як і інші продукти. Щоб овоч краще відчувався в страві, обробляємо його не дуже дрібно.
4. Подрібнюємо зелень за смаком. Можна вибрати зелену цибулю, кріп і петрушку. Вони додадуть яскравий аромат.
5. З’єднуємо всі інгредієнти в загальній посуді, солимо їх, розмішуємо і поливаємо заздалегідь охолодженим квасом. Пісна окрошка готова, можна подавати до столу!
Річна окрошка на квасі з ковбасою і редискою
Популярний варіант приготування домашньої окрошки на квасі – з додавання ковбаси і хрусткі редиски. Порадуйте рідних ароматним і охолоджуючим стравою, що підходить для обіду.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Квас – 2 склянки
- Сметана – 100 гр.
- Ковбаса варена – 140 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Огірок – 0,5 шт.
- Редис – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо заздалегідь промиту зелень і кладемо її в глибоку посуд. Посипаємо сіллю.
2. Вимішуємо продукт до виділення соку.
3. Дрібними кубиками нарізаємо редис і викладаємо його до зелені.
4. В окремому посуді збиваємо куряче яйце.
5. Далі суміш відправляємо в мікрохвильову піч на одну хвилину до отримання ніжного омлету.
6. Розминаємо заготівлю руками і кладемо її в загальну миску. Сюди ж додаємо кубики огірка.
7. Кубиками розбираємо варену ковбасу. Приєднуємо її до решти продуктів.
8. Поливаємо всі продукти сметаною.
9. Далі заливаємо охолодженим квасом.
10. Акуратно розмішуємо окрошку і подаємо до столу. Можна пробувати!
Простий і смачний рецепт окрошки на квасі з куркою
і смачну Поживну окрошку на квасі можна приготувати з додаванням курячого м’яса. Таке блюдо порадує вас і ваших близьких в жарку погоду. Подавайте до обіду або в якості перекусу!
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Квас – 4 склянки
- Грудка куряча – 1 шт.
- Редис – 5 шт.
- Огірок – 4 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу грудку відварюємо і ріжемо її соломкою.
2. Промитий редис натираємо на тертці з великими зубчиками.
3. Також чинимо і з огірками.
4. В окремий посуд кладемо подрібнену зелень і посипаємо її сіллю. Розтираємо до виділення соку.
5. З’єднуємо всі інгредієнти в одній великій посуді. Сюди ж кладемо дрібно порізану відварену картоплю і яйця.
6. Акуратно розмішуємо вміст, розкладаємо по тарілках і заливаємо охолодженим квасом.
7. Смачна окрошка з куркою готова!
Покроковий рецепт приготування окрошки з гірчицею
Щоб домашня окрошка вийшла ароматною і пікантною, приготуйте її з додаванням гірчиці. Поживна страва стане яскравим рішенням для сімейного обіду. Беріть на замітку простий рецепт на квасі.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Квас – 1,5 склянки
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Картопля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Редис – 4 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Ковбаса варена – 80 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відварюємо картоплю і яйця. Повністю охолодити їх, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.
2. Далі подрібнюємо заздалегідь промиту редиску і огірки.
3. Дрібними кубиками розбираємо варену ковбасу.
4. Всі продукти занурюємо в загальну миску. Доповнюємо їх подрібненою зеленню, сіллю і гірчицею.
5. Заливаємо блюдо охолодженим квасом, акуратно розмішуємо і подаємо до столу. Пікантна окрошка з гірчицею на квасі готова!
Дуже смачна окрошка на квасі з копченою ковбасою
Цікава за смаком і ароматна окрошка виходить з додаванням копченої ковбаси. Особливу родзинку додасть страві заправка з квасу. Готуйте продукт для літнього сімейного обіду.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Квас – 4 склянки
- Ковбаса копчена – 160 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Редис – 6 шт.
- Огірок – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сметана для подачі.
Процес приготування:
1. Спочатку промиваємо свіжі овочі.
2. Зелень дрібно нарізаємо і розминаємо в тарілці до виділення соку і появи яскравого аромату.
3. Додаємо сюди ж мелконарезанного ковбасу, редис, огірки, відварену картоплю і яйця.
4. Солимо за смаком і розмішуємо інгредієнти. Заправляємо їх охолодженим квасом.
5. Розливаємо окрошку з копченою ковбасою по тарілках і подаємо до столу, доповнивши ложкою сметани. Пригощайтеся!
Як приготувати окрошку на квасі з м’ясом?
Неймовірно ситна і цікава в приготуванні окрошка виходить на квасі з додаванням м’яса. Спробуйте кулінарну ідею для вашого сімейного столу. Подавайте блюдо з хлібом або відварною картоплею.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Квас – 3 склянки
- Яловичина – 200 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Дрібно нарізаємо заздалегідь промиту зелень і викладаємо її в глибоку посуд.
2. Сюди ж викладаємо відварні курячі жовтки і гірчицю.
3. Розтираємо заготівлю виделкою.
4. Далі заливаємо її квасом і вимішуємо. Це буде заправкою для окрошки.
5. В інший посуд занурюємо подрібнений білок і огірки.
6. Далі додаємо шматочки відвареного м’яса і шинки.
7. Заливаємо заготівлю заправкою на квасі, солимо за смаком і доповнюємо сметаною.
8. Акуратно розмішуємо блюдо і охолоджуємо його.
9. Домашня окрошка з м’ясом готова. Можна ділити на порції і подавати до столу!